Şimdi Ara

web sayfasına vb.net ile çizim yapmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

web sayfasına çizim yapmak istiyorum. çok araştırdım ama direk çizim yapabilecek bir yöntem bulamadım.
    Bulduğum yerlerde 2.bir web sayfası yaratıyorlar ve bu sayfasında çizim komutlarını kullanıyorlar. asıl sayfada
    <asp:Image ID="CizimKutusu1" runat="server" src="Cizici.aspx" şeklinde çizimi taşıyorlar.
    Farklı bir yöntem bilen var mı?

• kullanıcı interaction ile çizdireceksen vb.net ile yapamzsın illa clientside programlama araçları kullanmalısın. Js ,webassembly gibi,
    Server side sabit çizdireceğim diyorsan da System.Drawing namespace altındaki araçları kullanabilirsin. işin bitince cıktıyı response.Writer ile base64 olarak veya mime type image olarak response yazarsın böylece jpg, png gibi kullanavbilirsin.
  • mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    İlginiz ve verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Ben ne yaptığımı ve ne yapmak istediğimi biraz daha açayım. Eğer verdiğiniz yöntem uygunsa bana örnek bir kod yollarmısınız.

Yapmak istediğim kullanıcıdan web sayfası üzerinden bazı veriler almak, bu verilere karşılık bazı hesaplamalar yapıp bir grafik çizmek istiyorum.

Bulduğum çizim yöntemleri bana image kutusu yaratmamı ve

asp:Image ..... runat="server" src="drawing.aspx" ..... /

kodu ile bir başka web sayfasına bağlantı kurmamı istiyor. Bu sayfaya aşağıdakinin benzeri

Imports System.Drawing
    Public Class Cizici
    Inherits System.Web.UI.Page
    Protected Sub Page_Load(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Me.Load
    .
    . (burada çizim komutları var)
    .
    Response.ContentType = "image/jpeg"
    Cizim_Alani.Save(Response.OutputStream, System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Jpeg)
    End Sub
    End Class

bir kod yazdığımda çizim komutlarında çizdiğim resim image kutusunda çıkıyor. Ama benim ana sayfadan bu sayfaya veri aktarmam gerekiyor (aslında belkide ana sorun bu). Diğer taraftan bu kodu ayrı bir sayfada değil kendi sayfamda yazmam ve "Response.OutputStream" yerine direk image kutusuna aktarmam gerekiyor.

Başka bir forumda VB'nin buna yeterli olmadığı ve java veya html komutlarına dönmem gerektiği söylendi. Sorunumu tam anlatabildim mi bilmiyorum. Detay isterseniz yazabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsaktakka -- 28 Temmuz 2019; 12:19:48 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.