Şimdi Ara

Web Service

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

C# web service kullanarak programımdaki datagridviewi select sorgusu ile doldurmak için uğraşıyorum. Web serviceden dataset ile döndürmeye çalışıyorum. Datagridview'e yüklenme bölümüne kadar geliyor mu diye programı test ettim resimde göründüğü gibi geliyor. Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum şimdiden teşekkür ederim
     Web Service Web Service

• Teoride calisan ancak pratikte service mantigini kavrayamadiginizi gosteren bir calisma olmus.

Benim gordugum siz servise bir sql sorgusu gonderiyorsunuz. Servis de size bir dataset donuyor. Bu cok tehlikeli birsey. Servisler genelde uygulamalara veri saglamak icin kullanilir. Ya ben servisini kullanan bir client olsam ve sql sorgusu olarak drop table deneme gondersem ne olacak?

Oncelikle servis tarafinda 2 3 tane fonksiyon tanimlayin. Bu fonksiyonlar getalldeneme update deneme vs olsun. Getalldeneme fonksiyonunun bir parametre almasina gerek yok. Deneme adinda bir class olustur. Bu classin propertyleri deneme tablondaki propertyler ile ayni olsun. Sonra servis tarafinda getalldeneme fonksiyonu da list<deneme> turunde bir datamember donsun.

Sen client tarafinda serviceni tanimladiktan sonra
    List< Service1.deneme> deneme = service1.getalldeneme();
    Gridview1.datasource = deneme;
    Gridview1.databound();

De gelsin veriler gride.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 26 Mart 2014; 22:08:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kaygerya kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevabınızdan ötürü , web service için ilk uygulamam oldu bu. Kavrama konusunda size hak veriyorum dediğiniz gibi olabilir. Söylediğiniz şekilde yapıyorum su anda..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.