Şimdi Ara

Web sitelerimizi şirkette barındırmak istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 20-30 kadar web sitemizi şirkette yönetebilmek için hızlı ve pratik bir çözüm arıyorum.

Domainler Godaddy ve Türkticaret gibi bir yerde olacak, hosting+email+ftp gibi şeyler ise şirkette kendi sunucumuzda olacak.

Güvenlik duvarı da dahil olmak üzere nasıl bir yapı tavsiye edersiniz?

Linux komut bilgim hiç yok. Pratik bir çözüm arıyorum. Gerekirse Pardus kurumsal bile kullanabilirim.

Üzerinde PHP, MYSQL ve Eposta sunucusu çalışacak.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• enom.com ve one.com dan şaşma! alternatif olarak servage.net ve mt - mediatemple önerebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AY-EROL -- 8 Mart 2018; 18:33:52 >
  • AY-EROL kullanıcısına yanıt
    Benim sorum zaten bunların tersi idi.

Hazır servislerden almak istemiyorum, ofiste kendi web/mail/ftp sunucumu kurmak istiyorum.
    Gerekirse firewall gibi şeyler de eklemek lazım sanırım.
  • Kendi kendinize hosting sağlamaniz için cpanel gibi hosting yönetim altyapısına ihtiyaç var. Cpanel için aylık lisans ücreti ödemeniz gerekiyor ayrıca sunucu güvenliği, elektrik ve internet giderleriniz de olacak. Bunun yerine bir datacenter ile görüşüp fiziki dedicated server kiralamanız daha akıllıca olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: scqo

Kendi kendinize hosting sağlamaniz için cpanel gibi hosting yönetim altyapısına ihtiyaç var. Cpanel için aylık lisans ücreti ödemeniz gerekiyor ayrıca sunucu güvenliği, elektrik ve internet giderleriniz de olacak. Bunun yerine bir datacenter ile görüşüp fiziki dedicated server kiralamanız daha akıllıca olur.

Teşekkür ederim. Bunları biliyorum.

Yine de sunucuyu ofiste kurmam lazım. Önerisi olan yok mu?

Amacım orta halli bir web sunucusu kurmak. Pardus bu işi görür mü?
  • Debian LAMP kurabilirsiniz fakat linux bilginiz yok ise yapmanız mumkun degil. LAMP acilimi Linux Apache Mysql Php dir. Ama bunun icinde DNS ayarlarını da yapmanız gerekmektr. Bu yüzden Cpanel e ihtiyac var ya da cpanel benzeri acik kaynak host yonetim sistemlerine ihtyaciniz var. CentosWeb Panel gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scqo -- 30 Mart 2018; 1:01:49 >
  • kardeş gel istediğin gibi yardımcı olalım
    www.okanselcuk.tk
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Web Sitesi Yaptırmak İstiyorum
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.