Şimdi Ara

Web Siteme Saldırı Var Nasıl anlaşılır? ACİL YARDIM!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Akadaşlar şirketimizin yeni satışa başladığı hazır bir web sistemi olan hazır eticaret paketlerinden birinden aldık.
    ve perşembe akşamı google ads e reklam verdik. ertesi gün reklam yayınlanmaya başladığında sistemimize online olarak 600 1200 arası online ziyaretçi gözüküyordu. derken sitemiz erişilememe durumuna girdi ve iki gün boyunca siteye giriş yapamadık.

ilgili hazır eticaret firmasının ismini vermek istemiyorum ama merak ettiğim bir kaç sorum var bilen ve tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum.

İkigün sonunda sistem bozukken kalktık firmanın merkezine gittik ve durumu izah edip bu işin derhal çözülmesini istedik. tabi gitmeden önce firmanın serverinde olan diğer sitelere giriş yaptık herhangi bir problem ile karşılaşmadık.

Oraya vardığımızda bize sitenize saldırı olduğundan bu erişileme durumu olduğu ve bunun çözümü olmadığı ancak saldırı geçince otomatikmen düzeleceği söylendi. Biz oradayken iki dakika sonra sistemin düzeldiğini söylediler.

Benim içimdeki şüphe şu ki bizim sitenin bandwich ini kısık tutup kitlenmesine sebep olmuş olablirlermi yada gerçekten dedikleri gibi başka birileri tarafından sitemize saldırımı yapıldı.

Bu konuda arkadaşların acil yardımını bekliyorum,

Şimdiden herkese teşekkürler.

• bilgisi olan yokmu arkadaşlar...
  • Bence bandwich alanı ile ilgili reklam verdikten sonra siteye giriş arttıysa bandwich yetmez site kapanır veya siteye saldırı olsa yine aynı şekil bandwich yetmez ve kapanır.
  • Arkadaşlar bugun sitemiz yine kitlendir her google e reklam verdiğimizde sitemiz kitleniyor. paketi ideasofttan aldık bu problemi nasıl aşabiliriz firmada mı problem var bizdemi?
  • hosting hasabındaki bandwich kotasını arttırman lazım...
    hosting şirketi ile irtibata geçip bu sorunu halledebilirsin...

bu arttırım için biraz daha hosting şirketine para ödemen gerekecek...

k.gelsin.

(yukarıdaki ilk sorunda saldırıdan değilde bu ziyaretci sayısının artmasından dolayı yaşanan proplem gibi gözüküyor)
  • hostingi firma kendisi verior o yüzden biz bir müdahele edemiyoruz. firma ile görüştüğümde böyle bir problem olmayacağını söylüyor. bandwich ten kaynaklı. ne kadar doğru ne kadar yalan bilmiyorum.
  • Server loglarindan kontrol edebilirsiniz.. Hatta IP numarasini tespit edebilirsiiniz.
  • server firmanın kendi serveri ve söylediğimizde milyonlarca var diyorlar. yapack bir şey yok diyorlar.,
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.