Şimdi Ara

Web sitesi hakkında soru

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konuyu doğru yere mi açtım emin değilim fakat bir web sitesi açtığımızda paylaşımları facebook gibi mi yaparız yani resim ve yazısı kontrol paneline yapıştırıp mı paylaşırız Yoksa her seferinde dreamweawerden bir yer oluşturup linkini ekleyip her seferinde upload mı ederiz. Eğer her seferinde upload edersek biz upload ederken insanlar siteye girebilirler mi yoksa site biz yükleyinceye kadar site servis dışı mı kalır ? Teşekkür ederim.

• Sorunun cevabını basite indirgeyerek anlatmaya çalışayım. Statik ve dinamik siteler vardır. Statik sitelerde genelde değişiklik yapılmaz bu sebeple bunlar bir kere kurulumu yapıldımı o şekilde kalır. Değişiklik yapılacağı zaman yeni sayfalar eklenir , mevcut sayfalar değiştirilebilir çıkarılabilir. Bunların yüklenmesi, değiştirilmesi sırasında ziyaretçilerin sitende gezinmeye devam edebilir. ( Gezinebildikleri yerler kadarıyla).

Dinamik sitelerde diyelim, sürekli güncellenen, değişiklik yapılan yerlerde genelde bu iş kontrol panelleriyle yapılır. O bölümlerden yayınlar girersin, eklersin, çıkarırsın... Ha bunun için kontrol paneli şart mı? Ben her seferinde tek tek sayfa hazırlayıp yüklemek istiyorum dersen, eh işte olur derim. Ama bi vakit sonra o işin hammallığından karmaşasından bıkarsın, karıştırırsın. Eğer niyetin varsa Blogger kullanarak başlamanı tavsiye ederim. Yeni başlayanlar için idealdir.
  • mrb bi sorum olacaktı dreamveaverde site yaptım şablon kullanarak yapmam gerekiyodu öylede yaptım ama çok ilgiçn bişey varki yaptıgım template biyerlere katdoluyo ama bulamıyorum programın açılışında açabiliyorum ama yerel sitemin içine kaydettiğim halde klasörün içinde yok yardımcı olabilirmisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crazy_06_66

Konuyu doğru yere mi açtım emin değilim fakat bir web sitesi açtığımızda paylaşımları facebook gibi mi yaparız yani resim ve yazısı kontrol paneline yapıştırıp mı paylaşırız Yoksa her seferinde dreamweawerden bir yer oluşturup linkini ekleyip her seferinde upload mı ederiz. Eğer her seferinde upload edersek biz upload ederken insanlar siteye girebilirler mi yoksa site biz yükleyinceye kadar site servis dışı mı kalır ? Teşekkür ederim.

Sitenin yönetim paneli oluşturulur ve resim ya da diğer yüklemeler buradan yapılır. Bu yükeleme sırasında sitenize ziyaretçi gelebilir. Bir sıkıntı olmaz. Şöyle düşünün haber sitelerine günlük binlerce ziyaretçi geliyor. Bu ziyaretler sırasında aynı anda editörler tarafından içerik eklenebiliyor. Tabi bu açıklama dinamik siteler için.

Statik sitelerde durum farklı. Değişiklik yapmak için tasarım zamanında yeniden ekleme yaparak son halini sunucuya yüklemek zorundasın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.