Şimdi Ara

web sitesi için nerden başlamak gerek ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: BilimGenci

Web Geliştiriciliğinde 3 temel unusr çıkıyor karşımıza;
    1)Web Tasarımcılığı
    2)Front-End Geliştiricisi
    3)Backend Geliştiricisi
    Öncelikle bunlardan hangisini yapmak istediğine karar vermelisin. Web Tasarımcılığı kısmında Photoshop tarzı programlar yardımıyla sitenin çizimini yapman gerekir. Front-End geliştiriciliğinde ise Html, CSS , Javascript ve JQuery'e hakim olman gerekir.Bunun yanısıra Photoshop benzeri tasarım programlarını da kullanabilmek gerekir.
    Son olarak backend kısmında ise karşımıza bir çok seçenek çıkıyor. PHP, ASP.NET, Java EE , Python ve Perl.Bunlardan hangisini seçeceğin sana kalmış. Popüler olanlar PHP ve ASP.NET. Java da kurumsal projelerde göz bebeği olarak görülüyor. Tavsiyem PHP ile devam etmen. Temellerini kolayca öğrenip daha sonra Veritabanı yönetimi, OOP, MVC ve frameworklere bakabilirsin. PHP ile E-Ticaret mantığıyla ilgili çokca eğitim materyali bulunabilir. Ama dediğim gibi dil seçimi sana kalmış. Bol Şans.

Ben biraz dot net biliyorum onu da 40 saat(100 saatlik eğitimin ilk 40 saati) bir eğitim almıştım ordan biliyorum. PHP bana uzak geliyor.
    Birde siteyi direk visual studio dan yapınca çok yalın görünüyor. Sıfır görsellik oluyor. teknik bilgimde olmadığı için siteyi güzel gösterecek şeyler yapamıyorum.
    Yalın kalınca da yapmaya değer göremiyorum.
    İşten tam anlayan birilerinden yardım alayım desem fikrimin çalınmasından çekiniyorum.

• strom06 S kullanıcısına yanıt
    Tasarım konusunda sıkıntın varsa html + css konusunda iyi olman lazım fakat herşeyden önce yaratıcılığının iyi olması lazım, kafanda birşeyler belirdikten sonra html ve css e dökersin tabi durum böyle olunca işin içine responsive olayı filanda giriyor js ve kütüphaneleri hakkında da bilgi sahibi olman gerekiyor.. Birde bu görünen kısmı.. Hazır tasarımları inceleyebilirsin beğendiğin tasarımların nasıl bir html + css yapısı olduğuna dair fikir edilebilirsin.

Başarılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cocainer

Tasarım konusunda sıkıntın varsa html + css konusunda iyi olman lazım fakat herşeyden önce yaratıcılığının iyi olması lazım, kafanda birşeyler belirdikten sonra html ve css e dökersin tabi durum böyle olunca işin içine responsive olayı filanda giriyor js ve kütüphaneleri hakkında da bilgi sahibi olman gerekiyor.. Birde bu görünen kısmı.. Hazır tasarımları inceleyebilirsin beğendiğin tasarımların nasıl bir html + css yapısı olduğuna dair fikir edilebilirsin.

Başarılar.

Anladım. Mesela arabam com'u baz alsam ilerde tasarımımızı örnek aldı gibi bir olgu oluşur mu? ya da çaldı gibi.
    saçmaladım mı acaba bilmiyorum ama. benim görsellik problemim var aslında arkada oluşabilecek sorunları kodları bi şekilde çözerim.
    Ama görsel olarak bişey canlandıramıyorum. Bazen bilen biriyle fikrimi paylaşayım diye bile düşündüğüm oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: strom06

quote:

Orijinalden alıntı: cocainer

Başarılar.

Anladım. Mesela arabam com'u baz alsam ilerde tasarımımızı örnek aldı gibi bir olgu oluşur mu? ya da çaldı gibi.
    saçmaladım mı acaba bilmiyorum ama. benim görsellik problemim var aslında arkada oluşabilecek sorunları kodları bi şekilde çözerim.
    Ama görsel olarak bişey canlandıramıyorum. Bazen bilen biriyle fikrimi paylaşayım diye bile düşündüğüm oluyor.

Aynısı copy / paste yaparsan etik bir davranış olmaz, işin hukuki boyutunu bilmiyorum açıkçası ama öyle popüler bir sitenin tasarımını taklit ederek bir yere zaten gelemezsiniz hepsiburada yıllar önce (sanırım 2009) yabancı bir web sitesinin (dhgate, aşağıda ekliyorum) tasarımını baz alıp değiştirdi bütün forumlar çalkalandı adamların bütün itibarı zedelendi sonradan yenilediler.

Onun yerine themeforest filan inceleyip ordan bir template satın alabilirsiniz?

web sitesi için nerden başlamak gerek ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cocainer -- 4 Şubat 2016; 8:53:22 >

• cocainer kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim. Bu iş için biraz bütçe ayırdım. Elimden geldiğince bişeyler yapmaya çalışacağım fakat yine sormam gereken bikaç şey var.
    Önce nerden başlayayım.
    Alan adı belirledim aldım.
    Bir template beğenip satın alacağım.
    Bu templateyi bana uyarlayacak bir yazılım uzmanına ihtiyaç duyacağım.
    Herhangi bir bankadan sanal pos satın alma işlemi var.
    daha şu an hatırlamadığım şeyler de var.
    Açıkçası artık bu işi hızlandırıp sisteme koymak istiyorum.
  • Adımlar doğru bankadan sanal pos almanız için şirketiniz olması gerekiyor, işin ticari kısmına girmiyorum şu anda.

- Projeyi kafanızda tamamen oluşturun
    - Uygun bir template bulduysanız satın alın veya bir tasarımcıya aklınızdakilerden bahsedip özel bir tasarım yaptırın
    - İyi bir yazılımcı ile anlaşın şakaya gelmez =)
    - Sonrasında ise işin ticari kısmı banka vs.

Not: Reklam şart.
  • merak ettim şu sanal pos nedir diye baktım...

Arama motorunda ilk çıkanlara baktım. Site sahiplerinden Şirketi olmayana bir alman ve bir Hollanda alman ortak firması hizmet sunuyor.
    Çok profesyonelce sunum sitesi hazırlamışlar ve yapacakları hizmetleri anlatmışlar.
    Birde paraşiüt isminde bir Türk şirketi var. sayfaları tamamen komedi. reklemda sanal pos yazmışlar ama sitelerinde sanal postan bahsetmemişler.
    sürekli senden alacağı parayı anlatmışlar. tipik cehalet.

TRde sadece 5 civarı banka bu hizmeti veriyor, hepside şirketin olması gerekiyor. Buda Türkiye kafası işte. geri kalmış ülke değiliz boşuna.

Şimdi site yazıyorsun, siten tuttu gelirinde olacak. Verginide vermek istiyorsun. Ama Türk bankası seni kabul etmiyor, niye aptallıktan.

Onun yerine alman şirketine kayıt olacaksın aldığın paranın üçte birini almanlara vereceksin...

Türk bankası neden kabul etmiyor.? Cüzzamlımısın.? hayır tamamen aptallıktan.

Bi kere para kaçıramazsın, tahsilat önce bankaya gidiyor, komisyonunu alıyor sonra sana bir müddet sonra paranı veriyor.

Banka için sıfır risk.
    Devlet için... Devlet içinde son derece avantajlı, vergi kaçıramazsın kazandığın paranın her kuruşu bankada belli. Yıl sonu beyannameni düzenler ödersin.
    Devlet bankadan listeleri alır millet vergisini ödemişmi vergi dairesindende liste alır elektronik ortamda karşılaştırır. tek kuruş vergi kaçmaz...
    Türkiyenin parası türkiyede kalır...

Şimdi ben niye elin almanına kazanacağım paranın üçte birini vereyim... Olacak iş değil... suriyeye gözünü dikeceğine niye bu işlere kafa yormuyosun...

olcak iş değil...

• HTML,CSS,PHOTOSHOP ,JAVASCRÄ°PT,PHP
    KARIŞIK OLARAK BUNLAR SİZ ARAŞTIRIP SIRASIYLA ÖĞRENİN

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu 2008 de açmışım yaw cevaplar için çok teşekkür ederim - KPSS ye çalışıp memur oldum :)

(bu arada kursa da gittim, bir kaç site de yapıp sattık :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: huso0707

konuyu 2008 de açmışım yaw cevaplar için çok teşekkür ederim - KPSS ye çalışıp memur oldum :)

nerden nereye be hocam. Konuyu ilk açtığınızda 8 sene sonra tekrar yazacağınız aklınıza gelir miydi acaba :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Progr4mm3r

Bence Html+Css+Php+SQL...

Buna php'den once javascrip i de eklersek yeterli ben.

Javascripti de bitirdiginde statik web siteleri yapabilirsin.

Php ve sql de eklenince hemen hemen her turlu web sitesini yapabilirsin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • huso0707 H kullanıcısına yanıt
    ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 21:59:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.DarkGreen

quote:

konuyu 2008 de açmışım yaw cevaplar için çok teşekkür ederim - KPSS ye çalışıp memur oldum :)

nerden nereye be hocam. Konuyu ilk açtığınızda 8 sene sonra tekrar yazacağınız aklınıza gelir miydi acaba :)

Hiç gelmezdi, gelmedi de :) ne istedik ne olduk (şükür)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.DarkGreen

quote:

Hiç gelmezdi, gelmedi de :) ne istedik ne olduk (şükür)

övünülecek bişey yok bedavacı olmuşun milletin sırtından geçinen yanii

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.