Şimdi Ara

web sitesi için nerden başlamak gerek ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar profesyonel olarak web sitesi yapmak istiyorum...

- nerden başlamalıyım ya da hangi programları öğrenmem gerek

flash bilgim var, az çok front page de biliyorum ama daha kapsamlı site yapabilmem için hangi programları öğrenmem gerek (dreamweaver, php, asp vs. ??? )

önerilerinizi bekliyorum...

- kursa da yazılacam, hangi prg nin kursuna gitsem daha faydalı olur

- bi de izmirde bildiğini kurs var mı

TŞK.

• Bu konuda profesyonel değilim ama fikrimi söylemek isterim.
    Bende web tasarım ile amatör de olsa uğraşıyorum.
    İlk başta Flash site yapmakla başladım. Macromedia Flash 8 kullanarak flash deneyimi kazandım. Az da olsa actionscript'te öğrendim.
    Daha sonra baktım flash yetmiyor asp'yede başlamayı denedim ama html bilemeden pek bir yardımı olmuyor. Bu yüzden HTML öğrenmeye başladım hazır kodlar kullanıp HTML site yapan program (NVU) kullanarak en azında tasarımın temellerini öğrenmeye çalıştım. Şuan Macromedia Dreamweaver 8 alt yapısını öğrenmeye çalışıyorum. Elimde amatörleriçin hazırlanmış HTML için e-book var onda basit kodlamalar mevcut. 6 ay kadar bundan yapayım diyorum olmazsa kursa gitmeyi planlıyorum.
    Kısaca ilk flash sonra html öğrenmek işini hafifletebilir. Programları temin edip kendin çözmeye çalış. Videolar örnek dosyalar vs. bul internetten programlarda açıp geliştirmeye çalış. Kitap okumaktan daha yararlı oluyor. Çünkü kitaplar teorik öğretiyorlar, pratik yaparak daha fazla şey öğreneceğine inanıyorum...

• CSS, PhotoShop, HTML, JavaScript, Flash, PHP

Izleyecegin yol Bu Olmali.
  • bende bi kaç kursa falan gittim en sonunda özel ders almaya karar verdim

hoca bana

HTML, dreamweaver,PhotoShop, Flash, PHP gösterecem dedi bunlar yeterli olur dedi

ama JavaScript ve CSS den hiç bahsetmedi saati (80 saat - saati:20 ytl)

yapmak istediğim sitelerwww.teknosa.com gibi siteler bi de kredi kartı ile alışveriş

sizce bu programlar yeterli olur mu
  • css ve javascript şart teknosa gibi büyük bir site için tabi bunların yanında veritabanıda öğrenmen lazım yoksa php'nin bir anlamı kalmaz
  • Benimde merak ettiğim konu neden Flash ile başladığın..
    Yanlış anlamayın ben tasarımcı falan değilim ama temel HTML kodlarını öğrenmek ya da Frontpage ile bu işe başlamak daha doğru değil mi?
    Sanki Flash biraz daha ağır.
    Takip ettiğim kadarıyla Php ya da veri tabanları(mysql ve sql'in diğer formatları) şart.
  • Flash daha çok çizime yönelik bir programd. Html öğrenmeye vaktim olmadığı için gerekli şeyleri çizip birleştirdim bir kaçta action script kodu biliyorsan gerisi hayal gücüne kalmıştır. Ama amatörce olduğunu itiraf etmeliyim. Sonuçta 0 dan başlayıp yapmak kolay değil...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence Html+Css+Php+SQL...
  • web tasarımla bend euğreşıyorum ama lik olarak html kodu asp.net php vb. dileri öğren daha sonra iser programlara gecersim ama bence profosynel olmak için dremwear kulan ma hepsini nor defterinde yaz o senin için daha kolay olur. bence programlar en sona gelmesi gerekiyo.
  • grfxxx sana şu anda inanamıyorum hiçbilmeyen bir arkadaş flashdan başlamasını söylüyorsun diyorsunki action script biliyorsa herşey gelir. fakat adam diyorki hiçbirşey bilmiyorum ve sen flash diyorsan anlam veremedim kusura bakma

hoso007 öncelike adobe DW'yi indir. sonra ingilizcen yoksa türkçesini istiyorsan google'da araştır türkçesini bul.

sonra internette HTML taglarının açıklamasının yapıldığı bir e-kitap bul ki bu başlangıç için önemli ve bir web sitesinde css dosyası ne işe yarar nasıl oluşturulur onu öğrenmek için kaynaklar ara.

sonra hazır templateler indir. onları değiştir kurcala, bu şekilde öğrenceksin.

mesela kendini sıfırdan denemek istersen DW de boş sayfa aç ve code kısmında yazmaya başla. zaten takıldığın yerlerde o sana göstercektir yazmaya çalıştığın tagı.

neyse HTML ve CSS ilişkisini kurduktan sonra PhotoShop ve Fireworks öğrenmeye çalış ki bunlar grafiksel tasarım yapacaksan olmazsa olmaz.

ardından sayfanın içeriğini dinamikleştir yani PHP veya ASP öğrenmeye başla. bunun için de bir e-kitap bul. ingilizcen varsa ingilizce indir. çok daha faydalı olduğu kanaatindeyim. ayrıca burdaki forumda amone arkadaşın yazdıklarıda gayet faydalı. çok güzel anlatım yapıyor.

sonra birkaç basit script indir internetten onları kod yapılarını bak. ve algoritmanın nasıl oluştuğunu kavramaya çalış.

zaten istekli olunca eminim sırayla böyle gerçekleşecek.

vaktim olsa daha detaylı yazmaya çalışırdım ama şimdilik bu kadar

• html bilmen şart ancak başlangıç.ta frontpage ile felan idare ediceksindir. Ondan önce photoshop lazım olucak ilk bi grafik programı öğren o arada frontpage ile html yi idare edersin sonra html kodlarını biraz öğren sonra phpmi istiyosun aspmi bilmiyorum onu öğren ama yanında veritabanına birlikte öğren flash her zaman şart olmaz ama bunların hepsi şart sonra flasha geçersin ufak ufak
  • arkadaşlar hepinize teşekkür ederim

html den başladım bugün ilk dersi aldım daha sonra da Dreamweaver e geçecem

ondan sonra gerisi de gelir

TŞK.
  • Anlaşılan kararını vermişsin ama bence ilk önce şu soruya cevap bul . ..

Web tasarımımı yapacağım ?

yoksa Web programlamamı yapacağım ?

bence önce buna karar ver ve daha sonra nereden başlayacağını öğren ..
  • konu baya eski ama yeni konu açmak istemedim. bende web sitesi yapmak istiyorum ve az biraz program bilgim var. ama nerden başlayacağıma karar veremedim.
    Önce sahibinden benzeri bir site yapmak istiyorum ama nerden başlasam bilemedim. Hangi programla yapacağıma karar veremedim.
    Php mi yoksa .net mi kullansam iyi olur bilemedim. İlerde birde açık kapatma sorunlarıyla uğraşmak istemiyorum.
    Aklımdaki proje biraz büyük ama ne kadar başarılı olurum bilemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: strom06

konu baya eski ama yeni konu açmak istemedim. bende web sitesi yapmak istiyorum ve az biraz program bilgim var. ama nerden başlayacağıma karar veremedim.
    Önce sahibinden benzeri bir site yapmak istiyorum ama nerden başlasam bilemedim. Hangi programla yapacağıma karar veremedim.
    Php mi yoksa .net mi kullansam iyi olur bilemedim. İlerde birde açık kapatma sorunlarıyla uğraşmak istemiyorum.

bence başlamadan uçma sonra biyerlerden başlarsın
  • quote:

konu baya eski ama yeni konu açmak istemedim. bende web sitesi yapmak istiyorum ve az biraz program bilgim var. ama nerden başlayacağıma karar veremedim.

Şevkini kırmak gibi olmasın ama az bilgi ile sahibinden benzeri site yapamazsın, he tasarım olarak diyorsan yaparsın sıkıntı yok..
    Küçük projelerle başla, herkes kendi kullandığı dili övecektir etki altında kalma araştır, aç bi bak kodları vs. hangisini seversen onunla başla. Program işin lüks ve en son düşüneceğin kısmı öncelikle dile karar ver, ne yapmak istediğine karar ver..

• quote:

Orijinalden alıntı: Parola_18

quote:

bence başlamadan uçma sonra biyerlerden başlarsın

Teşekkür ederim şansımı denemek istiyorum. Belki uçarım

• quote:

Orijinalden alıntı: cocainer

quote:

Şevkini kırmak gibi olmasın ama az bilgi ile sahibinden benzeri site yapamazsın, he tasarım olarak diyorsan yaparsın sıkıntı yok..
    Küçük projelerle başla, herkes kendi kullandığı dili övecektir etki altında kalma araştır, aç bi bak kodları vs. hangisini seversen onunla başla. Program işin lüks ve en son düşüneceğin kısmı öncelikle dile karar ver, ne yapmak istediğine karar ver..

Teşekkür ederim. bilgilendirme için.

• strom06 S kullanıcısına yanıt
    Web Geliştiriciliğinde 3 temel unusr çıkıyor karşımıza;
    1)Web Tasarımcılığı
    2)Front-End Geliştiricisi
    3)Backend Geliştiricisi
    Öncelikle bunlardan hangisini yapmak istediğine karar vermelisin. Web Tasarımcılığı kısmında Photoshop tarzı programlar yardımıyla sitenin çizimini yapman gerekir. Front-End geliştiriciliğinde ise Html, CSS , Javascript ve JQuery'e hakim olman gerekir.Bunun yanısıra Photoshop benzeri tasarım programlarını da kullanabilmek gerekir.
    Son olarak backend kısmında ise karşımıza bir çok seçenek çıkıyor. PHP, ASP.NET, Java EE , Python ve Perl.Bunlardan hangisini seçeceğin sana kalmış. Popüler olanlar PHP ve ASP.NET. Java da kurumsal projelerde göz bebeği olarak görülüyor. Tavsiyem PHP ile devam etmen. Temellerini kolayca öğrenip daha sonra Veritabanı yönetimi, OOP, MVC ve frameworklere bakabilirsin. PHP ile E-Ticaret mantığıyla ilgili çokca eğitim materyali bulunabilir. Ama dediğim gibi dil seçimi sana kalmış. Bol Şans.

• huso0707 H kullanıcısına yanıt
    Css den başlatan arkadaşlar ne yapacak ?
    Arkadaşım sen şu yolu izlemelisin :
    HTML -> CSS -> JavaScript ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.