Şimdi Ara

Hiç kapanmayacak web site nasıl yapılır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hiç kapanmayacak bir web site bence herkesin hayalidir. Tabi benim durum biraz farklı, kısaca özet geçeyim.

Yıllar yılı çektiğim fotoğraflar, videolar ve yazdığım yazılar var. Bunları bir web site kurup paylaşmayı istemişimdir hep. Yalnız bu sitenin hiçbir zaman kapanmamasını istiyorum. Yani yıllar yılı açık kalsın. Böyle bir iş için hangi hosting firmasına kaç lira ödememiz gerekir bilmiyorum. Yani demek istediğim ben ölsem bile fotoğraflar, videolar, yazılar kalsın. Birilerinin işine yarar veya sadece arşiv olarak kalır. Mevcut bir siteye veya sosyal medya uygulamasına yüklemek istemiyorum zira kapanma ihtimalleri olabiliyor. Mesela Youtube a videolar yüklemiştim videolar için orası iyi ama fotoğraflar ve yazılar için bir yer yapayım diyorum.

Belki benimkisi bir hayaldir sadece. Eğer böyle platformlar var ise lütfen paylaşın. Bu fikir ilk benim aklıma da gelmemiştir elbette. Bildiğiniz örnekler var ise paylaşırsanız sevinirim.

Önerilerinizi beklemekteyim.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    böyle bir platform bilmiyorum fakat açtığın internet sitesi domain kiralama süreniz ne kadarda o kadar açık kalır. bu minimum 60 gün maksimum 3650 gündür yani 10 yıl. niçin böyle bir site açmak istiyorsun ki?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bedava siteler ! İşin içinde para olmadığı için, kapatmak gibi bir dertleri olmuyor.

Benim bedavasitem.com sitelerim on yıllardır hala açık ama normalden fazla site trafiği olursa ne olur bilmem.

• memoo456 kullanıcısına yanıt

Hocam selamlar. Benim bilgisayarımda binlerce fotoğraf / video / yazı var kendi çektiğim veya yazdığım. Doğa, şehirler, mekanlar. Bunları bir yere yüklemek istiyorum. Yarın öbür gün vefat ettiğimizde birileri arşiv niyetine kullanır bunları. Lakin ölümsüz olsunlar, kapanma gibi bir dert olmasın istiyorum. Yani bunu nasıl yaparım bilmiyorum. Mesela Google Blog tarzı açıp yine oraya mı yüklesem yoksa hosting kiralayıp domain mi alsam?

• limbesh kullanıcısına yanıt

Bahsettiğin linke tıkladım öyle bir site çıkmadı hocam.

rastgele örnek yazmıştım, ücretsizlerden google gibi daha güvenilir (silinmemesi bazında güvenilir) yerlerden de olabilir,

bir kaç farklı yerden aynı siteyi açmak da düşünülebilir.

Bu konuda en bilineni Google blog hocam değil mi? Başka var mı? Wordpress de var bildiğim kadarıyla.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

wix de duymuştum, var öyle

Bakayım hocam

• https://wordpress.com/tr

Böyle bir site var.

Hesap oluşturup kulanabiliyorsunuz.Belli bir limite kadar ücretsiz .

• bamorex kullanıcısına yanıt

Ücretsiz olanı 1gb kotalı hocam maalesef.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 17 Eylül 2024; 1:6:7 >

Daha fazla yer veren eskiden siteler vardı ama şimdi her şeyi maalesef paraya döktüler.

• bamorex kullanıcısına yanıt

Hocam yani ne bileyim bak şöyle diyorum. Yaşarken siteyi ödeyeyim ücretini hiç mesele değil ama öldüğümde onu ödeyecek biri olsa böylelikle site yaşardı ne güzel olurdu. Ya da ücretsiz bir platform olsa mesela yaşarken ödesek öldüğümüzde bizim adımıza siteyi yaşatsa misal. Ne bileyim işte bizimkisi de hayal gibi biraz.

arşivlemeye al sitenin önemli kısımlarını ve dediğin gibi olsun onun dışında web3 kullanılabilir ileride. VPS kiralayıp daha ucuza kendin kurabilirsin ama yine sonsuz değil malesef firma içine para yatırıp otomatik ödenebilir ama firma batarsa ne olur bilemiyorum?

archive.org
    Internet Archive: Digital Library of Free & Borrowable Books, Movies, Music & Wayback Machine
    https://archive.org/details/texts

Fotoğrafları youtube a atabilirsin bak o uzun süre durabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowWyvern -- 17 Eylül 2024; 6:5:6 >
  • ShadowWyvern S kullanıcısına yanıt

Hocam çok teşekkür ederim. Aslında benimkisi çocukça bir istek gibi biraz farkındayım. Zira ortaya koyacağım şeyler bir sanat ürünü de değil (yani dernek veya vakıflar da sahiplenmez yaşatalım hesabı) kendi amatör paylasımlarım olacak. Yine de kalsın istiyorum silinip kaybolmasınlar yani. Bunun icin yollar arastırıyorum ama pek bir sey bulabildiğim söylenemez doğrusu. Dediğinize de bakacağım hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 17 Eylül 2024; 15:43:40 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.