Şimdi Ara

Web Sitesi Tasarımı ve Yapımı Hakkında Sorular...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben web sitesi tasarımı ve yapımı üzerine kendimi geliştirmek istiyorum, fakat nereden başlayacağıma karar veremedim, daha doğrsusu c# programlama dilini(asp.net) ve database(sql server) kullanımını iyi düzeyde biliyorum, ayrıca visual studio üzerinden basit web sitesi elemetleri yapımı ile bilgim de var(login ekranı yapımı, master page kullanımı vs...). Fakat genel olarak bilgi eksikliğim var, ve bunları öğrenmek amacıyla daha doğrusu yolumu çizmek amacıyla bazı sorularım var;

1- bootstrap, compass, sass gibi şeyler web sitesi yapımı ile ilgisi nedir hangisini(lerini) öğrenmem gerek, yada öğrenmeme gerek var mı?
    2- scriptler nasıl kullanılır, mesela web siteme slider eklemek istiyorum, yada hava durumunu bir siteden çeken script eklemek istiyorum nasıl yapabilirim bunun ile ilgili kitap öneriniz var mıdır?
    3- görselleri nasıl ekleyeceğim mesela hani sağda bir resim olsun, solda başka bir resim olsun vs... hani nasıl ekleyeceğimi biliyorum da ekliyorum ama sağa alamıyorum tam istediğim yere, visual studio üzerinden çalışan tasarım için basitlik sağlayan şeyler var mıdır?

Bu sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim...

• 1-http://webmagazin.co/sass-kullanalim-ve-kullandiralim/ sayfasında yer alan makaleyi okuyarak bağlayabilirsin. Erbilen.net'de de ilgili kod örnekleri ve makale bulabilirsin.
    2- Erbilen.net blog yazılarını okuyabilirsin.
    3- Css öğrenmelisin. fatihhayrioglu.com (sahibinden yazılımcısı) en iyi kaynak.
  • 1 o bahsettigin kütüphanaler gereksiz boş işler siteni yavaşlatmakdan başka bi işe yaramaz
    2 jquery için kitaplar bakmalısım eger tasarımcı olacagım diyorsan c# mantıgına dayanan client tabanlı dil
    3.css 'i iyi kullanman lazım
    4. hepsi tecrübeyle,emek le,ugraşla edinilecek şeyler bir site yapmaya başla o nasıl oluyor bu nasıl olur deyip araştıra araştıra google'da herşey ögrenilir
  • Öncelikle HTML&CSS öğren, bunlarda belli bir seviyeye geldikden sonra; JavaScript/jQuery öğren. Yapmak istediğin çoğu şeyi yaparsın bunları öğrendikten sonra.

1 - Bootstrap - Bir HTML&CSS&JS framework'ü. Yani bir web sitesi yapacakken ihtiyacın olabilecek temel stilleri,js kodlarını, html yapılarını sana sunuyor.
    Compass/Sass - CSS'i daha gelişmiş bir programlama dili gibi kodlamanı sağlayan bir uygulama. Yani bunun sayesinde css'de değişkenler,fonksiyonlar tanımlayıp matematik hesaplamaları yapabiliyorsun. Sonra bu dosyayı derletip css çıktısını elde ediyorsun.

2.a - Sitene slider, tab vs. şeyler eklemek için jQuery kullanman yeterli. jQuery JavaScript'ile yazılmış bir web framework. Bunun sayesınde kullanıcı ile etkileşime geçebilirsin. Yani kullanıcı bir butona tıkladığında bunu yakalayıp buna göre işlem yapabilirsin.

2.b - Başka bir siteden Hava Durumu vs. çekmek istiyorsanda; cURL ve Regex öğrenmen lazım. cURL ile tarayıcıyı taklit edip normal bir kullanıcıymış gibi gidip hedef sitenin kodlarını çekeceksin. Daha sonra bu kodlardan işine yarayan verileri Regex ile ayıklayacaksın.

3 - HTML,CSS öğrendiğin zaman; istediğin resmi, istediğin yere, istediğin şekilde koyabilirsin :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jebi -- 10 Temmuz 2014; 17:14:34 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    web sitesi maliyeti hakkında
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.