Şimdi Ara

Web Sunucu (Hosting) hizmeti nasıl verilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlangıç olarak 100 den fazla web sitesine hizmet verebilecek linux tabanlı bir sistem kurmayı planlıyorum.

İnternet bağlantı konusunu ilgili kurumlarla görüşerek en yüksek hızda bir bağlantı alabilirim.

Konu hakkında kendi bilgisayarımdan yayın yapmak dışında çok fazla bir bilgim yok (Linux.apache, mysql, dns vs konularında sorunum yok.)

Sorularım şunlar;

1. Piyasada var olan ve profesyonel olarak kullanılan donanım sistemleri nelerdir. (Maddi boyutu önemli değil).

2. Daha sonra geliştirmeye açık şekilde 100 web sitesi barındıran bir sistem icin en az kaç adet entegre bilgisayar ve ne oranda disk alanı gerekir.

3. Konu hakkında ayrıntılı bilgiye nereden ulaşabilirim.

Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• Merhaba zottegem

genelde serverlerde son zamanlarda amd üst sırada kullanılmaya başlandı. amd veya xeon elbette işinizi fazlası ile görür. örnek bir sistem belirteyim size;

xeon 2*2400
    160 GB * 2 HDD (yalnız raid sisteminde olacak)
    2 GB Ram
    10 mbps bir internet hızı

Bu şekilde bir sistem eğer oem değilde server anakart vb.. şeklinde olursa en az 500 web sitesine kadar banamısın demez. hele hele siz linux tabanlı kuracaksınız ki windows a göre avantajları çoktur. üstte belirttiğim sistem fazlası ile iş görür..

Bunun dışında linux için cpanel almanız lazım. cpanel i herhangibir dc ye bağlı olmadığınız için muhtemelen ömür boyu lisansı alacaksınız. bunun hakkındada az sonra miktarlar sunarım size..

Saygılarımla..
  • pardon dikkat etmemişim. siz toplayacaksınız sanırım. .
    Mesajımı editliyorum o sebeple

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktifnet -- 15 Kasım 2006; 21:50:28 >
  • byLiLattah çok teşekkür devamını bekliyorum...
  • Ömür boyu lisansı $1225.00

Yıllık Lisans dersen $425.00

ayrıca destek almak sorunlarını cpanele bildirmek ve çözüm istiyorsan $65 aylık ödeme yapman lazım.

Ben teşekkür ederim. aklında soru var ise her zaman hizmetinizdeyiz..

Saygılarımla..
  • Tekrar teşekkür süper hızlı bilgi işte budur;

Başka bir soru sence hangi linux?

Bir de bahsettiğin konfigürasyon da tek bir makine yeterli olurmu yoksa önde bir firewall amaçlı diğeri olmalı mı?
  • centos 3.x yada 4.x i tek geçerim..

tek bir makine yeterli olur önde bir firewall fena olmaz mesela;

Cisco Pix 501
    Cisco Pix 506
    Cisco Pix 515e

özellikle cisco pix 515e hakkında valla şu şekilde bir cümle kurayım siz anlayın olayı. şahsen böyle bir router ile korunan bir server firmasından host almayı bırakın evlenedebilirim

bu routerler hakkındada az sonra fiyat yazarım..

Saygılarımla..
  • PIX 515E

433 MHz işlemci
    32 ya da 64 MB RAM seçenekleri
    16 MB Flash hafıza
    2 PCI genişleme yuvası
    2 port 10/100 Fast Ethernet
    Maksimum 6 port 10/100 Fast Ethernet ya da maksimum 8 VLAN
    VPN Kartı (VAC+) opsiyonu
    Yedekleme desteği
    1 RU (Rack Unit) yükseklik

Kısa bir süre önce araştırmışım özellikleri de bu şekilde no almışım..

Fiyata gelince direk satın al fiyatı bulamadım ama şöyle söylim bir data centerden server aldınız diyelim ve bu routeri istiyorsunuz diyelim ticket attım layered den teklif geldi aylık 495 $

Bu aylık kiralama ömür boyu fiyatını siz tahmin edin..

valla demekki evlilik olayını ucuza satmamışım

• Hocam süpersin ya cidden çok ciddi bilgilendirdin nerden başlıycam diye düşünüp duruyordum iyi bir başlangıç oldu
  • hangişehirdesiniz siz yakınsak ziyaret edeyim yada siz şirketime gelin elimden geleni seve seve yaparım..
  • Malesef tr de değilim Belçikadayım orda olsam işler biraz daha kolay olacaktı.
  • anladım. yinede güzel haber internet sınırların olmadığı bir dünyadır. her türlü sorununuzda bana danışabilirsiniz.

Şirket msn adresim info@adamer.com.tr
    Kişisel msn adresim byLiLattah@gmail.com

Yararlı olabildiysem ne mutlu bana..

Saygılarımla..
  • Takıldığım yer olursa emin ol başını ağrıtırım:) Tekrar çok teşekkürler.
  • estafurulah başım ağrımaz bu konularda, yeterki içinde bilgi olsun. hergün gereksiz onca şeyle uğraşıyoruz 1 saatimizi sevgiye bilgiye vermişiz çokmu..

Saygılarımla..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.