Şimdi Ara

Web Tasarım İle İlgili Bakarsanız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben bu işe daha yeni başladım ve yavaş yavaş öğreniyorum..Anasayfa mı yaptım ancak bütün linklere tıklandığında ve ayrı kategoriler için her defasında yeni bir default dosyası açıyorum böylece çok uzun sürüyor ve pro olmuyor bunn basit yolunu söylerseniz sevinirm :)

• Senin yaptığın site static bir site oluyor bunu dinamik hale getirmek için querystring kullanabilirsin;
    verdiğin linklere default.aspx?q=14 böyle bir id değeri dönder ve default sayfasının yüklendiği yere;
    Request.QueryString["q"] diye onadan sonra q dan aldığın id yi karşılaştır ona göre koşul ifadesi oluştur.
    Örn q=1 ise ekrana a yaz,q=2 ise ekrana b yaz yada veritabanından bilgi al.
  • 1 tane master sayfası oluştur. Değişecek yerlere contentplaceholder at , diğer sayfaları masterdan türet böylece tasarım felan herşey yerli yerinde cıkıcak.Rahat rahat çalışırsın. Bu söylediklerim asp.net için geçerli , aspde nasıldır bi fikrim yok
  • bunun için değişik yollar var

1. yol internetten <i frame> yi araştır ana sayfanda değiştirilebilir bir alan olusturuyorsun. Ve bu değiştirilebilir alan anasayfa.html sayfanın bir yeri olduğunu farzedelim

yuksekliği=300 genişliği 300 olan bir alan. anasayfa.html sayfandaki yuksekligi 300 genişliği 300 olan bu alana isim veriyorsun. daha sonra mesela hakkımızda.html adında baska bir sayfa olusturuyorsun bu hakkımızda.htm olan sayfa anasayfa.html deki gibi yukseklik 300 genişlik 300 boyutunda olsun. daha sonra i frame özelliği ile

hakkımızda.html sayfasını anasayfa.html sayfasına cekiyorsun. Ben kullanmıyorum bunu uzun zaman oldu. Unuttumda

2. seçenek kod yazarak oluyor buraya şimdi kod yazsam anlaşılmayacak . Sen istersen bak şu yaptığın anasayfanın kodlarını yaz bir buraya .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lRememberme -- 30 Haziran 2011; 4:06:40 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.