Mrb arkadaşlar ben bir bilgisayar öğretmeniyim.Daha önce çalıştığım okulda web page maker programı ile web tasarımı yapmıştım.Ancak şu anda çalıştığım okullarda (üç okulda görevliyim) daha önce yapılmış olan siteleri mevcut ve benden siteleri güncellemem isteniyor.Ftp adresleri ve şifreleri var.Girip dosyalara baktım ancak html dosyaları üzerinde değişikliği hangi program ile yapmalıyım bilmiyorum.Bu arada Web tasarımı için ne önerirsiniz?? Dreamveawer'a merak sardım ama üç okulda görev yapınca evde bilgisayar görmeye tahmammül edemiyorum açıkcası.Sizce ne yapmalıyım her gitiiğim yerde site isteniyor.(Sıfırdan yada güncelleme) yardımcı olursanız sevinirim...
Örtmenim ben cevap verebiliimiiim
DW ile güncelleme yapabilirsiniz.Daha farklı programlar isterseniz google amca da "html editor" diye aratmanız yeterlidir. Bence kendinizi geliştirmek istiyorsanız html i öğrenip kodlar üzerinden değişiklik yapmanız en makbul olanıdır... Kolay gelsin...
öncelikle cevaplar için teşekkürler.Çalıştığım okulda önceki bilgisayar öğretmeninin yaptığı siteyi gördüm çok hoşuma gitti.siteye yönetici şifresiyle girip tıpkı burada olduğu gibi değişiklik yapacağı yeri değiştirip kaydediyorsun site güncellenmiş oluyor.Benim yaptığımda ise diyelim ki anasayfa da güncelleme yapmak için index html dosyasını wpm ile açıp değişiklik yaptıktan sonra ftp ye yeniden yüklüyorum.Bu kadar basit bi olay bile uğraştırıyor hatta basit görünmesine rağmen gıcık problemler çıkıyor. peki arkadaşlar dreamweaver2ı öğrenebilmek için ne yapmalıyım...
Son olarak ta üniversitede ders saatlerimizi doldurmak için fizik kimya biyoloji dersi koyan zihniyete, oturduğu yerden milli eğitimi tartışıp bizi bu konuda bilgisi olmayıpta web tasarımını bilmiyor musun diye sorup aklınca bizi test eden idarecilerle karşı karşıya bırakan hocalarıma selamlar olsun...
quote:
Orijinalden alıntı: odabasalparslan
öncelikle cevaplar için teşekkürler.Çalıştığım okulda önceki bilgisayar öğretmeninin yaptığı siteyi gördüm çok hoşuma gitti.siteye yönetici şifresiyle girip tıpkı burada olduğu gibi değişiklik yapacağı yeri değiştirip kaydediyorsun site güncellenmiş oluyor.Benim yaptığımda ise diyelim ki anasayfa da güncelleme yapmak için index html dosyasını wpm ile açıp değişiklik yaptıktan sonra ftp ye yeniden yüklüyorum.Bu kadar basit bi olay bile uğraştırıyor hatta basit görünmesine rağmen gıcık problemler çıkıyor. peki arkadaşlar dreamweaver2ı öğrenebilmek için ne yapmalıyım...
Son olarak ta üniversitede ders saatlerimizi doldurmak için fizik kimya biyoloji dersi koyan zihniyete, oturduğu yerden milli eğitimi tartışıp bizi bu konuda bilgisi olmayıpta web tasarımını bilmiyor musun diye sorup aklınca bizi test eden idarecilerle karşı karşıya bırakan hocalarıma selamlar olsun...
O tarz siteleri kurmak için hazır programlar kullanabilirsiniz.Mesela Joomla ile kendiliğinden öyle bir panele sahip olabilirsiniz, yönetici panelinden giriş yaparak makale ekleyebilir/ güncelleyebilirsiniz.Tüm site genelinde farklı temalar kullanabilirsiniz.Joomla ücretsizdir ve kurulumu kolaydır ancak hem siteyi joomla ile baştan kurmak zorundasınız, hem de joomla güncellemelerine çok dikkat etmelisiniz güvenlik açıklarına karşı.
Bu yöntemle dediğiniz gibi FTP'den aktarmak zorunda kalmadan sadece site üzerinden gerekli güncellemeleri yapabilirsiniz.Zaten panel olmadan FTP'den bağlanıp index.html'i güncellemek hem size eziyet olur hem de pek modern bir iş olmaz.
Tavsiyemden sonra asıl sorunuza gelince, internetten Dreamweaver eğitimi olarak aratırsanız çok çeşitli video ve e-book arşivine ulaşabilirsiniz.Ordan temel bilgileri kapabilirsiniz.Yine de Html bilgisi olmadan dreamweaver tek başına yeterli olur mu bilemiyorum çünkü bazı yerlerde yapmak istediklerinizi asla ekrana yansıtamıyorsunuz ve bunun için mecburen kodlamaları bilmek ve bazı kodları yazmak gerekiyor.
Kolay gelsin hocam.
front page ile kolay bir biçimde yapabilirsin bizim bilg. öğretmeni front page kullanıyor.
HOCAM BEN DE SİZE FREWORKS DREAMWİEWER VE FRONT PAGE TAVSİYE EDERİM...
Hocam ilk başta photoshop,fireworks ve dreamweaver kullanarak işlerinizi haledebilirsiniz diye düşünüyorum.Dreamwewar kulanmasanızda expression web'e bakabilirsiniz.
Bu siteden dreamwewar ile ilgili konular bulunmakta.
Şiddetle joomla öneririm sonuçta okul sitesi olacağı için statik değil dinamik olacaktır.Joomla kullanmayı ve yönetmeyi bilmen gerekecek ancak hostun desteği yoksa dreamweaver ve photoshopla yapacaksın bişiler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme