|
Web Tasarımı Öğrenmek

-
-
Hocam ben de öğrenmeye çalışıyorum.
Bildiğim sorulara yanıt vereyim.w3schools dışında codeacademy diye site var.Bir de mozilla developer network adındaki siteden yardım alabilirsiniz.Şuan bunları kullanıyorum.
Bahsettiğiniz siteleri buradan paylaşırsanız iyi olur.Ben de faydalanmak isterim
Türkçe olarak webdersleri adında youtube kanalı var.Orada çok güzel eğitimler var.Ben orada HTML ve css öğrendim.Ayrıca PSD to CSS denen tasarımı HTML ve CSS olarak kodlama eğitimi de bu kanalda var.
RC eğitim adında bir arkadaşın web için eğitim seti çekip sattığı site var.Bir çok eğitim var.Buradan da faydalanabilirsiniz.
Ben olsam kursa gitmem.Çünkü RC eğitimdeki setler çok ayrıntılı ve kursa göre ucuz.Ben ondan faydalanmayı düşünüyorum.İngilizceniz varsa internetten bir çok kaynağa ulaşılır.
Bence HTML öğrenmekle hata etmiyorsunuz.Tırt siteler yapmak istemiyorsunuz.Bunun için işi ayrıntılı öğrenmek gerekir.Zaten dreamweaver ile direk site yapılmıyor galiba.
Ben ilk önce webdersleri kanalından HTML ve CSS öğrendim.Sonra oradaki PSD to CSS eğitimini yaptım.Sonra w3 schools'tan HTML ve CSS'i tekrar ettim.PSD to css zaten öğrendiğiniz HTML ve CSS'i uyguladığınız şeydir.Bunu yaparsanız iş hayatı için HTML ve CSS'i biliyorsunuz demektir.
Şuan w3schools'tan javascript bölümünü okuyorum. Sonra codeacademy'den çalışacağım.Javascript için türkçe kaynak bulamadım.
Bildiğim kadarıyla öğrenilmesi gerekenler sırayla
HTML-CSS+PSD to CSS(sitenin görüntüsünü kodlama)
bootstrap(sitenin görüntüsünü mobile uyumlu hale getirme)
javascript-jquery(bilmiyorum)
PHP yada ASP(duyduğuma göre siteyi sunucu ile etkileşimli hale getirme)
photoshop'ta site çizme.
Öğrenilmesi gereken başka şeyler de olabilir.
Bildiğim bunlar hocam.Ben de öğrendiğim şeyleri nasıl pratikte yaparım bunun yollarını arıyorum.Takıldığınız bir şey varsa sorun.
-
Yanıtınız için teşekkürler kar parsı, gayet detaylı bilgiler vermişsiniz. En önemlisi de HTML öğrenmeye başlamakla hata etmediğimi anlamış oldum. Bir de, kursa gitmeden internetteki pek çok kaynakla da bu işin öğrenilebileceğine olan inancım arttı sayenizde.
Bahsettiklerimizin haricinde benim şimdilik bulduğum siteler şunlar:
Türkçe Kaynaklar
www.htmldersleri.org
www.webteders.com
www.sanalkurs.net
İngilizce Kaynaklar
www.html.net
http://learn.shayhowe.com/html-css/
http://www.htmltutorials.ca/ (Bu site biraz yavan gibi geldi bana)
http://www.microsoftvirtualacademy.com
Bunların dışında torrent sitelerinden indirdiğim ama henüz bakmadığım ingilizce eğitim videoları var.
w3schools'dan başladığım için, buradan devam edeyim diyorum artık. HTML eğitimi bittiğinde, YouTube'da bahsettiğiniz kanalın HTML eğitimi, ve codecademy'ninkiyle öğrendiklerimi pekiştirip, ardından CSS'e geçerim heralde.
Çalışma sisteminiz nasıl, yani bir siteden okuup oradaki egzersizleri mi yapıyorsunuz, yoksa bir kağıda/deftere notlar alıyo musunuz? Ben unuturum diye kodların bazılarını deftere yazıyorum da
-
Merhaba hocam.Bence internet bu işi öğrenmek için fazlasıyla yeterli.
Ben de htmldersleri.org ile başlamıştım.Bence gelişmiş kısmını okumayın.Çünkü orayı okuduğumda bir şey anlamamıştım.İnsanın şevkini kırıyor.İyi planlanmamış.
Bence deftere not almakla iyi ediyorsunuz.Ben HTML öğrenirken metin belgesine öğrendiğim kodları ve öğrendiklerimin özetini yazıyordum.Çünkü yazmayınca bir süre sonra öğrendiklerin birikiyor ve insan özet bulamayınca aldığı eğitimi tekrar izlemek zorunda kalıyor.Gerçi bunu video eğitimi için yapıyordum.Yazı okuyunca tekrar bakılabilir.Yine de kodları yazmanız gözden geçirme açısından faydalı olur.
Ayrıca öğrendiğim kodları içeren HTML sayfası oluşturuyordum.Birkaç derste bir bunu yapıp pratik yapmış oluyordum. -
Yeni kodları tagleri attribute'leri gördükçe, insanın kafası karışmaya başlıyor. Hangisini hangisinin içine yazacaktık, hangisi ne işe yarıyordu felan diye. İnsan bol bol pratik yapmadıkça, bunları sürekli kullanmadıkça belki en fazla 1 ay kalır aklında. Sonra hepsi unutulup gider. -
quote:
Orijinalden alıntı: Darkness
Yeni kodları tagleri attribute'leri gördükçe, insanın kafası karışmaya başlıyor. Hangisini hangisinin içine yazacaktık, hangisi ne işe yarıyordu felan diye. İnsan bol bol pratik yapmadıkça, bunları sürekli kullanmadıkça belki en fazla 1 ay kalır aklında. Sonra hepsi unutulup gider.
Haklısınız pratik yapmak lazım.Kafanıza bir şey takılırsa bana özel mesajdan ulaşabilirsiniz.HTML ve CSS konusunda yardımcı olurum -
Arkadaşlar, daha işin çok çok başındayım ama merak ettim. Web Tasarım'la ilgili, bilişim firmalarınca iş başvurularında kabul edilebilir sertifikalar var mı? Mesela MEB onaylı, veya herhangi bir özel firmanın verdiği, ya da uluslararası? -
abode muse programına göz atmanızı tavsiye ederim. -
Web tasarım öğrenmeye başlamak gerçekten heyecan verici bir süreç ve kesinlikle yaşın bir engel olmadığını unutma. Hangi seviyede olursan ol, önemli olan motivasyonun ve öğrenme isteğin. HTML ile başlamak doğru bir adım çünkü web tasarımının temeli HTML'dir ve web sayfalarının yapısını oluşturur. Ancak, HTML tek başına yeterli değil, çünkü bir web tasarımını görsel açıdan çekici ve fonksiyonel yapmak için CSS (stiller) ve JavaScript (dinamik öğeler) gibi teknolojilere de hakim olman gerekebilir.
W3Schools başlangıç için iyi bir kaynaktır, fakat sadece oraya bağlı kalmamak önemli. Ayrıca, MDN Web Docs (Mozilla Developer Network) gibi kapsamlı bir kaynağı da öneririm. Burada HTML, CSS, JavaScript ve daha birçok web teknolojisi hakkında derinlemesine bilgi bulabilirsin. Udemy gibi platformlarda, pratik yaparak öğrenebileceğin ve rehberli kurslar da mevcut. Bu kurslar, yalnızca temel bilgileri değil, aynı zamanda daha gelişmiş tasarım becerilerini de sana öğretebilir.
Dreamweaver gibi araçlar, web tasarımını daha görsel hale getirebilir, fakat temelde iyi bir web tasarımcı olabilmek için kodlama bilmen gerekir. Bu yüzden öncelikle HTML, CSS ve JavaScript’i öğrenmek, ardından araçları öğrenmek daha faydalı olacaktır. Bunun yanı sıra, responsive design (mobil uyumlu web tasarım) konusunu da öğrenmen önemli çünkü günümüzde web sitelerinin mobil uyumlu olması oldukça kritik.
Bir kursa katılmak, düzenli bir rehberle öğrenmek isteyenler için faydalı olabilir, ama kursa gitmek her zaman gerekmeyebilir. İnternette ücretsiz ve kaliteli kaynaklar var, ancak kurslar genellikle belirli bir müfredatla sizi rehberlik eder ve pratik yapma fırsatları sunar. Sertifika almak ise iş bulma açısından faydalı olabilir ama kursun kalitesi ve içeriği önemli.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X