Şimdi Ara

Web ve API yazmaya başlamak için RoadMap ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aklımızda bir proje var. API ve Web servisleri yazmamız gerekiyor. Daha önce direkt olarak "bodoslama" olarak tabir ettiğimiz yola başvurarak yaptım. Profesyonel olmuyordu ve tek kişi için can kurtaran bir yol oluyordu.

Bu projede birden çok kişi çalışacağı için proje planlamasına başlamamız gerekti. SQL tablolar, açıklamalar, prosedürler, API isimleri, nerede kullanılacağı vs. Fakat API ve Web için gerekli modelleri oluşturmakta zorlanıyorum. "RoadMap Yol Haritası" planlamasını çıkarmak için gerekli şeyleri topluyorum. Yani aklımda proje var, her şey belli fakat başlamamız için roadmap 'e ihtiyacımız var.

API isimleri, fonksiyonları, ne işe yaradığı, aldığı parametreler, döndürdüğü parametreler
    Web arayüz taslak tasarımı, kullanılacak sayfalar, alacağı parametreler vs. vs.

...gibi bunların hiçbirini nasıl tasarlayacağımızı bilmiyoruz. Proje detayları vs. her şey yazılı fakat nereden başlayacağız ?, nasıl bir "guidelines" takip edeceğiz ? Bunların hepsini tasarladıktan sonra kodlamaya başlamayı düşünüyoruz. Doğru mu yapıyoruz yanlış mı bilmiyorum.

Ne yapmamızı tavsiye edersiniz ? :)

Şimdiden Teşekkürler...

• Şöyle bir Türkçe kitap var ancak içine bakmadım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: revivo72

Şöyle bir Türkçe kitap var ancak içine bakmadım.

Peki yol haritası çıkaracağım, proje planlaması yapabileceğim bir program var mı? Evernote kullanıyoruz şuan. :)
  • Komple hepsini dizayn edip ince ince dusunup kodlamaya baslamayin. Temel yapiyi oturtup calisan bir sistem yapin, sonra onu gelistirin.

Yani dizayn ve dokumentasyon + kodlama + test yapip tek seferde bitirmeyin.

Bunu kucuk kucuk adimlarla, surekli update ederek yapin. Waterfall yapmayin, agile calisin ( eger aksi bir gerekce yoksa)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fikirleri, gelişmeleri ve API tasarımlarını UMLhttps://tr.wikipedia.org/wiki/UML diyagramlarına dökmek işleri kolaylaştırır.

• Roadmap nasıl başlayacağın değil nasıl ilerleyeceğindir: versiyon 1'de şunlar şunlar tamamlanacak, versiyon 2'de şunları şunlar eklenecek, version 3'te ise şunları eklemeyi planlıyoruz... sen daha ne yapacağını bilmiyorsun. Design, Architecture, bunlar yok.

kulağınıza çarpan her ingilizce terimi bir paragrafta ne kadar kullanırsam o kadar iyi olur gibi acayip bir anlayış, ingilizce öğrenmek bu değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: seyfi84

Roadmap nasıl başlayacağın değil nasıl ilerleyeceğindir: versiyon 1'de şunlar şunlar tamamlanacak, versiyon 2'de şunları şunlar eklenecek, version 3'te ise şunları eklemeyi planlıyoruz... sen daha ne yapacağını bilmiyorsun. Design, Architecture, bunlar yok.

kulağınıza çarpan her ingilizce terimi bir paragrafta ne kadar kullanırsam o kadar iyi olur gibi acayip bir anlayış, ingilizce öğrenmek bu değil.

Hocam ben de onu diyorum "Design, Architecture, bunlar yok." zaten ya. :) Bunları nasıl yapacağız diye soruyorum konuda. RoadMap nasıl hazırlanmalı, yapılar nasıl yapılmalı, hangi programlar can kurtarıcıdır vb. :)
  • Ben olsam önce benzer alanda yapılmış API lere bakıp kullanmaya başlardım. Benden öncekiler nasıl yapmış ayrıntıları inceleyip öğrenirdim. Sonra kendi API'mi geliştirmeye başlardım. Win32 API en cok bilinen ve kullanılan API'lerden biri. örneğin onu kullanınca API nasıl yapılır konusunda da insan değerli fikirler ediniyor. Bir de Lucene API var. Onda da Lucene kütüphanesinin fonksiyonları Java nesnesi oluştururarak kullanılıyor. Yani API'ye erişim yöntemler de değişebiliyor. Win32 de win32.dll gibi bir dll import ederek, direkt fonksiyonları kullanmaya başlıosun, Lucene de ise örneğin import org.apache.lucene.index.IndexWriter ile Sınıf'ı dahil ediyor ve IndexWriter writer = new IndexWriter() gibi Yapıcı fonksiyon ile Nesne oluşturduktan sonra fonksiyonları kullanmaya başlıyorsun.

Bu sekilde alt düzey detaylardan ilerleyince design, architecture gibi üst düzeyli konular da şekillenecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: revivo72

Ben olsam önce benzer alanda yapılmış API lere bakıp kullanmaya başlardım. Benden öncekiler nasıl yapmış ayrıntıları inceleyip öğrenirdim. Sonra kendi API'mi geliştirmeye başlardım. Win32 API en cok bilinen ve kullanılan API'lerden biri. örneğin onu kullanınca API nasıl yapılır konusunda da insan değerli fikirler ediniyor. Bir de Lucene API var. Onda da Lucene kütüphanesinin fonksiyonları Java nesnesi oluştururarak kullanılıyor. Yani API'ye erişim yöntemler de değişebiliyor. Win32 de win32.dll gibi bir dll import ederek, direkt fonksiyonları kullanmaya başlıosun, Lucene de ise örneğin import org.apache.lucene.index.IndexWriter ile Sınıf'ı dahil ediyor ve IndexWriter writer = new IndexWriter() gibi Yapıcı fonksiyon ile Nesne oluşturduktan sonra fonksiyonları kullanmaya başlıyorsun.

Bu sekilde alt düzey detaylardan ilerleyince design, architecture gibi üst düzeyli konular da şekillenecektir.

Evet aslında güzel bir yol. Araştıracağım. Fakat API dediğim kısım WEB api olacak JSON haberleşmesi yani. Yine fark etmez tabii örneklere baktıktan sonra. Dediğim gibi fikirleri API ye entegre etmek sıkıntı biraz. :)

• Ekibe bir bilen katın. Sizin tecrübeye ihtiyacınız var.

Malesef internetten indirilmiyor.
  • demek roadmap

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.