Şimdi Ara

WEB YAZILIM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir iş projesi üzerine bir yatırımcı firmadan finansman sağlamak üzereyiz. İş projesi bir web sitesi üzerinden yürüyecektir. Bu web sitesinin yazılımını yapabilecek bir yazılımcıya ihtiyacımız bulunmaktadır. Bu yazılımcı hissenin %20 sine sahip olacaktır. Şu an yatırım yapacak firma 25.000 + 100.000 tohum girişim sermayesi önermektedir. Ve tek istedikleri şey projenin prototipinin (bu internet sitesi için dar kapsamlı bir beta sürümü olabilir) yapılmış olması. Yazılım konusunda olcdukça bilgili ve tecrübeli bir kişiye ihtiyacımız var.
    Yazılımcının internet sitesinin beta sürümünü ücretsiz hazırlaması beklenmektedir. Bu beta sürümünü yatırımcıya sunup ondan sonra uygun görüldüğü takdirde hibe almamız söz konusu. Yazılımcıya firmanın gelirlerinin %20 lik hissesi verilecektir. İş hakkında kısa bilgi, özel mesaj, mail veya telefon yoluyla aktarılacak olup detaylı bilgilendirme yüzyüze görüşebildiğimiz takdirde mümkün olacaktır. İstanbul'da ikamet ediyoruz. Bu sebeple yazılımcının da İstanbul'da ikamet etmesi tercih sebebidir.

iletişim no ve mail :

0539 239 37 62
    enginarcik@gmail.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dhul-Kifl -- 2 Eylül 2014; 23:15:59 >

• Toplam alacaginiz hibe 125 000 ve var sayalim ki bunu yarin aldiniz.
    Sitenin tamamini ustlenecek yazilimciya 12.500 vereceksiniz ve daha sonrasinda elde edecegi gelirin %10 unu alacak.
    Bunu yapacak donanima sahip yazilimci zaten kendi cebinden finanse ederek daha sonrasinda sitenin %100 une sahip olabilir.
    Yan kosullari bilemem elbette ama bana pek cazip bir teklif gibi gelmedi.
    Sektore gore bu siteyi 3. bir firmaya yaptirip daha sonra %100 une sahip olmak varken 12.500 e tek bir insani ikna etmek sizin icin cok karli gorunse de bunu kabul eden cikar mi merak icerisindeyim.
  • Yazılımcının hissesini önceden %10 olarak belirlemiştik ama sonra yüzde 20 olmasında karar verdik. Bu daha önce yazdığım yazıyı kopyalayıp yapıştırdığımdan öyle kalmış. Yüzde 20 olacak hisse. Yatırımcı firma da 125.000 TL karşılığında %15 - %20 arasında hisse talep ediyor. Hissenin kalanı ise ben ve diğer fikir ortağı arkadaşıma kalıyor. Projeyi dışardan birine ücret karşılığında yaptırmak isterdim ama yatırımcı firma (Doğa Girişim) bunu kabul etmiyor ne yazık ki. Projenin içerisinde yazılımcının bizzat yer almasını böylece güncelleme, olası problemlerin giderilmesi gibi işlemler daha hızlı yürütüleceğinden bu bir şart olarak koşuluyor. Ben ve ekipteki diğer kişi de projedeki diğer işleri yürüteceğiz. Ben müzisyen ve ses - kayıt teknolojileri konusunda birikime sahip biriyim. Yine kendi sahip olduğum donanım ve yazılım ile projenin reklam filmlerinin müzikleri , ses kayıtları vb işitsel tüm dökümanlar tarafımca hazırlaacak. Diğer taraftan projedei diğer kişi ise kameraman ve video editörü. Görsel dökümanlar da onun sorumluluğunda olacak. Yine biz ikimiz aynı zamanda işin pazarlaması, sponsorluklar ve diğer tüm detaylarla meşgul olacağız. Yani iş komple bir yazılımcının eline bakmıyor. Yazılımcının işi ne kadar yüklü olacaksa bizimki de bir o kadar olacak. Komple bir ekip işi olacak.

• Dhul-Kifl D kullanıcısına yanıt
    Bu sartlarda o halde bence teklıf daha cazip.
    Yazilim muhendisi olarak yapilan isten hisse sahibi olmak bence guzel bir olay zira insanlar sabit maas karsiligi calisarak motivasyonunu ust seviyelerde tutmakta zorlanabiliyor ( ki paranin ne kadar motive edici oldugu asikar ).
    Web sitesi icin test yapacak, istekleri analiz edecek ya da server ve database bakimini ustlenecek insanlara ihtiyac var. ( Projenin durumuna gore bu 1 kisi de olabilir, cok fazla da olabilir )
    Su sartlarda bence makul teklif, yapacak arkadas(lar)a basarilar diliyorum.
    Fikrinizi detaylandirmadan hangi sektor oldugunu soylemeniz mumkun mu ?
  • işi çok gizli yürütmenize gerek yok. e tohumdan yatırım alan herkes zaten e tohum sitesinde yayınlanıyor. ama muhtemelen sizin henuz elle tutulur bir projeniz olmadıgından aslında e tohumdan da bir yatırım almışlığınız yok. uzmanlık alanım e ticaret. e ticaret ile ilgiliyse yardımcı olabilirim.
  • iş online danışmanlık ve eğitimle ilgili. Ama aynı alanlardaki diğer sitelerden işleyiş olarak oldukça farklı. Farkı burdan ne yazık ki söyleyemeyeceğim. Diğer yandan e tohuma başvurmadım ama ona da başvurmayı düşünüyorum. Fakat bir yatırım firması zaten çok büyük ölçüde ikna olmuş durumda. Yazılımı yapacak kişiyle birlikte yazılıma başlamadan önce gidip firmayla hep beraber masaya oturacağız. Sonrasında onay gelirse veya firma bize bu işe gireceğine dair olumlu sinyaller verirse yazılımcı beta sürümünü yapmaya başlayacak. Biz de o sırada işin diğer kısımları (siteye üye çekme, çeşitli mesleklerden insanlarla yüz yüze görüşüp hizmet verip para kazanacağı bir platforma üye yapmak, reklam müziklerini ve filmlerini hzırlamak vb işlerle aktif rol alacağız)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.