Uluslararası bir internet sitesi açacağım da merak ettim siteme bağış/donate tuşu ekleyebilir miyim? Anlayacağınız üzere, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak maksatlı yardım toplama değil bu. Bedava hizmet vereceğim internet sayfamın giderlerini karşılaması için insanlardan kendi hesabıma para toplayacağım. Birkaç internet sayfasındaki yorumlarda bazı kişiler bunu yapmak için Valilik'ten izin almak gerektiği belirtilmiş. Ama anladığım kadarıyla Valilik'ten alınacak olan izin ihtiyaç sahiplerine yardım toplayacaklar için. Yasal süreçle websitesine bağış/donate tuşu eklemiş olan var mı? Süreç nasıl anlatabilir mi? Bir de, PayPal Türkiye'de yasak olduğu için farklı alternatifler neler var, bilen varsa söyleyebilir mi? |
Websiteme Bağış/Donate
-
-
Ben ticari bir durum olmadıkça sıkıntı olacağını sanmıyorum. 3-5 doların peşine düşmezler. Ama sen sitede bir şey satıp bunun karşılığında gelen ciddi miktarda parayı bağış diye vergisiz algısız hüpletirsen zaten bir süre sonra bankadan maliyeye kuşlar fısıldar. Maliye de kazandığından fazlasını burnundan getirir.
PayPal bu butonların en popüleri. PayPal logosu olmayınca millet de kolay kolay güvenip kredi kartı bilgilerini girmiyor. Yurtdışında yaşayan bir eş dost varsa onun PayPal'ına bağış isteyin. Diğer türlü iş yaş.
-
quote:
Orijinalden alıntı: WeisansteinBen ticari bir durum olmadıkça sıkıntı olacağını sanmıyorum. 3-5 doların peşine düşmezler. Ama sen sitede bir şey satıp bunun karşılığında gelen ciddi miktarda parayı bağış diye vergisiz algısız hüpletirsen zaten bir süre sonra bankadan maliyeye kuşlar fısıldar. Maliye de kazandığından fazlasını burnundan getirir.
PayPal bu butonların en popüleri. PayPal logosu olmayınca millet de kolay kolay güvenip kredi kartı bilgilerini girmiyor. Yurtdışında yaşayan bir eş dost varsa onun PayPal'ına bağış isteyin. Diğer türlü iş yaş.
Bu yüzden işimi resmi yapmaya çalışıyorum, gerekli izin ne ise almam gerekiyor. Esasen yapacağım işin mantığı wikipedia ile aynı: bedava hizmet ama bağışla gelir.
Bugün Valilik'e yazdım, böyle birşey için izin gerekip gerekmediğini sordum. Sağol uyardığın için, Maliye'ye de sorayım. Belki bağış olsa da bunu (tek gelir bağış olduğu için) gelir görüp vergi kesebilirler.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X