Şimdi Ara

Western Digital 1TB / bilgisayar görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Western Digital 1TB harici disk sahibiyim. Bugün gündüz saatlerinde gayet normal ve hızlı bi şekilde aleti kullanabiliyorken akşam denediğimde sürücü harfinin bilgisayarımda olmadığını farkettim. Ne yaptıysam ulaşamadım harddiske. Alette ışık yanıyor, işlem ile ilgili seslerde geliyor. çalıştığı dönemlerdeki gibi davranıyor görüntü ve ses itibariyle fakat bilgisayar görmüyor. Donanımı güvenle kaldır bölümünde aletin ismi ve modeli gözüküyor. Yani USB girişi yapıldığında bilgisayar tepki veriyor. Ama Yönet kısmı da dahil olmak üzere sürücü harfi gözükmediği için içeriğe ulaşmak mümkün değil.

Ayrıca bilgisayar harddisk bağlı bir şekilde başlatıldığında, açılışta donanımların kontrol edildiği bölümde (ilk açılış, siyah erkan) kilitleniyor ve öylece kalıyor. Belki birkaç saat beklesem devam eder ama hiç denemedim açıkçası.

400gb civarı veri var alette bunları kurtarmam mümkün değil mi ? Araştırmalarım sonucunda servise gönderilmesi halinde yeni ürün ile değiştirildiğini öğrendim. Fakat şu anda önemli olan benim senelerdir topladığım verilerim.

Ayrıca kişisel/ailesel resim-video falan var. Harddisk bu durumdayken olası bir yeni ürün ile değiştirme durumunda o verilere başkalarının ulaşması söz konusumu yoksa serviste değiştirilen hasarlı ürünleri direk çöpemi atıyorlar ?

Beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

• üstad sana yardımcı olamıyorum çünkü aynı sorun bendede var ve bir türlü çaresini konu açmama rağmen bulamadım
    belki birileri bize çözüm bulur güçleri birleştirelim:)

benimde maxtor 500gb diskim mevcut aynı şekilde sorunlarım var
    pc görmüyor(geçenlerde gördü ve "kopyalama ve veri yazması sırasında eksik kalmış veya bozulmuş bir veri bloğu" hatası verdi)
    disk çalışıyor sesi geliyor ışıklar yanıyor ama görmüyor pc
    hatta pc bağlantı kablosu buldum belki bağlantıda sorun vardır diye sonuç aynı hala...
  • başka bilgisayarlarda deneyeceğim şimdi onu tavsiye ettiler. Servise göndersem yeni ürün verilecek. peki benim eski ürün nolacak ? aslında bunu daha çok merak ediyorum :)
  • aynen bende onun derdindeyim içi ağzına kadar senelerin birikimi dolu garantiden sıfırı gelmiş neye yarar:)
  • usbyi pc'ye takıp reset atıp acmayı denedin mi? bazen benim hdd'yi okumayınca pc'ye takıp reset atıyorum acılıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.