Şimdi Ara

Western Digital home edition 500 gb problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • External hard diskim,formattan sonra,bilgisayar açıkken açtığımda görünmez oldu.Esatadan bağlıyorum,usb'den bağladığımda bi problem yok,hemen görüyo.

Bilgisayarı baştan başlattığımda harddisk açıksa görüyo,detecting ide drivers kısmında görünüyo yani.Bu şekilde yaparsam windows açıldığında görüyor harddiski bi problem yok.Yalnız bilgisayar açıkken harddiski kapatınca(ikonu kayboluyo dogal olarak),ve sonra harddiski tekrar açınca bilgisayar görmüyo harddiski(esatadan bağlı iken).Bikere gördü,donanım ekleden falan denedim bikere öyle kendi kendine gördü falan,yani işin aslı,harddisk esatadan bağlayıp sonradan açınca windows görmüyo sonradan harddiski takıp calıstırınca.

Disk yönetiminden refresh yapıyorum banamısın demiyo.Driver'ıda yüklü onuda aklıma gelmisken söyleyim.İlla bilgisayara restart atmam lazımki görsün yani,buda beni deli ediyo nedendir acep?Bi çözümü varmıdır.

Bide anakartım gigabyte p35c ds3r,daha önceden böyle bi problem yaşamadım,format attıktan sonra başladı bu problem.Bi çözümü varmıdır?

• Anakart chipset sürücülerinizi güncellemeyi deneyiniz.
  • Güncelledim ama fayda etmedi maalesef :)
  • fayda etmiyo hiçbişey bilen yokmu acaba?
  • maalesef aklıma başka birşey gelmiyor. Bütün sürücülerinizin güncel olduğundan eminseniz...

Windows içinde de benim bildiğim bu tür bir ayar yok.. Düşünüyorum ama aklıma birşey gelmiyor.

Bu tekrar taktığınızda hiçbir uyarı vermiyor mu? Disk yönetiminden baktığınızda herhangi bir işaret falan var mı (ünlem işareti, kırmızı çarpı işareti..)
  • maalesef hiç bi tepki ve işaret yok.harddiskin ışığıda oldugu gbi yanıyor.ancak bilgisayarı yeniden baslattıgımda calısıyo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • e-satadan bağlı iken HDD yi açma kapama düğmesinden kapatma diskin chipset kartını yakarsın. E-satadan bağlı iken düğmeden kapatıp tekrar açarsan tabiki görmez. Görmesi için yeniden başlatman gerekir. yeniden başlattığında da görüyormuş zaten. Cevap veren arkadaşlar hiç görmüyor şeklinde anlamışlar galiba. Bilgisayar çalışırken kasayı aç sata ile HDD bağla onu da görmez. taki yeniden başlatana kadar. e-satada aynı şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krkmz -- 1 Eylül 2008; 22:31:20 >
  • iyide bende diyorumki,önceden bi problem yoktu gayet normal işliyodu :) taktığımda görüyodu yani
  • quote:

Orjinalden alıntı: Korax

iyide bende diyorumki,önceden bi problem yoktu gayet normal işliyodu :) taktığımda görüyodu yani

Bilgisayar açıkken WD harici diski e-sata ile sonradan bağladığında mı görüyordu? Aynı diskten bende de var . Aldığımdan beri öyle bir durumla karşılaşmadım. Bilgisayar açıkken USB den görür ama e-sata ile bağladığında görmez. Görsede disk yönetiminde görür ama bilgisayarımda diskin simgesini görüp içine erişemezsin. Bende merak ettim şimdi senin bilgisyarı. Forumda araştırdım öyle bilgisayar açıkken e-sata ile sonradan bağlanan diskin çalıştığına dair bir yazı bulamadım. Üşenmedim HDD nin kullanım kitapçığına buldum. e-sata ile bağlantının nasıl olacağı orda ve WD sitesinde yazıyor. 1- Bilgisyarı kapatın, 2- HDD yi e-sata kablosu ile bağlayın, 3- Diski power tuşu ile açın, 4- Bilgisayarı açın. yani normali bu. senin bilgisayar görmüş nasıl gördüyse ama şimdi görmemesi bir sorun değil yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krkmz -- 3 Eylül 2008; 0:45:25 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.