Şimdi Ara

WESTERN DIGITAL TV Live 'Streaming Media Player' ( İmal tarihi: kasım2011) anakonu (50. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.022
Cevap
14
Favori
68.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yok o kadar alem değilim :-) Sağ ve sol fare tuşları hem touchpad'in iki yanında var hem de klavyenin sol tarafında var ama geri (esc) tuşu gibi çalışıyor. Basınca bir aşama geri gidiyor. Ama C tuşu işe yaradı, teşekkürler, aradığım buydu. Gerektiğinde hep uzaktan kumandayı alıyordum elime.

Ürün Çin malı da olsa burada pazarlayan adamlar, bir A5 sayfasına da olsa bir açıklama yazsalar iyi olur. Örneğin C tuşunun bu işe yaradığını kim nasıl bilecek? Eminim daha bir sürü öğrenilecek şey vardır. Tamamen öğrendikten sonra bir youtube videosu çekerim artık. :-) Birilerine faydamız olur belki.

Bazı filmleri katalogda hiç bulamıyorum. Örneğin yine güzel bir film, orjinal ismi The Bucket List, Türkçesi Ya Şimdi ya Asla. Katalogda ne Türkçesi var ne İngilizcesi. Başka bir isimle kaydetti mutlaka ama nasıl bulunur bilmem. Başka isimle kaydetmesini anlarım da, kataloğa hiç geçirmediği oluyor mu? Bir de Bo Derek'in 10 isimli filmini katalogda bulamıyorum. Yazıyla Ten yazıp tarattım yine çıkmadı. 18+ filmleri eliyormu yoksa?

Katalogdaki toplam film sayısını görebiliyor muyuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: architector

Yok o kadar alem değilim :-) Sağ ve sol fare tuşları hem touchpad'in iki yanında var hem de klavyenin sol tarafında var ama geri (esc) tuşu gibi çalışıyor. Basınca bir aşama geri gidiyor. Ama C tuşu işe yaradı, teşekkürler, aradığım buydu. Gerektiğinde hep uzaktan kumandayı alıyordum elime.

Ürün Çin malı da olsa burada pazarlayan adamlar, bir A5 sayfasına da olsa bir açıklama yazsalar iyi olur. Örneğin C tuşunun bu işe yaradığını kim nasıl bilecek? Eminim daha bir sürü öğrenilecek şey vardır. Tamamen öğrendikten sonra bir youtube videosu çekerim artık. :-) Birilerine faydamız olur belki.

Bazı filmleri katalogda hiç bulamıyorum. Örneğin yine güzel bir film, orjinal ismi The Bucket List, Türkçesi Ya Şimdi ya Asla. Katalogda ne Türkçesi var ne İngilizcesi. Başka bir isimle kaydetti mutlaka ama nasıl bulunur bilmem. Başka isimle kaydetmesini anlarım da, kataloğa hiç geçirmediği oluyor mu? Bir de Bo Derek'in 10 isimli filmini katalogda bulamıyorum. Yazıyla Ten yazıp tarattım yine çıkmadı. 18+ filmleri eliyormu yoksa?

Katalogdaki toplam film sayısını görebiliyor muyuz?
    The Bucket list 2007 filmini ben denedim, Kodi gayet sorunsuz bir şekilde filmi buldu.
    Film üzerinde sağ klik > bilgi > yenile > el ile seçeneğine gelip, burada The Bucket list 2007 yazıp aratınca filmin bulunduğunu göreceksiniz.

Siz bir yerde yanlış yapıyorsunuz, ama ben ne olduğunu bilmiyorum.

Kodi nin doğru çalışmasını istiyorsanız, HDD film arşivinizi Kodi' nin anlayacağı şekilde düzenlemelisiniz;
    Şunu demek istiyorum:
    Bir filmi HDD nizde arşivlerken,
    Her film için ayrı ayrı klasör oluşturup, klasörün içinde film dosyası saklıyorsanız veya tek başına dosya olarak saklayın farketmez, kurallar şunlardır:

kural 1) o filme ait hem klasör hem de dosya isimleri orijinal film adıyla aynı olmalıdır (İngilizce orijinal adlandırma tavsiye edilir),
    kural 2) film isminin yanında mutlaka o filmin yıl bilgisi olmalıdır.

Örnek:
    The Bucket list 2007 ....
    veya
    The.Bucket.list.2007 ....
    veya
    The Bucket list (2007) .... şeklinde başlamalıdır.

Kendi arşivimden bir kaç filme ait klasör ve dosya isimlendirmesi örnekleri:
    Hamlet.1990.1080p.BluRay.H264.AAC
    Project.Power.2020.1080p.NF.WEB-DL.DDP5.1.Atmos.x264
    My Name Is Sara (2019) [1080p] [WEBRip] [5.1]
    Underwater (2020) (1080p BluRay x265 HEVC 10bit AAC 7.1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 29 Ağustos 2020; 22:55:50 >

• kayamtky K kullanıcısına yanıt
    Filmi görsem üzerine sağ klik yaparım ama görünmüyor. Muhtemelen başka bir isimle yer almıştır ama 4 bin'e yakın film içinde bulmak kolay değil.

Benim dosyalama sistemin seninkinin aynı gibi. Sadece eşime kolaylık olsun diye Türkçesini de ekliyorum.

The bucket List-Simdi ya da Asla.2007.1080p (TR)
    (TR) ekini altyazılı olduğunu belirtmek için koyuyorum. Altyazı İngilizce, Fransızca, Rusça ise (EN), (FR), (RU) koyuyorum ek olarak. Altyazısızsa ek koymuyorum.
  • quote:

Filmi görsem üzerine sağ klik yaparım ama görünmüyor. Muhtemelen başka bir isimle yer almıştır ama 4 bin'e yakın film içinde bulmak kolay değil.

Benim dosyalama sistemin seninkinin aynı gibi. Sadece eşime kolaylık olsun diye Türkçesini de ekliyorum.

The bucket List-Simdi ya da Asla.2007.1080p (TR)
    (TR) ekini altyazılı olduğunu belirtmek için koyuyorum. Altyazı İngilizce, Fransızca, Rusça ise (EN), (FR), (RU) koyuyorum ek olarak. Altyazısızsa ek koymuyorum.
    Hayır, sizin dosyalama sisteminiz benimkiyle aynı değil;
    İşte yanlışını buldum:

Yanlış olan ifade:
    "The bucket List-Simdi ya da Asla.2007.1080p"

Kodi, orijinal ingilizce film ismi ile tarih arasında türkçe ismi görünce sapıtıyor, film afişini bu yüzden bulamıyor.

Doğru olan ifadeler:
    The bucket List 2007 (Simdi ya da Asla).1080p
    veya
    The.bucket.List.2007.Simdi ya da Asla.1080p
    veya
    The bucket List 2007.1080p
    veya
    The bucket List (2007).1080p

şekillerinde olmalıdır.

İngilizce Film ismi ile tarih yan yana olmalıdır, ikisinin arasına 1 karakter nokta veya boşluk dışında, Türkçe film adı veya başka bir ifade sokmamalısın.
    Kodi filmi aramadan önce, senin klasöre verdiğin film ismin de, tarihe kadar (tarih dahil) olan kısma bakar, onu orijinal ingilizce film ismi olarak kabul eder,

Dünya sunucu bilgisayarlarında, orijinal film adı olarak hem ingilizce hem de Türkçe yan yana bir adlandırma söz konusu olamayacağı için,
    Kodi aradığı afişi bulamaz.
    Tarih' ten sonra verdiğin ifadeler Kodi' yi ilgilendirmez, dolayısıyla da yanlış yapmaz.
    Dünya sunucu bilgisayar sistemleri aynı anda Türkçe-İngilizce ye göre değil, İngilizce ye göre çalışır.

Bilmem anlatabildim mi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 30 Ağustos 2020; 13:20:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kayamtky

Hayır, sizin dosyalama sisteminiz benimkiyle aynı değil;
    İşte yanlışını buldum:

Yanlış olan ifade:
    "The bucket List-Simdi ya da Asla.2007.1080p"

Kodi, orijinal ingilizce film ismi ile tarih arasında türkçe ismi görünce sapıtıyor, film afişini bu yüzden bulamıyor.

Doğru olan ifadeler:
    The bucket List 2007 (Simdi ya da Asla).1080p
    veya
    The.bucket.List.2007.Simdi ya da Asla.1080p
    veya
    The bucket List 2007.1080p
    veya
    The bucket List (2007).1080p

şekillerinde olmalıdır.

İngilizce Film ismi ile tarih yan yana olmalıdır, ikisinin arasına 1 karakter nokta veya boşluk dışında, Türkçe film adı veya başka bir ifade sokmamalısın.
    Kodi filmi aramadan önce, senin klasöre verdiğin film ismin de, tarihe kadar (tarih dahil) olan kısma bakar, onu orijinal ingilizce film ismi olarak kabul eder,

Dünya sunucu bilgisayarlarında, orijinal film adı olarak hem ingilizce hem de Türkçe yan yana bir adlandırma söz konusu olamayacağı için,
    Kodi aradığı afişi bulamaz.
    Tarih' ten sonra verdiğin ifadeler Kodi' yi ilgilendirmez, dolayısıyla da yanlış yapmaz.
    Dünya sunucu bilgisayar sistemleri aynı anda Türkçe-İngilizce ye göre değil, İngilizce ye göre çalışır.

Bilmem anlatabildim mi.

Alıntıları Göster
    Alıntıda yaptığım açıklamalarda ki bilmeyerek yaptığınız yanlış yüzünden, bazı filmlerinizin yanlış adlandırıldığını, yanlış posterleri olduğunu ve onları düzeltmek için bulamadığınızı söylemiştiniz.

Şimdi bunu nasıl düzelteceğinizi açıklıyorum;

İlk önce,
    "Ayarlar > medya > videolar > dosya adlarını kitaplık başlıkları ile değiştir" menüsü düğmesini pasif hale getiriniz.

Sonra,
    Kodi ana menü > videolar > dosyalar ' a gidiniz, burada ki film klasörünüzün adı neyse oraya giriniz,
    burada film adlarının, sizin adlandırdığınız kaynak klasörün veya dosyanızın adıyla aynı olduğunu göreceksiniz.
    Bu ayarla, ana menü > videolar > filmler' e girerseniz film adı olarak HDD' nizdeki dosya isimlerini,
    ana menü > filmler' e girerseniz filmin orijinal kütüphane internet ismini göreceksiniz.

Böylece, ana menü > videolar bölümünde kaynak dosya adıyla birlikte filmlerin afişi de görüneceği için, filmlere tek tek bakarak, kaynak dosya adıyla afişi kıyaslayarak, hangi filmin yanlış afişli olduğunu bulacaksınız.
    Bulduktan sonra doğru afişi nasıl yerleştireceğinizi zaten biliyorsunuz.

Netice olarak;
    Eğer HDD nizde ki dosya adlandırmalarını, önce ki mesaj da anlattığım şekilde düzenlerseniz, bu yanlışlıkları düzeltmek için hiç uğraşmazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 30 Ağustos 2020; 14:18:32 >

Dosya isimlerini düzeltmekle başlayayım sorun yaşadıklarımda.

Teşekkürler!
    Maalesef değişen bir şey olmadı.
    Dosya ismini değiştirdim. The bucket list ve 10 filmleri hala görünmüyor. Başka neler görünmüyor bilinmez.

Bu ayarla, ana menü > videolar > filmler' e girerseniz film adı olarak HDD' nizdeki dosya isimlerini, görürsünüz demiştiniz ama film ismi burada görünmüyor.

Tarıyorum filmleri tek tek belki bulurum hangi isim altına girdiklerini
  • quote:

Dosya ismini değiştirdim. The bucket list ve 10 filmleri hala görünmüyor. Başka neler görünmüyor bilinmez.

Bu ayarla, ana menü > videolar > filmler' e girerseniz film adı olarak HDD' nizdeki dosya isimlerini, görürsünüz demiştiniz ama film ismi burada görünmüyor.

Ayarı pasif yaptığınıza emin misiniz ? Olmaması mümkün değil.
    Söylediğim ayarlar bende çalışıyor, bir şey sizde yanlış, bilemiycem artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 30 Ağustos 2020; 17:22:2 >
    Sorunu buldum sanırım.
    Kataloglamaya başlarken yapılan tercihlerde orjinal başlığa bağlı kal diye bir seçenek seçili imiş. Sorun oradan geliyor. Seçeneği pasif yapıp tekrar katalogladım, şu an düzgün görünüyor.
    Yardımcı olmak için zaman ayırdığın için çok teşekkürler.
  • quote:

Sorunu buldum sanırım.
    Kataloglamaya başlarken yapılan tercihlerde orjinal başlığa bağlı kal diye bir seçenek seçili imiş. Sorun oradan geliyor. Seçeneği pasif yapıp tekrar katalogladım, şu an düzgün görünüyor.
    Yardımcı olmak için zaman ayırdığın için çok teşekkürler.
  • quote:

Tek tek tarayıp yanlış posterli filmi aramak için zaman kaybetmemek için bir seçeneğiniz daha var:

Daha önce söylediğim ayarları yaptığınızı ve HDD nizdeki film klasör adlarını standartlara göre değiştirdiğiniz varsayıyorum;
    Çok basit:
    Kütüphaneyi temizle, sonra tekrar oluştur. (nasıl temizlendiğini daha önce konuşmuştuk)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 31 Ağustos 2020; 15:54:41 >

• quote:

Hocam bir alemsin

mini klavyenin en sol tarafında fare sol click ve sağ click üst üste simge resim olarak gösterilmiş, daha ne yapsın adamlar.
    Böyle Çin malı ürünlerin kitapçığı olmaz.
    Ayrıca alternatif olarak "C" tuşu sağ click görevi görür, özellikleri açar.

Film oynarken, klavyenin sağ tuşuna kısa aralıklarla basarsan filmi ileriye sarar, sol tuş da geriye sarar.
    Burada dikkat edilmesi gereken nokta; kesik kesik kısa aralıklarla basarsan yavaş ileriye sarar, sağ tuşa veya sol tuşa basılı tutarsan çok fazla ileriye veya geriye sarar.
    Zaman içinde tecrübe kazanacaksın.

Hızlı veya yavaş oynatma seçeneğine hiç ihtiyacım olmadığı için, var mı böyle bir seçenek bilmiyorum, ileri de öğrenirsem sizi bilgilendiririm.

Alıntıları Göster
    Hızlı sarma kısa yolu F tuşu, kaç kere basarsanız o kadar hızlı ileri sarıyor. Forward sözcüğünden geliyor. Hızlı geri sarma R tuşu. Rewind sözcüğünün baş harfi. Normale dönmek için play tuşuna basıyorsunuz. Bütün kısa yolları buldum.
    Kodi'yi kullandıkça daha çok seviyorum. Kümeler halinde göster seçeneği de güzelmiş. Ilk başta James Bond filmlerinden Dr No D harfinde, Licence to kill L harfindeydi. Bütün filmler farklı yerlerdeydi. Şimdi tamamı James Bond Collection adı altında. Redkit, Şarlo, Tom & Jerry gibi çok bölümlü videolar da tek başlık altına girdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi architector -- 3 Eylül 2020; 21:17:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Hızlı sarma kısa yolu F tuşu, kaç kere basarsanız o kadar hızlı ileri sarıyor. Forward sözcüğünden geliyor. Hızlı geri sarma R tuşu. Rewind sözcüğünün baş harfi. Normale dönmek için play tuşuna basıyorsunuz. Bütün kısa yolları buldum.
    Kodi'yi kullandıkça daha çok seviyorum. Kümeler halinde göster seçeneği de güzelmiş. Ilk başta James Bond filmlerinden Dr No D harfinde, Licence to kill L harfindeydi. Bütün filmler farklı yerlerdeydi. Şimdi tamamı James Bond Collection adı altında. Redkit, Şarlo, Tom & Jerry gibi çok bölümlü videolar da tek başlık altına girdi.

Alıntıları Göster
    KODI, sinema salonunun sanal halidir.
    Kullanmayı bilirsen ücretli programlar eline su dökemez.

• quote:

Kullanma kılavuzunda normalde usb disk kapasite sınırı yazmıyor.

Ama ben denedim hocam;
    Bende ki WD Elements 2 TB ve 5 TB usb 3.0 diskleri (adaptörsüz olan, yani enerjisini usb den alan diskler) cihazın usb 3 portunda sorunsuz gördü hocam. Yani bu disklerde sıkıntı yok.

Diğer markaları denemedim, ama görmemesi için bir sebep yok.
    Bende adaptörlü 8 tb olmadığı için deneyemedim. Tahminen 5 tb'ı gören 8 tb' ıda görür diye tahmin ediyorum.

Aslında bende merak ettim sınırın ne olduğunu, satıcıya mesaj attım, cevap bekliyorum, cevap gelirse size bildiririm.

Ben normalde usb portun dan usb disk takarak kullanmıyorum, çünkü usb diski tak-çıkar yapmaktan bıkınca, evimde cat6 kablosuyla minik bir ağ kurdum, tak-çıkar yapmadan wd mycloud diskimin içine filmleri ağ üzerinden yüklüyorum. Yani wd my cloud diskim, T95Q ya ethernet ile bağlı, usb ile değil.
    wd my cloud diskim 8 tb bile olsa T95Q ethernet üzerinden veya wireless kablosuz olarak rahatça görüyor (ben ethernet' i tercih ettim).
    Ethernet veya kablosuz olarak bağlanan disklerde kapasite sınırı yok. İstediğin kapasite de kullanabilirsin.

Evet bu biraz masraflı yöntem olabilir ama bir kere kurdun mu çok rahat edersin.

Not:
    Hocam özellikle birisine soru mesajı göndermek istiyorsanız, o kişinin "cevap" düğmesine tıklayabilirsiniz. böylece bana DH' da sizden mesaj olduğuna dair bir uyarı gelir.
    Ortaya mesaj yazarsanız, bana mesaj geldiğinden haberim olmaz, ancak foruma girdiğimde haberim olur. Yani foruma girmezsem sorunuzdan hiç haberim olmama ihtimali var.

Alıntıları Göster

Hocam yine ben. Danışmak istediğim konu, ağ üzerinden paylaşımla ilgili.

Şu anda WDTV Live ağa bağlı, ayrı bir odada, ona da 2 ve 3 TB adaptörlü harddiskler bağlı ve bu harddiskleri başka odadki X96 Air Android Media Player ya da bilgisayarlar görüyor. Bu sayede 2 ve 3 TB harddiskleri cloud harddisk kullanıyormuşum gibi kullanıyorum, bilgisayardan ekleme silme yapabiliyorum. Ama sistem her zaman stabil çalışmıyor. Bazan ağdan düşüyor, WDTV Live kendi kendine kapanıyor, özellikle 2 TB Toshiba adaptörlü harici disk kendi kendine ağdan düşüyor vs. Daha stabil bir sistem kurayım diye düşünüyorum.

Siz WD Cloud kullandığınızı söylemiştiniz. Ancak yorumlara baktığımda, NAS server gibi çalışmadığından, yavaş olduğundan, her zaman stabil çalışmadığından, ağdan düştüğünden filan söz eden çok. Siz memnun musunuz? Şu anda elinizde olan kaç TB? Hangi model? 3-4 TB bir WD Cloud Home alsam, elimdeki adaptörlü harici harddiskleri de ona bağlasam benim için bayağı ekonomik bir çözüm olur. Ama pişman olur muyum, merak ediyorum.

WD Cloud Home yerine, bir NAS Server alayım diyorum. 2 ya da 4 slotlu. Kendim istediğim kapasitede hard disk takayım, ihtiyacım değiştikçe harddiskleri de değiştireyim. Bu konuyu hiç araştırdınız mı? Ev için cebi zorlamayacak ama performansı iyi ne alınabilir? İyi bir şey almaya kalkınca harddisksiz boş server kutusu 4-5 bin TL'yi geçiyor.

Aklımda olanlar şunlar:

https://www.n11.com/bilgisayar/modem-ve-ag-urunleri/nas-suruculer

https://www.bossbilisim.com/qnap-ts-253d-nas-tower-intel-celeron-j4125-black-114140

https://www.amazon.com.tr/ASUSTOR-NIMBUSTOR-AS5202T-%C3%87ekirdekli-Ba%C4%9Flant%C4%B1/dp/B07T42LX97

Son ikisi daha yeni nesil sanırım. Zamanın olunca bildiklerini paylaşırsan sevinirim.

Selamlar, saygılar.

• WD MyCloud incelemelerine baktım da, internete bağlı olmazsa içindeki bilgilere erişilemez diyorlar. O zaman şu andaki çözüm zaten iyi kötü işimi görüyor. Ben NAS depolama ünitelerine yoğunlaşsam iyi olacak. Hem dahili olarak kapasite yükseltilebiliyor, hem de bazılarında ram de arttırılabiliyor. NAS'ler ile ilgili hiç araştırma yaptın mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi architector -- 1 Mart 2021; 13:55:13 >
  • quote:

Hocam yine ben. Danışmak istediğim konu, ağ üzerinden paylaşımla ilgili.

Şu anda WDTV Live ağa bağlı, ayrı bir odada, ona da 2 ve 3 TB adaptörlü harddiskler bağlı ve bu harddiskleri başka odadki X96 Air Android Media Player ya da bilgisayarlar görüyor. Bu sayede 2 ve 3 TB harddiskleri cloud harddisk kullanıyormuşum gibi kullanıyorum, bilgisayardan ekleme silme yapabiliyorum. Ama sistem her zaman stabil çalışmıyor. Bazan ağdan düşüyor, WDTV Live kendi kendine kapanıyor, özellikle 2 TB Toshiba adaptörlü harici disk kendi kendine ağdan düşüyor vs. Daha stabil bir sistem kurayım diye düşünüyorum.

Siz WD Cloud kullandığınızı söylemiştiniz. Ancak yorumlara baktığımda, NAS server gibi çalışmadığından, yavaş olduğundan, her zaman stabil çalışmadığından, ağdan düştüğünden filan söz eden çok. Siz memnun musunuz? Şu anda elinizde olan kaç TB? Hangi model? 3-4 TB bir WD Cloud Home alsam, elimdeki adaptörlü harici harddiskleri de ona bağlasam benim için bayağı ekonomik bir çözüm olur. Ama pişman olur muyum, merak ediyorum.

WD Cloud Home yerine, bir NAS Server alayım diyorum. 2 ya da 4 slotlu. Kendim istediğim kapasitede hard disk takayım, ihtiyacım değiştikçe harddiskleri de değiştireyim. Bu konuyu hiç araştırdınız mı? Ev için cebi zorlamayacak ama performansı iyi ne alınabilir? İyi bir şey almaya kalkınca harddisksiz boş server kutusu 4-5 bin TL'yi geçiyor.

Aklımda olanlar şunlar:

https://www.n11.com/bilgisayar/modem-ve-ag-urunleri/nas-suruculer

https://www.bossbilisim.com/qnap-ts-253d-nas-tower-intel-celeron-j4125-black-114140

https://www.amazon.com.tr/ASUSTOR-NIMBUSTOR-AS5202T-%C3%87ekirdekli-Ba%C4%9Flant%C4%B1/dp/B07T42LX97

Son ikisi daha yeni nesil sanırım. Zamanın olunca bildiklerini paylaşırsan sevinirim.

Selamlar, saygılar.

Alıntıları Göster

Merhaba, 

İşte sizin anlattığınız bu ağ sorunlardan ötürü insanlar NAS diskler kullanıyor. 

Ben Wdmycloud tavsiye ediyorum, çünkü; 

kullanımı kolay ve basit, pc arayüzü kullanışlı, diğer Nas ürünleri profesyoneller için, bilgi gerektiriyor, tavsiye etmiyorum. 

Eğer Wd mycloud alacaksanız, şu anda anlatacaklarımı göz önüne alabilirsiniz, bazı konuları tamamen kendim deneme yanılma yoluyla buldum;

Ben Wd mycloud 2 tb olan modeli 2015 yılından beri kullanıyorum, hiçbir sorun yaşamadım, zaman içinde tabii ki kapasite dolunca yetersiz hale gelince, 6 tb gibi yüksek kapasiteli mycloud almak gibi pahalı bir yöntem yerine, daha ucuz yöntem olan ihtiyaç oldukça birkaç senede bir mycloud un usb portundan 2,5 inç lik usb hdd ler (2 tb, 5 tb gibi) ekleyerek kapasiteyi arttırma yöntemini tercih ettim. Neden 2,5 inç hdd ?, çünkü adaptöre ihtiyaç yok, 5 volt luk enerjiyi usb çoklayıcı dan sağlıyor, avuç içi kadar bir hdd olduğu için fazla yer kaplamıyor. 

Mycloud' un usb portundan usb hdd eklemek için bir usb usb çoklayıcı hub' a ihtiyaç var, yani usb çoklayıcıyı mycloud' a, usb hdd leri ise usb çoklayıcıya taktım. 

Bunu uyguladıktan sonra şöyle bir sorun çıkmıştı; 

Network ağı birdenbire yavaşladı ve sonra ağ çalışmaz oldu, bu problemin sebebini deneme yanılma yoluyla araştırdığımda; 

Usb çoklayıcıya aynı anda 3 den fazla 2,5 inç usb hdd taktığımda, usb çoklayıcının 5 volt luk enerjisinin 3 den fazla2,5 inç usb hdd ile başa çıkamadığını, sonuç olarak veri transferini yavaşlattığından dolayı ağı çökerttiğini buldum. 

Çözüm olarak 12 volt 7 port luk bir usb çoklayıcı satın alıp mycloud' a taktığımda problemin çözüldüğünü gördüm, 7 portun 7 si de dolsa artık hiçbir sorun ve çökme olmuyor. 

Özetle;

Eğer mycloud usb portuna usb çoklayıcı takarak aynı anda 3 den fazla 2,5 inç usb hdd kullanacaksanız yukarıda anlattığım 12 volt luk usb çoklayıcı çözüme ihtiyacınız var, yok eğer çok sayıda adaptörlü hdd (gücünü adaptörden alan hdd ler) kullanacaksanız normal 5 volt luk usb çoklayıcı yeterlidir.

12 volt luk usb çoklayıcıyı ben 6 ay önce aliexpress' den satın aldım, o zaman araştırdığım da Türkiye' de yoktu bu ürün.

Link: 

https://tr.aliexpress.com/item/4000183648208.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4d4YzViN

My cloud alırken;

İlk defa satın alacağınız için 6 veya 8 tb lık nas iyi bir seçim. 

Gelecek de 6 tb dolarsa, yukarıda anlattığım çözümü tavsiye edebilirim. 

Bilmediğinizi varsayarak Önemli notlar :

• Wd mycloud pc arayüzü üzerinden herhangi bir diski veya klasörü paylaşıma açabiliyorsun. 

• Paylaşıma açtığın klasör veya disk ağa bağlı herhangi bir cihaz (pc, tv box, vb.) tarafından görülüyor. 

• Pc üzerinde paylaşılan my cloud klasörünü görmek için, pc de "dosya gezginini açıp > ağ simgesi üzerinde sağ klik yapıp > ağ sürücüsüne bağlan' ı tıkladıktan sonra > herhangi bir sürücü harfi:\\nas adı\paylaşım adı (örnek; z: \\wdmycloud\paylaşım klasörü adı )" yazıp ağ sürücüsü oluşturabilirsin, oluşturduğun ağ sürücüsü "bilgisayarım" altında görünecektir.   

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 1 Mart 2021; 15:48:17 >

• quote:

Merhaba, 

İşte sizin anlattığınız bu ağ sorunlardan ötürü insanlar NAS diskler kullanıyor. 

Ben Wdmycloud tavsiye ediyorum, çünkü; 

kullanımı kolay ve basit, pc arayüzü kullanışlı, diğer Nas ürünleri profesyoneller için, bilgi gerektiriyor, tavsiye etmiyorum. 

Eğer Wd mycloud alacaksanız, şu anda anlatacaklarımı göz önüne alabilirsiniz, bazı konuları tamamen kendim deneme yanılma yoluyla buldum;

Ben Wd mycloud 2 tb olan modeli 2015 yılından beri kullanıyorum, hiçbir sorun yaşamadım, zaman içinde tabii ki kapasite dolunca yetersiz hale gelince, 6 tb gibi yüksek kapasiteli mycloud almak gibi pahalı bir yöntem yerine, daha ucuz yöntem olan ihtiyaç oldukça birkaç senede bir mycloud un usb portundan 2,5 inç lik usb hdd ler (2 tb, 5 tb gibi) ekleyerek kapasiteyi arttırma yöntemini tercih ettim. Neden 2,5 inç hdd ?, çünkü adaptöre ihtiyaç yok, 5 volt luk enerjiyi usb çoklayıcı dan sağlıyor, avuç içi kadar bir hdd olduğu için fazla yer kaplamıyor. 

Mycloud' un usb portundan usb hdd eklemek için bir usb usb çoklayıcı hub' a ihtiyaç var, yani usb çoklayıcıyı mycloud' a, usb hdd leri ise usb çoklayıcıya taktım. 

Bunu uyguladıktan sonra şöyle bir sorun çıkmıştı; 

Network ağı birdenbire yavaşladı ve sonra ağ çalışmaz oldu, bu problemin sebebini deneme yanılma yoluyla araştırdığımda; 

Usb çoklayıcıya aynı anda 3 den fazla 2,5 inç usb hdd taktığımda, usb çoklayıcının 5 volt luk enerjisinin 3 den fazla2,5 inç usb hdd ile başa çıkamadığını, sonuç olarak veri transferini yavaşlattığından dolayı ağı çökerttiğini buldum. 

Çözüm olarak 12 volt 7 port luk bir usb çoklayıcı satın alıp mycloud' a taktığımda problemin çözüldüğünü gördüm, 7 portun 7 si de dolsa artık hiçbir sorun ve çökme olmuyor. 

Özetle;

Eğer mycloud usb portuna usb çoklayıcı takarak aynı anda 3 den fazla 2,5 inç usb hdd kullanacaksanız yukarıda anlattığım 12 volt luk usb çoklayıcı çözüme ihtiyacınız var, yok eğer çok sayıda adaptörlü hdd (gücünü adaptörden alan hdd ler) kullanacaksanız normal 5 volt luk usb çoklayıcı yeterlidir.

12 volt luk usb çoklayıcıyı ben 6 ay önce aliexpress' den satın aldım, o zaman araştırdığım da Türkiye' de yoktu bu ürün.

Link: 

https://tr.aliexpress.com/item/4000183648208.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4d4YzViN

My cloud alırken;

İlk defa satın alacağınız için 6 veya 8 tb lık nas iyi bir seçim. 

Gelecek de 6 tb dolarsa, yukarıda anlattığım çözümü tavsiye edebilirim. 

Bilmediğinizi varsayarak Önemli notlar :

• Wd mycloud pc arayüzü üzerinden herhangi bir diski veya klasörü paylaşıma açabiliyorsun. 

• Paylaşıma açtığın klasör veya disk ağa bağlı herhangi bir cihaz (pc, tv box, vb.) tarafından görülüyor. 

• Pc üzerinde paylaşılan my cloud klasörünü görmek için, pc de "dosya gezginini açıp > ağ simgesi üzerinde sağ klik yapıp > ağ sürücüsüne bağlan' ı tıkladıktan sonra > herhangi bir sürücü harfi:\\nas adı\paylaşım adı (örnek; z: \\wdmycloud\paylaşım klasörü adı )" yazıp ağ sürücüsü oluşturabilirsin, oluşturduğun ağ sürücüsü "bilgisayarım" altında görünecektir.   

Alıntıları Göster

Peki, WD MyCloud içindeki dosyaların paylaşılması için internete bağlı olma şartı var mı? Gerçi internet her zaman var ama ISS'de arıza olduğunda sistem çalışmaz mı? Internet olsun olmasın Yerel Ağda sorun olmuyorsa, WD MyCloud bana uyacak.

• quote:

Peki, WD MyCloud içindeki dosyaların paylaşılması için internete bağlı olma şartı var mı? Gerçi internet her zaman var ama ISS'de arıza olduğunda sistem çalışmaz mı? Internet olsun olmasın Yerel Ağda sorun olmuyorsa, WD MyCloud bana uyacak.

Alıntıları Göster

my cloud' u kullanmak için internete bağlı olma şartı yok, kablolu ve kablosuz yerel ağ da kullanılıyor,

internet kapalı olduğunda tv box ile film oynatımında veya pc de ağ sürücüsünden mycloud dosyalara bakmada bir sorun yok.

Burada Router' ın hızı önem teşkil eder, en az 1000 mbit etherneti olan router tavsiye ediyorum, varsa zaten sorun yok, kablolu ağ alt yapında 1000 mbit olmalı.

Benim sistemim şöyle;

Modem,1000 mbit router, wd my cloud, masaüstü bilgisayar aynı oda da,

1000 mbit Ethernet switch, Tv box, wireless access point ve laptop ise salon da.

Modem in olduğu odadan salona wireless internet bağlantı hızı performansını beğenmediğim için (arada wireless menzil arttırıcı kullanmama rağmen), my cloud' un olduğu oda dan salona duvar delerek 1000 mbit kablo (Cat 6 kablo) çekerek ağ kurdum.

Yani filmleri salonda kablolu bağlantı ile seyrediyorum, filmler diğer oda da wd mycloud da yüklü.

laptop bilgisayarı ise wireless access point cihazı sayesinde salondan kablosuz olarak kullanıyorum.

Bazen diskten diske (mycloud dan masaüstü bilgisayara bağlı usb diske veya tam tersi) veri transferi yapmak icab ettiğinde kablolu bağlantıyla bağlı olan masaüstü bilgisayarı tercih ediyorum, çünkü veri transferi kablosuza göre kıyaslanamayacak kadar çok hızlı, veri transferin de 75-80 mb/sn leri görüyorum. Bunun sebebi 1000 mbit ağ sistemimdir.

Yanlış anlaşılmasın, yalnızca film oynatımı için 100 mbit sistem de yeterlidir.

Özetle;

Network ü farklı amaçlar için hem kablolu hem de kablosuz olarak her ikisini de kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 1 Mart 2021; 17:39:6 >

• quote:

my cloud' u kullanmak için internete bağlı olma şartı yok, kablolu ve kablosuz yerel ağ da kullanılıyor,

internet kapalı olduğunda tv box ile film oynatımında veya pc de ağ sürücüsünden mycloud dosyalara bakmada bir sorun yok.

Burada Router' ın hızı önem teşkil eder, en az 1000 mbit etherneti olan router tavsiye ediyorum, varsa zaten sorun yok, kablolu ağ alt yapında 1000 mbit olmalı.

Benim sistemim şöyle;

Modem,1000 mbit router, wd my cloud, masaüstü bilgisayar aynı oda da,

1000 mbit Ethernet switch, Tv box, wireless access point ve laptop ise salon da.

Modem in olduğu odadan salona wireless internet bağlantı hızı performansını beğenmediğim için (arada wireless menzil arttırıcı kullanmama rağmen), my cloud' un olduğu oda dan salona duvar delerek 1000 mbit kablo (Cat 6 kablo) çekerek ağ kurdum.

Yani filmleri salonda kablolu bağlantı ile seyrediyorum, filmler diğer oda da wd mycloud da yüklü.

laptop bilgisayarı ise wireless access point cihazı sayesinde salondan kablosuz olarak kullanıyorum.

Bazen diskten diske (mycloud dan masaüstü bilgisayara bağlı usb diske veya tam tersi) veri transferi yapmak icab ettiğinde kablolu bağlantıyla bağlı olan masaüstü bilgisayarı tercih ediyorum, çünkü veri transferi kablosuza göre kıyaslanamayacak kadar çok hızlı, veri transferin de 75-80 mb/sn leri görüyorum. Bunun sebebi 1000 mbit ağ sistemimdir.

Yanlış anlaşılmasın, yalnızca film oynatımı için 100 mbit sistem de yeterlidir.

Özetle;

Network ü farklı amaçlar için hem kablolu hem de kablosuz olarak her ikisini de kullanıyorum.

Alıntıları Göster

O zaman sorun yok. Vatan Bilgisayar'da 6 TB WD Mycloud 2 bin TL. Fiyat olarak da işime gelir. Eldeki 3 TB WD ve 2 TB Toshiba (ikisi de adaptörlü) ekledim mi 11 TB kapasitem olur. Neyim varsa oraya atarım. Yarın hemen alıyorum o halde.

Benim evdeki sistemim de şöyle:

Türksat KabloNet'ten internet alıyorum. Verdikleri modem CBW-383Z4 Uygun bir modem sanıyorum. Ethernet Switch kullanmıyorum, modemin arkasında 4 çıkış var yetiyor.

Modem çalışma odasında duruyor. Yakınında bir masa üstü var, kabloyla bağlı; bir de WDTV Live var, yine kabloyla bağlı. WDTV Live'a da harici harddiskler bağlı.

Oturma odasında Airties Air-4340 var, Access Point olarak kullanıyorum. Çalışma odasındaki modemden gelen kabloyla bağlı. ADSL kullandığım zamalarda almıştım, varken kullanayım dedim ama belki daha güncel bir şey almalıyım. Modemin kablosuz hızı 300 Mbps iken Access Point olarak kullandığımınki 150 Mbps.

X96Air Media Player da oturma odasında, TV'ye bağlı, kablosuz olarak da ağa bağlı.

Sistemimdeki modem/router ethernet çıkışları 10/100/1000 Mbps ve kablosuz hızı 300 Mbps görünürken, access point olarak kullandığım Air 4340'ta 300 Mbps kablosuz erişim ve 10/100 Mbps ethernet çıkışı görünüyor. Hem 300 Mbps kablosuz erişimi olan ve hem de ethernet portları 10/100/1000 Mbps olan bir access point aranayım dedim ama baktığım tüm marka ve modellerde ethernet çıkışları hep 10/100 Mbps görünüyor.

• 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.