Şimdi Ara

WESTERN DIGITAL TV Live 'Streaming Media Player' ( İmal tarihi: kasım2011) anakonu (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.022
Cevap
14
Favori
68.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: architector

Sistemimdeki modem/router ethernet çıkışları 10/100/1000 Mbps ve kablosuz hızı 300 Mbps görünürken, access point olarak kullandığım Air 4340'ta 300 Mbps kablosuz erişim ve 10/100 Mbps ethernet çıkışı görünüyor. Hem 300 Mbps kablosuz erişimi olan ve hem de ethernet portları 10/100/1000 Mbps olan bir access point aranayım dedim ama baktığım tüm marka ve modellerde ethernet çıkışları hep 10/100 Mbps görünüyor.

Bende ki access point de aynı sizin ki gibi hocam, merak etmeyin internet ve film oynatımında sıkıntı olmaz, sadece kablosuz dosya kopyalama yaparsanız o yavaş olur. Arayışa girmenize gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 1 Mart 2021; 21:29:6 >
  • kayamtky K kullanıcısına yanıt

Access Point olarak Asus RT-N19 almayı düşünmüştüm. Modem bir uçta, oturma odası ortada, yatak odaları diğer uçta. Çalışma odasında ve oturma odasında sorun yok ama yatak odaları kablosuzda sıkıntı yaşıyor. Access Point güncellemesi sorunu çözer mi diye düşündüm. Eskisi 150 Mbps iken, yenisi 600 Mbps olacak.

• quote:

Access Point olarak Asus RT-N19 almayı düşünmüştüm. Modem bir uçta, oturma odası ortada, yatak odaları diğer uçta. Çalışma odasında ve oturma odasında sorun yok ama yatak odaları kablosuzda sıkıntı yaşıyor. Access Point güncellemesi sorunu çözer mi diye düşündüm. Eskisi 150 Mbps iken, yenisi 600 Mbps olacak.

Mevcutta kullandığınız 150 mbit access point ile sinyalin zayıf olduğu oda ile arası yani 2 oda arasının orta noktasına yine 150 mbit lik bir "menzil arttırıcı" alıp koyarsanız, zayıf olan odalarda sinyal % 80 - 100 oranında düzelir. Bütün odalar 150 mbit civarı çalışır.

örnek menzil genişletici:

https://www.hepsiburada.com/tp-link-tl-wa854re-300-mbps-n-kablosuz-wall-plug-kolay-kurulumlu-evrensel-menzil-genisletici-p-BD501264

Eğer 150 mbit in en kuvvetli olduğu oda da ki sinyal gücünden memnunsanız, menzil arttırıcı ile bütün odalar hemen hemen aynı olacağından dolayı 600 mbit lik sisteme gerek yok.

Yok eğer kablosuz dosya kopyalama hızının daha yüksek olduğu 600 mbit lik sistem düşünüyorsanız;

150 mbit lik AP ye yeni bir 600 mbit lik menzil arttırıcı almak mantıklı olmaz, o zaman tüm sistem 600 değil 150 mbit olarak çalışır, yani başlangıçta ki AP nin gücü kadar çalışır.

Bütün odalarda 600 mbit sistem için doğrusu;

600 mbit router + 600 mbit access point + zayıf odalar için 600 mbit menzil arttırıcı almanız gerekiyor.

Burada ki ana fikir şu:

Tüm sistemin bileşenlerinin aynı özelliğe sahip olması gerekiyor.

Ne kadar kuvvetli AP alırsanız alın, en uçta ki odalar da arada duvarlar olduğundan dolayı sinyal zayıflayacaktır, sinyali zayıf odalar için AP ile aynı özellikler de menzil genişletici şart.

Ancak, elinde ki 150 mbit lik menzil genişletici var ise değerlendirmek amacıyla, elbette ki 600 mbit lik AP olan sisteme takabilirsiniz, çalışmasına çalışır, fakat bu durumda AP' ın menzil alanı 600 mbit olarak, menzil genişleticinin kapsama alanı ise 600 değil 150 mbit olarak çalışır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 2 Mart 2021; 14:19:27 >

150 Mbps'lik AP'yi iptal edeceğim zaten. O, router'a kablo ile bağlıydı, yerine, yine kablo ile bağlanan ama daha hızlı bir AP düşünmüştüm. Ama 600 olması şart değil herhalde, çünkü router'ınki 300 Mbps olduğuna göre 300 Mbps yeterli olur. Böylelikle; çalışma odası ve oturma odası 300 Mbps olur. Bu durumda hala yatak odalarında sinyal zayıf kalırsa, oraya da kablosuz olarak doğrudan prize takılan bir AP takarsam sanki iyi olur.

• quote:

150 Mbps'lik AP'yi iptal edeceğim zaten. O, router'a kablo ile bağlıydı, yerine, yine kablo ile bağlanan ama daha hızlı bir AP düşünmüştüm. Ama 600 olması şart değil herhalde, çünkü router'ınki 300 Mbps olduğuna göre 300 Mbps yeterli olur. Böylelikle; çalışma odası ve oturma odası 300 Mbps olur. Bu durumda hala yatak odalarında sinyal zayıf kalırsa, oraya da kablosuz olarak doğrudan prize takılan bir AP takarsam sanki iyi olur.

Evet, Router' ınızın gücüne uygun olarak 300 mbit AP almanız en mantıklısı, ek olarak sinyalin zayıf gittiği arkada ki odalar için de eğer kablosuz iletişim istiyorsanız 300 mbit kablosuz genişletici (extender) almanız en mantıklısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 2 Mart 2021; 14:21:23 >

Ortamı daha önce tam anlatamamışım demek. Şimdi anlaştık.

Tavsiye edeceğiniz 300 Mbps ethernet girişli bir AP var mı?

Buna ne dersiniz?

https://www.vatanbilgisayar.com/zyxel-nbg-418n-300mbps-kablosuz-access-pointrouteruniversal-repeater.html#genel-bakis

En uçtaki oda için de şu:

https://www.vatanbilgisayar.com/tenda-a9-300mbps-kablosuz-n-range-extender.html#genel-bakis

• quote:

Buna ne dersiniz?

https://www.vatanbilgisayar.com/zyxel-nbg-418n-300mbps-kablosuz-access-pointrouteruniversal-repeater.html#genel-bakis

https://www.vatanbilgisayar.com/tenda-a9-300mbps-kablosuz-n-range-extender.html#genel-bakis

Zyxel, Tp-link bunlar kaliteli markalar hocam, Tenda da tecrübem yok.

linkte ki Zyxel uygundur.

• quote:

Buna ne dersiniz?

Kargo beklemeyeyim diye Vatan'daki ürünlere bakmıştım ama acelem de yok. Hepsiburada daha hesaplı.

Bağlantı sorunu çözüldü sayılır.

Ama WD Mycloud Home ile ilgili tereddütlerim var. En büyük tereddütüm, içindeki disk arızalandığında değiştirme şansı yok. Onun yerine tek slotlu NAS ünitesi mi alsam diye düşünüyorum Synology DS118 gibi

https://www.hepsiburada.com/synology-diskstation-ds118-veri-depolama-unitesi-pm-HB00000KLPNS

Gerektiğinde dahili olarak harddisk değiştirme imkanı da olur.

Siz elinizdeki WD Mycloud'u uzun zamandır sorunsuz kullanıyorsunuz ama şans işi tam garantisi biter bozulur. O zaman cihazı komple atacak mıyız?

• quote:

Kargo beklemeyeyim diye Vatan'daki ürünlere bakmıştım ama acelem de yok. Hepsiburada daha hesaplı.

Bağlantı sorunu çözüldü sayılır.

Ama WD Mycloud Home ile ilgili tereddütlerim var. En büyük tereddütüm, içindeki disk arızalandığında değiştirme şansı yok. Onun yerine tek slotlu NAS ünitesi mi alsam diye düşünüyorum Synology DS118 gibi

https://www.hepsiburada.com/synology-diskstation-ds118-veri-depolama-unitesi-pm-HB00000KLPNS

Gerektiğinde dahili olarak harddisk değiştirme imkanı da olur.

Siz elinizdeki WD Mycloud'u uzun zamandır sorunsuz kullanıyorsunuz ama şans işi tam garantisi biter bozulur. O zaman cihazı komple atacak mıyız?

Evet wd de ya da genel olarak hdd leri raid ile yapılandırılmamış sistemlerde böyle bir risk her zaman var,

hdd bozulmuşsa verileriniz çöpe gitmiş demektir.

Madem veriler gitti, ama hiç olmazsa aldığım wd my cloud Nas çöpe gitmesin diye içini açıp yeni hdd koysak bile çalışmaz, çünkü eski hdd nin kendi çipinin yazılımını yeni hdd ye aktarmak gerekiyor, resmi yoldan bu yapılamıyor.

Bir ara youtube da gayri resmi yoldan içini açıp yeni hdd takıp eski hdd nin firmware yazılımını yeni hdd ye aktarıp kullananı, yani hdd yi değiştireni görmüştüm, ama onun yaptığı bozulan hdd yi değiştirmek değil, daha yüksek kapasiteli bir hdd takmak idi. Yani bunu yapmak için eski hdd nin çalışır durumda olması gerekiyor.

ama bunlar riskli işlemler, bir yanlış yapıp yeni hdd yi de bozabiliriz.

Ama siz Nas da ki hdd lerden birisi bozulunca yenisiyle kolayca değiştireceğiniz tak-çıkar bir sistem arıyorsanız Raid sistemli profesyonel bir nas sistemi alacaksınız.

Raid sistemini kullanmazsanız, en profesyonel Nas da da hdd bozulabilir, tüm verileriniz çöpe gidebilir.

En çok kullanılan yöntem raid 5 dir. Bu linkten gerekli bilgiyi alabilirsiniz.

https://tr.wikipedia.org/wiki/RAID

Özetle:

Raid 5 kullanmak en az 3 disk kullanmak demektir, bu da maliyet demektir.

raid 5 demek tüm disklerin kapasitesinin 3/2 sini kullanmak demek.

raid 1 kullanırsanız, en az 2 hdd yeterli, kapasite (veri yazılabilir alan) tüm disklerin yarısı kadardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 2 Mart 2021; 16:58:42 >

Vatan Bilgisayar'a gittim bugün; aklımda ya Zyxell-nbg-418n ya da sizin önerdiğiniz Tp-Link router'ı almak vardı; satıcı çocuk kampanya var abi deyip bana Asus TR-AC1200 router sattı :-)

https://www.vatanbilgisayar.com/asus-rt-ac1200-300mbps-867mbps-dual-bant-kablosuz-ac-router.html#genel-bakis

Eve gelir gelmez kurdum. Oldukça iyi, bütün evi kontroluna aldı.

NAS cihazlarına gelince... Raid 1 ya da 5 kurmayı düşünmüyorum. Benim derdim; harddisk bozulduğunda, datalar kaybolur ya da kurtarma programı ile bir şekilde kurtarılıp başka harddiske aktarılır, bunlarla her halikarda uğraşılır; ama içindeki işlemcisi, ram'i, diğer donanımları ile cihazın kendisi de çöpe gitmesin istiyorum. Yani gitmese iyi olur.

WD Mycloud Home Duo varsayılan olarak Raid1 modunda geliyor. Bu mod benim için lüks. Raid0 moduna getirmek mümkünmüş ama. Internet üzerinden yapılabiliyormuş sadece. Bilgisayara bağlayıp kendiniz yapamıyorsunuz. Bu modelde diskler çıkarılıp değiştirilebiliyor. Aynı kapasitede mi olmaları gerekiyor yoksa daha yüksek kapasite disk te takılabiliyor mu bilmem. Kapasite değiştirilebiliyorsa 16 TB yapma şansı da olur belki. 6 TB'lık Duo modeli 3200-3800 TL arasında değişiyor. İşlemci hızı ram değeri ve cinsi nedir henüz bakamadım ama profesyönel NAS cihazlarının 2 slotlusu da hem de harddisksiz aşağı yukarı bu fiyat. Bir de harddisk takarsanız fiyat iki misline çıkar.

Ben WD Mycloud Home Duo alırsam daha mutlu olacağım sanki. Ama donanımı ve kapasite arttırımını bir araştırayım önce.

Selamlar saygılar, bilgi paylaşımı için teşekkürler.

• WD sitesinde "kapasite değişimi söz konusu değil, aynı kapasitede hd kullanmak gerek" demiş. Forumun birinde de biri, "ben değiştirdim sorun çıkmadı" demiş. Ama değiştirmemekte yarar var. Sizin yaptığınız gibi USB çoklayıcı ile dıştan ek yapılır.

Donanım ise; 1.4 Ghz 4 çekirdek işlemci (fena değil), 1 GB ram (DDR3 eski nesil biraz-ram kapasitesi de düşük ama idare eder)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi architector -- 2 Mart 2021; 22:5:18 >
  • quote:

Vatan Bilgisayar'a gittim bugün; aklımda ya Zyxell-nbg-418n ya da sizin önerdiğiniz Tp-Link router'ı almak vardı; satıcı çocuk kampanya var abi deyip bana Asus TR-AC1200 router sattı :-)

https://www.vatanbilgisayar.com/asus-rt-ac1200-300mbps-867mbps-dual-bant-kablosuz-ac-router.html#genel-bakis

Eve gelir gelmez kurdum. Oldukça iyi, bütün evi kontroluna aldı.

NAS cihazlarına gelince... Raid 1 ya da 5 kurmayı düşünmüyorum. Benim derdim; harddisk bozulduğunda, datalar kaybolur ya da kurtarma programı ile bir şekilde kurtarılıp başka harddiske aktarılır, bunlarla her halikarda uğraşılır; ama içindeki işlemcisi, ram'i, diğer donanımları ile cihazın kendisi de çöpe gitmesin istiyorum. Yani gitmese iyi olur.

WD Mycloud Home Duo varsayılan olarak Raid1 modunda geliyor. Bu mod benim için lüks. Raid0 moduna getirmek mümkünmüş ama. Internet üzerinden yapılabiliyormuş sadece. Bilgisayara bağlayıp kendiniz yapamıyorsunuz. Bu modelde diskler çıkarılıp değiştirilebiliyor. Aynı kapasitede mi olmaları gerekiyor yoksa daha yüksek kapasite disk te takılabiliyor mu bilmem. Kapasite değiştirilebiliyorsa 16 TB yapma şansı da olur belki. 6 TB'lık Duo modeli 3200-3800 TL arasında değişiyor. İşlemci hızı ram değeri ve cinsi nedir henüz bakamadım ama profesyönel NAS cihazlarının 2 slotlusu da hem de harddisksiz aşağı yukarı bu fiyat. Bir de harddisk takarsanız fiyat iki misline çıkar.

Ben WD Mycloud Home Duo alırsam daha mutlu olacağım sanki. Ama donanımı ve kapasite arttırımını bir araştırayım önce.

Selamlar saygılar, bilgi paylaşımı için teşekkürler.

Sizin almayı düşündüğünüz 6 tb lık mycloud kaç hdd den oluşuyor ?

• 3+3 TB, 2 HDD

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
     WESTERN DIGITAL TV Live 'Streaming Media Player' ( İmal tarihi: kasım2011) anakonu

WD Mycloud Home Duo kullanım kitabının FAQ kısmında, daha yüksek kapasitede hdd konabileceğini, ancak toplam kapasiteye göre güç adaptörünün voltajının ve amperinin tabloda gösterildiği gibi, 12 TB'a kadar 12V 3A 36W ve 16 TB üstü için 12V 4A 48W olması gerektiğini belirtmiş. Tabii kullanılacak hdd'ler wd red olacak. Bu durumda, Home Duo almak akıllıca ekonomik ve esnek görünüyor.

• quote:

WD Mycloud Home Duo kullanım kitabının FAQ kısmında, daha yüksek kapasitede hdd konabileceğini, ancak toplam kapasiteye göre güç adaptörünün voltajının ve amperinin tabloda gösterildiği gibi, 12 TB'a kadar 12V 3A 36W ve 16 TB üstü için 12V 4A 48W olması gerektiğini belirtmiş. Tabii kullanılacak hdd'ler wd red olacak. Bu durumda, Home Duo almak akıllıca ekonomik ve esnek görünüyor.

Evet, aynı zamanda wd mycloud home duo nun yönetimi ev kullanıcısı için daha kolay, diğer marka nas' lar profesyonellik istiyor.

• Yeni aldığım router ile evde bağlantı sorunu ortadan kalkınca, WD TV Live stabil çalışıyor şimdi. Cloud Home ya da NAS cihazı gerekmeyecek belki. Şu anda WD TV Live ile ona bsğlı HDDler, hem Android Tv hem de bilgisayar tarafından sorunsuz görülüyor. Zaten bağlantı sorunu aynı kalsaydı; Cloud Home da diğer Nas üniteleri de yine aksak çalışacaktı. WD TV Live cihazımı seviyorum. İyi ki var. Western Dijital 'in bu ürünü devam ettirmemiş olması çok kötü.

Ama derli toplu bir sistem kurmaya niyetlenirsem, kesin WD Mycloud Home Duo alırım. Şu anda zaten çoğu satıcıda ürün tükenmiş görünüyor. Belki daha güncel donanımlı versiyonu çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi architector -- 3 Mart 2021; 16:54:54 >
  • Bir şey soracağım, biliyor olabilirsiniz.

İlişikte, evdeki modem bağlantısının basit şeması var.

Ana modem/router kablosuz ssid'si Router diyelim, AP olarak kullandığımın ssid'sini de Router2 olarak adlandırdım diyelim.

İkisine de aynı ismi vermem için mesh oluşturmam gerekiyormuş, doğrusu nasıl olacağını bilmiyorum, ama aynı ismi verdiğimde oturma odasından muhtemelen yine ana modem/router'a bağlanıyorum çünkü sinyal zayıflıyor. Farklı isim verdiğimde ise, nerde isem otomatik olarak orası bağlanıyor ve her yerde dört dörtlük sinyal alıyorum.

Sorunum şu:

Router isimli kablosuz ağa bağlandığımda bilgisayaraımda workgroup üzerinden WDTV Live'i ve ona bağlı harddiskleri sorunsuz görürken, Router2 isimli kablosuz ağa bağlandığımda göremiyorum. (Sadece WDTV Live değil, workgroup üzerinde bulunan hiçbir cihazı, diğer bilgisayarları vs göremiyorum) Bilgisayarımdan WDTV Live'a bağlı harddisklere bir şey aktaracaksam, ya da workgroup üzerindeki bilgisayarlara erişmek istiyorsam; ya oturma odasından zayıf sinyalle ya da çalışma odasına gidip güçlü sinyalle ama Router isimli kablosuz ağa bağlanmak zorunda kalıyorum.

Router2 isimli kablosuz ağa bağlıyken de bilgisayarımdan workgroup üzerindeki cihazları nasıl göreceğimi çözemedim.

Bu durumla ilgili bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.

WESTERN DIGITAL TV Live 'Streaming Media Player' ( İmal tarihi: kasım2011) anakonu

• Sorunu çözdüm. Yeni aldığım router, AP olarak değil de router olarak kalmış. AP olarak seçince düzeldi.

• Bu cihazı, Xiaomi Mi TV Stick'de olduğu gibi içerisine playlist göndererek kullanabiliyor muyuz?

• 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.