Şimdi Ara

WHARFEDALE DİAMOND 9 SERİSİ; İNCELEMELER, YORUMLAR, FOTOĞRAFLAR... (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.097
Cevap
7
Favori
103.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    8Ohm`da açıp çalıştırdım 9.6`lar bana olmaz demedi gayet de güzel oldu fakat sayın the_cantan`ın uyarısı ile tekrar 6Ohm`a çekeceğim , gerçi evde -50db den aşağıya pek inilemiyor ya
    saygılar

quote:

Orjinalden alıntı: kontrolsuz_guc

quote:

Orjinalden alıntı: Begonvill

Arkadaşlar günaydın,
    Dün akşam bir deneme yaptım ,daha önce 6Ohm kolonlarım olmadığı için hep kafama takılmıştır.
    9.6 ları 6Ohm`da dinlerken birden kalktım,cihazı 8Ohm`da tekrar açıp dinlemeye başladım.sesler biraz daha farklı geldi sanki daha güçlü daha dağılmayan daha net gibi geldi bana ,normalde mevcut olanı dinlerken anlamıyoruz daha güzelini tattıkça farkediyor insan belki benim cihaz giriş seviyesi olduğu için daha fazla güç üreteyim derken cihaz sapıtıyor olabilir tam bilmediğim için buda bence varsayım
    Saygılar

@Begonvill
    Nasıl cihazı 8 ohmda çalıştırdın? 6 ohmluk hoparlörü 8 ohmda süremezsin ki.

@muzeg
    Hayırlı olsun dostum.

• quote:

kontrolsuz_guç selamlar,
    8Ohm`da açıp çalıştırdım 9.6`lar bana olmaz demedi gayet de güzel oldu fakat sayın the_cantan`ın uyarısı ile tekrar 6Ohm`a çekeceğim , gerçi evde -50db den aşağıya pek inilemiyor ya
    saygılar

Selamlar,
    Nasıl 8 ohmda çalıştırdınız, ben onu merak ediyorum, bir bağlantı şekli mi değiştirdiniz yoksa amfinizde ayar mı var 8 ohm çıkış için?
  • İlahi kontrolsuz_guç ben de yanlış anlamışım cevabım biraz kinaye olmuş,
    Tabii cihazda 6Ohm-8Ohm anahtarlaması var açılırken düğmesi var basılı tutarsan Ohm seçebiliyorsun
    Cihaz VSX-514
    saygılar

quote:

quote:

kontrolsuz_guç selamlar,
    saygılar

Selamlar,
    Nasıl 8 ohmda çalıştırdınız, ben onu merak ediyorum, bir bağlantı şekli mi değiştirdiniz yoksa amfinizde ayar mı var 8 ohm çıkış için?

• Sayın the_cantan ,
    VSX-514`te Digital girişleri sinema için ,analog cd girişi de stereo dinlemede kullanıyorum doğru değil mi
    saygılar

quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan

quote:

Üstadlara bir sorum olacak,
    Cd ile AVR arasındaki kabloyu (normal stereo RCA kablo) değiştirip altın uçlu bir şey alsam sonuçta bir ilerleme olur mu yoksa bu hiend ürünlerde mi fark edilir.
    Stero müzik dinlerken digital giriş ile normal cd girişi arasında ses farkı var analog giriş daha iyi bence
    saygılar

dvd çalar mı?
    CD, DVD çalardan den gelen 2 kanal analog bağlantının dijitale göre nedense tercihim CD nin DAC ı tercihime etken etmiştir.
    diğer yandan analog bağlantı bir nebze daha iyi. hele pick-up bağlı analog kablodan gelen sinyal hepsinden iyi.

• arkadaşlar 9 serisi hoparlörleri 8 ohmda kullanabiliriz,broşürün 8. sayfasının sonunda bu belirtilmiş.

http://www.wharfedale.co.uk/images/ranges/brochure_3.pdf
  • Burada yanlış terimler kullanıyorsunuz arkadaşlar, hoparlörüm empedansı 6 ohm ise 6 ohmdur.
    8 ohmda kullanamazsınız.
    Sadece 8 ohm uyumlu amfilerle birlikte kullanılabilir deniliyor.
  • quote:

Burada yanlış terimler kullanıyorsunuz arkadaşlar, hoparlörüm empedansı 6 ohm ise 6 ohmdur.
    8 ohmda kullanamazsınız.
    Sadece 8 ohm uyumlu amfilerle birlikte kullanılabilir deniliyor.

benim demek istediğim de 8 ohm bir amfiyle de kullanabileceği.amfinin ohm anahtarı 8 - 16 ohm seçeneğe ayarlı.tabii ki hoparlörde böyle bir ohm anahtarı yok

• Abi - kardeş
    9.6 - SS-F6000

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Begonvill -- 15 Ocak 2009; 9:46:35 >
  • quote:

Abi kardeş

• Teşekkürler muzeg
    quote:

Orjinalden alıntı: muzeg

quote:

Abi kardeş

• wharfadel 9.6 için çok güçlü anfinin olması lazım deniyor hop kendini daha iyi göstermesi için acaba pioneer aj- a6 stereo anfi bu hop hakkından gelebiirmi?yoksa bu hop için ortalama kaç watt bir anfi olması lazım.bu ara virüs beynimin bütün hücrelerini işgal etmiş durumda başka birşey düşünemiyorum
  • @sefa,
    acele etme. hep diyorum görüyorsun; a6 yı düşünme ya a9 al ya da altını düşünme.uyarırım.
  • a6 da a9 da zorlanır 9.6 da, roksan kandy lere bakmanı öneririm 2x120W 9.6 ları coşturur.
  • üstad acele etme diyosunda sen gel birde bana sor inanki oturuyorum aklımda bu meretler kalkıyorum aklımda bu meretler içkiden bile daha bağımlılık yapıyo ya resmen, ayrıca eyer arkadaşla anlaşabilirsek eyer bendeki definitive pro sub 1000 ve 361 takaslı olarak wharfaddel 9.6 ve pioneer aj-a6 anfi için görüşüyoruz eyer uygun ortam doğarsa bu şekilde bir alışveriş yapacaz ama.
    quote:

@sefa,
    acele etme. hep diyorum görüyorsun; a6 yı düşünme ya a9 al ya da altını düşünme.uyarırım.

• roksan kandy benimde düşüncemde var lakin elimdeki ürünleri takas yoluyla elden çıkaracağım için kısıtlı sayıda alternatiflerim oluyor denon pma 700 -pioneer a6-birde nad bir iki modeli olabilir gibime geliyor.bunları benden alcak arkadaşın elinde bu modellerden mevcut gerçi benim aklımda pioneer olduğu için direk onları pazarlığa soktuk ama daha kesin bir cvp gelmedi bekliyorum.
  • quote:

amfi TEAC stereo, eski tip, digital bir şey yok.

Tüm bağlantılar analog. A=2*120w B=2*90 W

@muzeg teac ama nasıl teac? sallıyorum tekno sa da bir satılan Teac amfi mi çıkar merak ederim. o çıkarsa şaşırmam. lakin o da basit bir amfidir pek tavsiye edemem. 9.6 ona buyuk gelir.
    wharfedale 6 ohm u teac için sorun değil sanırım; bu tip ampliler genelde 4-16 om skalası arasında çalışır.

amfinin empedansıyla hoparlörün empedansı eşit olmalıdır. diğer türlü iş. 8 ohm çıkışı olan amfiye 6 ohm takmayın; yapabilirsenz ampliden 4 ohm yapın. onkyo ise ampli empedansı genelde 6 ohm ; dimond da 6 ohm gül gibi geçinir. ha amfiyi 8 ohm; hop.de 6 om ise çıkan ses hoşunuza giderse bööyle de kullanabilirsiniz. sadece zorlamazsınız.

• quote:

Orjinalden alıntı: sefalenk

üstad acele etme diyosunda sen gel birde bana sor inanki oturuyorum aklımda bu meretler kalkıyorum aklımda bu meretler içkiden bile daha bağımlılık yapıyo ya resmen, ayrıca eyer arkadaşla anlaşabilirsek eyer bendeki definitive pro sub 1000 ve 361 takaslı olarak wharfaddel 9.6 ve pioneer aj-a6 anfi için görüşüyoruz eyer uygun ortam doğarsa bu şekilde bir alışveriş yapacaz ama.

Sefa; Oronra kardeşim uyandırdı roksan kandy varken şunla bunla takas yapman işgüzarlık. kobraya geliyorsun bak bence yapma. nasıl rahat duramıyorsun? bu işler aceleye gelmez seviyorsan en iyisini almalısın.tab,i bu benim düşüncem sonuçta saygı duyarım.
    selamlar. hem whar. beğenmedi idin şimdi yorumlara bakıp şaşırıyorsun; şaşırma. wharf. yöneltmiş yorumlar seni. Qef, dali, infinity , jbl vb. modelleleride dinlersin.

• aynen öle cantan kardeş bende anlamıyorum nasıl bu olaya kendimi bu kadar kaptırıyorum dediğim gibi istanbuldada azda olsa dinleti yaptım açıkcası pekde beyenmedim ama ağırlığı ve heybeti terminal kısımları beni heyecanlandırdı birde bu kadar milletbeyeniyorsa benmi bişyeler kaçırdım diyorum, gerçi satıcı denon pma 700'ün bass ve tiz ayarlarının sıfır seviyesinde olduğunu söledi belki o yüzden çok mat ve cansız gelmiş olabilir inanki benim joniourlar onun yanında daha sempatik çalıyor:)hele osedan kardeş bir ürünler için fiyatlandırma yapsın olmazsa başka ürünleride düşünürüz tekrar danışırım mutlaka sizlere.saygı ve sevgiler
  • quote:

quote:

amfi TEAC stereo, eski tip, digital bir şey yok.

Tüm bağlantılar analog. A=2*120w B=2*90 W

@muzeg teac ama nasıl teac? sallıyorum tekno sa da bir satılan Teac amfi mi çıkar merak ederim. o çıkarsa şaşırmam. lakin o da basit bir amfidir pek tavsiye edemem. 9.6 ona buyuk gelir.
    wharfedale 6 ohm u teac için sorun değil sanırım; bu tip ampliler genelde 4-16 om skalası arasında çalışır.

amfinin empedansıyla hoparlörün empedansı eşit olmalıdır. diğer türlü iş. 8 ohm çıkışı olan amfiye 6 ohm takmayın; yapabilirsenz ampliden 4 ohm yapın. onkyo ise ampli empedansı genelde 6 ohm ; dimond da 6 ohm gül gibi geçinir. ha amfiyi 8 ohm; hop.de 6 om ise çıkan ses hoşunuza giderse bööyle de kullanabilirsiniz. sadece zorlamazsınız.

Üstad, o TEAC'i ben iyi amfi olarak bilirim ama a-600 mü a-800 mü hangisiydi ?

• sefalenk amfi harman kardon 3490 ve hoparlör olarak ta infinity beta da düşünebilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.