< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
WhatsApp dişini gösterdi: Veriler Facebook’a gönderilecek (18. sayfa)
-
-
Ne kullanıyorsan bırak, yazdığın mesajlar ortada. Benim cevap verdiğim mesaj da öyle. Daha fazla kendini rezil etme. Batı özentiliği mi? yav he he -
quote:
Orijinalden alıntı: mcxWhatsapp gelirini nasıl elde ediyor. Reklamda yok.
Meşhur bir söz var: "Bir şey ücretsizse ürün sizsiniz."
-
Sosyal İkilem belgeselinde de buna vurgu yapılıyor. Kesinlikle doğru bir tespit.quote:
Orijinalden alıntı: DoubleDragonMeşhur bir söz var: "Bir şey ücretsizse ürün sizsiniz."
Alıntıları Göster
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bizim millet kadar boş iş peşinde koşan başka millet yok 2 gündür goygoy bitmedi , telegram babasının hayrına yapmış programı ya o kafar sunucu parasını cebinden veriyor, datalarda oluşan istatistiğin ufacık parçasıyız kendinizi çok önemsemeyin illa önemsiyorsanız hayatınızın akışını değiştirmeyecek bir mesaj uygulamasını değil hes kodu iç pasaport vs saçmalığına ses çıkarın, ortalık leş gibi popülizm kokuyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yıllar önce bir defaya mahsus ğara ödemiştim bu uygulamaya 2 tl veya 1 tl ömür boyu reklamsız sürüm vs yazıyordu
Dijital Dünya'da varsanız verilerinizin bir yere gönderilmesine otomatikman razı oluyorsunuz zaten. Alternatif olunca daha mı matah oluyor sanki? Bu işlerden kurtuluş yok. Ya ilkelce yaşayacaksınız ya da var olan düzende yaşamaya devam edeceksiniz. Cep telefonunuza bile reklam , tanıtım amacıyla onlarca taciz araması, mesajı gelmiyor mu? Bir kere bir yere cep telefonu vermeye durun. Sosyal medya uygulamaları ne için çıkarıldı? Kime, hangi amaca hizmet ediyor? Bu konuda bu şirketlerde çalışanların itiraflarını okuyun, dinleyin, sosyal ikilem adlı belgesi izleyin lütfen. O belgeselde geçen anahtar cümleyi tekrar edeyim: " Bir yerde ürün bedava ise ürün sizsiniz." Veriler alınacak ki sana özel reklamlar hazırlanacak, ürün satışları gerçekleştirilecek. Sövsek de kullanmaya devam edeceğiz. Ben etmiyorum demenin önemi yok, büyük çoğunluk devam edecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fellini -- 10 Ocak 2021; 7:45:20 > -
Bu Facebook, Instagram,WhatsApp kısaca zuckerbergin sahibi olduğu hiç bir platform güvenli değil zaten herşey beklenir bu heriften..Mahkeme de hakim sordu buna..dün gece kaldığın oteli insanların bilmesini ister miydin diye cevap veremedi..
Bu ve buna benzer durumlar ile alakalı kesinlikle yasal düzenleme şart. Örneği ab de var. Bu uygulamanın ab hariç olarak yapılması da bundan dolayı. Çünkü adamlar böylesi durumların yaşanmaması için gerekli kanuni alt yapıyı hazırlamışlar
Çok acil sadece whatsapp değil tüm programları kapsayacak bir kanun gerekiyor. Ayrıca sadece kanun da yetmez bu uygulamaların arka planda kullanıcıdan habersiz bir halt yapıp yapmadığını denetleyebilecek inceleyebilecek hatta bir üç kağıt varsa ortaya çıkarabilecek yeteneğe sahip bir güvenlik biriminin de olması şart. Çünkü biz sadece whatsapp odaklanıyoruz ama bundan daha beter çalışan ve her türlü bilgiyi 3. Kişilere çoğu zaman kullanıcıdan habersiz paylaşan bir sürü uygulama var.
Bu sorun ancak böyle çözülebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihtiyar.gamer -- 10 Ocak 2021; 7:15:57 >
Mevzu ne, ben anlayamadım. Veri olarak benden ne elde edecek ? ayrıca feysbuk da kullanmıyorum.
Alternatif lere yöneldim şirket whatsapp hariç kullanmayı düşünmüyorum. Orada platformu taşırsa silerim
Sanki şimdiye kadar hiç paylaşılmıyodu da şimdi mi paylaşılıyor? :D
He bide benim verimi alsa nolcak? Ne bu tantana :D
-
Whatsapp yerine yerli alternatif kullanacakmışız da "verilerimiz Türkiyede kalacak"mış.
Beyler şunu kendinize sorun,
facebooktan mı korkarsınız yoksa Türkiyedeki birilerinin sizi fişlemesinden mi?
Benim de faciam yok, o yüzden kullanamıyoruz, mecbur veri göndereceği bir hesabın olacakmış diyolla -
Zaten bu dediklerini ve fazlasını yıllardır yapıyorlar, sadece bir miktar şeffaflık adına belirtmişler. O da muhtemelen yasal zorlamayla.
Bu uygulama ücretsiz ve hiçbir reklam göstermiyor veya ek ücret talep etmiyor. Yıllardır bu kadar işletme maliyetini, sunucu ve geliştirme giderlerini bu adamlar babasının hayrına mı yapıyor sanıyordunuz ki?
Bu tarz reklamsız ve ücretsiz uygulamaların tamamı, ücretli uygulamaların da büyük çoğunluğu verinizi toplar. Whatsapp'ı silseniz de Linux kullanmadığınız sürece Google/Microsoft/Apple işletim sisteminiz
ve diğer uygulamalar sizi takip etmeye devam edecek. Hatta girdiğiniz hemen her web sitesinde google scriptleri çalıştığından, birçoğunuz da google dns kullandığınızdan google tarafından takiptesiniz.
Ben güvenlik ihtiyacı olan özel biri olmadığımdan çok umursamıyorum, umursuyorsanız bu ürünlerin tamamını bırakmadıkça sizin açınızdan çok birşey değişmeyecek.
Ya reklam izleyeceksiniz, ya verileriniz toplanacak, ya da ücret ödeyeceksiniz hatta bazı durumlarda bunların hepsini vereceksiniz. Bu firmalara hizmet karşılığında siz de birşey veriyorsunuz her türlü.
-
yıllardır bu adamlar 19milyar dolara aldılar ne kazanıyorlar diye düşünüyordum bundan sonra kazanacaklar anlaşılan.Bip yükledim resimler çok geç gidiyor sizdede aynı mı
-
Eğer öneri isterseniz kendim birebir bildiğim için uygulamayı öneriyorum. Zaten bu tip veri depolama ve kullanma konulardan ötürü ortaya çıkmış bir uygulama.
Alternatif olur belki yerli bir girişim.play.google.comElçi - Apps on Google Playhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.elcimobilern
Ayrıca bunu WhatsApp Apple'ın mağazadan kaldırma tehdidi üzerine gerçekleştirdi. Usülsuz şekilde paylaşamazsın diye açıkça söyledi Apple konuyu.
Ayrıca yanlış bilmiyorsam ab ülkelerinde kabul etmeden kullanma hakkı da olacak.
Asıl problem yaratan konu ise bu bilgileri kullanarak toplumsal ve global konularda fikirlerinizi yönlendirebilme gücüne sahip olmaları.
Nobel ödüllü sosyolag Dan Ariely bu tip konulara yönelik çok güzel bir sözü vardır.
"Akıldışı; ama öngörülebilir davranışlarımızı etkileyen gizli kuvvetler vardır."
Asıl büyük sansasyon İngiltere'nin abden ayrılma sürecinde bu gücün kullanıldığının ortaya atılması sonrası çıktı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: monacomenNe kadar cahilce bir çıkarım. Neymiş her şeyimiz dinlenebilirmiş, sevgilin mi varmış mış, herkes sanki karısını kocasını aldatıyor da bilinmesini istemiyor sanki o kadar basit mi. Hiç kimsenin hayatı sıradan değildir, basit değildir, genele indirgenemez. Oldu olacak evleri camdan yapalım, dışarıya da hoparlör koyun, herkes ne halt ettiğinizi görsün duysun evde, ne de olsa saklanacak bir şeyiniz yok, banka hesap numaranı ver de bakayım nereden ne kazanıyorsun, ne kadar vergi veriyorsun, bu güne kadar aldatma sayını öğrenelim o zaman. Ama bize değil facebooka güveniyorsan o başka. O zaman Facebooka para verirler senin eşinin dostunun çocuklarının her tür mahrem bilgisini görüntüsünü isteyene verir zaten öyle de yapıyor. Onlar da isterseler sana şantaj yapar isterlerse plan kurup işini elinden alır veya seni iflasa da sürüklerler. Hangi hisseye gireceğini bilseler seni manipüle bile edebilirler. Bu iş liselilerin bilemeyeceği kadar zor, nasıl yarbay olmuşsun hayret, kesin facebook trolü bu başka türlü bu saflığın bir anlamı olamaz.
Alıntıları GösterYasadışı gizli saklı iş yapmıyorum, ayrıca benim faceye yüklediğim doğa sanat ve kendi selfilerimle bana santaj yapıp işimi elimden alacaksa gelsin. Adamlar zaten senelerdir dinliyor sadece sana haber verdi o kadar
-
Zaten bunu yapıyordu teyit amaçlı onay istedi diyebiliriz bence
-
cem yılmazın cia videosu geldi aklıma :) yalnız burada ekşi sözlükte bayagı konusuldu bu konu son olarak ne yapmak lazım acaba bu sözlesmeyi kabul edersek sıkıntı olur mu
herkes bişey söylüyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X