|
WhatsApp'ta büyük açık: Bir başkası tüm yazışmalarınızı okuyabilir
-
-
Zuckerberg'i savunacağım aklımın ucuna gelmezdi ama kullanan avel bunu düşünemiyorsa adam ne yapsın.
-
pek inandırıcı gelmedi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
bu sorun sadece whatsapp'a özgü durum değil ki geçen ay kardeşime hat aldık okullardan gelen devamsızlık mesajı mi dersin bankalardan gelen borç uyarısı mı yeni hat aldığımıza pişman olduk
-
bundan ne öğrenmemiz lazım !?
demek ki ; boşuna beleşe dağıtmıyorlarmış !!!
-
2023 ün ilk "WhatsApp'da büyük açık" haberin geldi.
Hayırlı olsun 😂
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu durum yeni tespit edilmiş bir güvenlik açığı değil.
Asıl güvenlik açığı başka. Hani mesajlar uçtan uca şifreleniyor ve teslim edildikten sonra sunucularda tutulmuyordu? Eğer bu doüru olsaydı, numaranızı alan başka birisi 1 yıl sonra eski mesajlarınızı göremezdi. Asıl güvenlik açığı mesajlar uçtan uca şifreleniyor ve teslim edildikten sonra sunucularda tutulmuyor yalanı.
-
Bildiğim kadarıyla numaralar iptal edildikten sonra 2 yıl bekletiliyor.Sonra başka müşteriye veriliyor.
İptal eden kişi gerekli kurumlara(e-devlet, banka, okul vs.) numarami iptal ettim ya da değiştirdim diye bildirmesi gerekiyor.
Gerçi kimin umrunda bu ülkede böyle işler, ne anlatiyorum ben ,hshsbs
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim anlamadığım eğer hesabı maile bağlamazsa eski mesajları nasıl indirecek. Benim numara da başkasına satıldı da ondan kıllandım şimdi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Gram güven yok dedi, Telegram.
Whatsapp hesapları mail ile değil telefon numarası ile ilişkili. Maile bağlı olan telefonunuzun AppStore ya da PlayStore'u. Bunların whasapp ile alakaları yok. Whatsapp facebook'un, iOS Apple'ın, Android Google'ın. Bir yerde Zukerberg varsa güvenlik yalan demektir.
-
Whatsapp yedekleri mail veya bağladığınız bulut servisi ile ilişkili, arkadaşta yedekleme bir hesap bağlayarak yapıldığı için eski mesajlara sadece telefon numarası ile erişilebilir mi demek istemiş
-
WhatsApp telefon numarası üzerine yedeklenmiyor, yedeklemek veya yedeği geri yüklemek için bağlanacak bir hesap soruyor WhatsApp'ı google veya apple üzerinden yedeklediğimiz hesabın bilgilerini bilmeden sadece telefon numarası ile bilgileri ele geçirmek imkansız gibi, haberin doğruluğu tartışılır?
-
aynen ya bende pişman oldum , borç uyarısı geliyor , halı yıkamacı mesaj atıyor falan bilmem ne dershanesi bıktım
Mesajlarınızı okuyabilir derken, sonuçta numarasını değiştiren kişi artık eski numarasından whatsapp'i kullanmıyordur. E eski silinen mesajları da göremeyeceğine göre bu nasıl olacak anlamadım?
-
WhatsApp buna belli bir süre sınırı koymalı. Eğer bir hesap bir yıldan daha uzun süre çevrimiçi olmadıysa tüm yazışmaların kalıcı olarak silinmesi bu sorunu çözecektir.
telegram daha iyi ve özellikleriyle daha kullanışlı ancak alışkanlıklar kolay bırakılmıyor.Yoksa çoktan whatsap bitmişti.
-
Telegramcilar bunu begendi 😀
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Haber içeriği yanlış anlaşılmaya çok müsait. Olayın aslı şu şekilde; siz numaranız ile WhatsApp hesabı oluşturup kullanmaya başladınız diyelim. Sonra numaranızı değiştiriyorsunuz ama telefondaki WhatsApp uygulamasına hiç dokunmadan aynen kullanmaya devam ediyorsunuz. Daha sonra bu numara bir başkasına geçince o da WhatsApp için bu numarayı kullanıyor ve artık size gelen mesajlar ona da gidiyor. Çünkü aynı hesabı kullanıyorsunuz. Fakat yedekleme geçmişinize ulaşması mümkün değil. O sizin bulut hesabınıza yedekleniyor. O yedek silinirse siz bile ulaşamazsınız geçmişe.
İki adım doğrulama aktif edildiği zaman veriler şifreli olduğu için mesajlar numara doğrulansa bile gelmiyor, iki adım doğrulama şifresini girdiğiniz zaman verilerinize ulaşabiliyorsunuz.
Zuckerberg'i savunacağım aklımın ucuna gelmezdi ama kullanan avel bunu düşünemiyorsa adam ne yapsın.
|
Bildiğim kadarıyla numaralar iptal edildikten sonra 2 yıl bekletiliyor.Sonra başka müşteriye veriliyor. İptal eden kişi gerekli kurumlara(e-devlet, banka, okul vs.) numarami iptal ettim ya da değiştirdim diye bildirmesi gerekiyor. Gerçi kimin umrunda bu ülkede böyle işler, ne anlatiyorum ben ,hshsbs |
bu sorun sadece whatsapp'a özgü durum değil ki geçen ay kardeşime hat aldık okullardan gelen devamsızlık mesajı mi dersin bankalardan gelen borç uyarısı mı yeni hat aldığımıza pişman olduk |
Bu durum yeni tespit edilmiş bir güvenlik açığı değil.
Asıl güvenlik açığı başka. Hani mesajlar uçtan uca şifreleniyor ve teslim edildikten sonra sunucularda tutulmuyordu? Eğer bu doüru olsaydı, numaranızı alan başka birisi 1 yıl sonra eski mesajlarınızı göremezdi. Asıl güvenlik açığı mesajlar uçtan uca şifreleniyor ve teslim edildikten sonra sunucularda tutulmuyor yalanı. |
Benzer içerikler
- whatsapp tek tık
- instagramda taslaklar nerede
- gemini ücretsiz mi
- whatsapp çevrimiçi kapatma
- numara sorgulama
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X