|
Bildirim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 30 Nisan 2023; 18:52:13 > |
|
20 yıldır bu sitedeyim. Fazlası süredir de takip ediyorum. Uzun süredir de editörleri ve yönetimi bu konuda uyarıyorum. Artık ben de bıktım bıraktım. Editörlerin makaleleri ikinci hatta üçüncü bir el tarafından kontrol edilmeden içerik olarak atılmaz. Atılmamalı. Bu makalede 1 kelime olabilir başka makalelerde çeviriden kaynaklı cümle bozukluklukları, hatalı kelime çevirileri, eksik bırakılmış, akışı bozan cümleler gibi yığınla hata mevcut. Çok net bir izlenim var ki editörler bir şey yapmaya çalışsa da onları kontrol eden ikinci bir kişi veya mekanizma yok. Sırf post girilsin diye hızlı oluşturulmuş makaleler buraya atılmamalı. Türkiye'nin en büyük donanım platformlarından, her aramada üstte çıkayım kafasıyla saçma sapan makaleler, hatalarla dolu yazılar beklemezsiniz. |
50 yıldır bilgisayar başındayım... şaka şaka Vay arkadaş... Harften nerelere geldi konu... Ben de sözde takıntılı yapılan meseleyi günümüz gelişmeleri ışığında ters bir açıdan bakarak olumlamıştım. İyi de, içinize dert ettiğiniz bu haklı tespitlerinizi ortaya dökmeniz için harf hatasını* beklemeye gerek yok. Düşünün ki bir hırsız var, hırsızın yaptıklarına sessiz kalıyorsunuz, ne zaman ki ayağı takılsa "bu var ya bu yürümeyi bile beceremiyor" diye başlıyorsunuz sitem etmeye. (* Bu harf meselesini neden önemsiz görüyorum, çünkü yazdığınız proje-tez olmuşsa oradan da bilirsiniz veya kitaplarda da görülür onca redaktöre ve yeni basıma rağmen halen ve halen kusur kalır.) |