Merhabalar, İnternetteki yoğun araştırmalarıma rağmen az sonra anlatacağım konunun ne kaynağını ne çözümünü bulabilmiş değilim. Bazı oyunlarda 60-80 arası fps almaktayken fan kafa ağrıtmasın diye whisper mode ile oyunları sabit 60'ta oynuyorum ancak kimi zaman da 165 Hz ekranın verimini almak adına kimi oyunlarda bu seviyeleri görmek için whisper mode kapatıyorum. Ancak öyle bir durum var ki Nvidia denetim masası içinde de ayrıca bir whisper mode ayarı var ve sürekli açık konumda. Ayar olarak da en fazla 120 fps verdirtiyor ve kapatamıyorum. Ekran kartı güncellemelinde sürekli bu ayar kendini 40 a çekiyor el ile her oyunu 120ye kendim çekiyorum. Asıl sorun ayarın orda bulunup kapatılamaması. Whisper mode nvidia geforce experienceden istediğim zaman 60 fps ayarında açılıyor ama kapatınca asslında bu sefer nvidia denetim masasındaki ayar 120de sabitlemeye devam ediyor. Monster müş. hiz.'den de henüz geçerli bir çözüm alabilmiş değilim. Var mıdır başına gelen ya da aklına bir çözüm önerisi gelen ? Resimleri de paylaşayım geforce exp.'te kapalı. Nvidia denetim masasında açık konumda ve değiştirelemiyor sadece 30 ila 120 fps arası ayar yapılabiliyor. EDİT: Kalite düşük olmuş ama experience uygulamasında whisperın kapalı olduğunu göstermek istedim. Cihaz: Monster Tulpar T7 v22.1 RTX 3060 i7 10870H 16 GB Ram < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CptSkywalker -- 22 Temmuz 2021; 14:45:37 > |
Whisper Mode ve 120 FPS Sorunu
Whisper Mode, NVIDIA grafik kartlarının gürültü seviyelerini düşürmek için tasarlanmış bir özelliktir. Ancak bazı durumlarda, Whisper Mode'u etkinleştirmek 120 FPS gibi yüksek kare hızlarında oynayan oyunlarda performans sorunlarına neden olabilir.
Whisper Mode Nasıl Kapatılır
Whisper Mode'un neden olduğu FPS düşüşlerini gidermek için özelliği kapatmak mümkündür:
- NVIDIA Kontrol Panelini Aç: Görev çubuğuna sağ tıklayın ve "NVIDIA Kontrol Paneli"ni seçin.
- 3D Ayarlarını Yönet'e Git: Sol bölmeden "3D Ayarlarını Yönet"i seçin.
- Genel Ayarlar'da Whisper Mode'u Kapat: "Genel Ayarlar" sekmesinde "Whisper Mode" seçeneğini bulun ve kapatın.
Whisper Mode FPS Düşürür Mü?
Evet, Whisper Mode bazı durumlarda FPS düşürebilir. Bu, özellikle yüksek kare hızlarında oynayan oyunlarda belirgindir.
NVIDIA Whisper Mode Nedir?
NVIDIA Whisper Mode, grafik kartının fan hızını düşürerek gürültü seviyelerini azaltan bir özelliktir. Bu, özellikle sessiz ortamlarda oyun oynamak veya video kaydetmek isteyenler için faydalı olabilir.
Whisper Mode'un Etkileri
Whisper Mode'un FPS üzerindeki etkisi, oyunun optimizasyonuna, grafik kartının modeline ve sistemin genel yapılandırmasına bağlı olarak değişir. Genellikle, Whisper Mode 60 FPS veya daha düşük kare hızlarında oynanan oyunlarda performans üzerinde önemli bir etkiye sahip olmaz. Ancak 120 FPS gibi yüksek kare hızlarında oynayan oyunlarda, FPS düşüşleri yaşanması muhtemeldir.