Şimdi Ara

Wi-Fi güvenliği ve benzer konuda sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1-Herhangi bir ağın güvenli olup olmadığını nasıl anlarız arkadaşlar yani diyelim ki ağda herhangi bir bilgisayar tehlikeli öğeler barındırıyor ya da tehlikeli olabilecek sitelere bağlanmış vs. ve ben de telefonumla bu ağa bağlandım diyelim bağlantım riske girebilir mi ya da ağ üzerinde herhangi bir tehlike oluşur mu veya telefonuma herhangi bir tehlikeli öğe vs geçebilir mi ?

2-Sim kartların mini birer bilgisayar olduğunu okumuştum bir yerde.Telefonla sim kart arasında nasıl bir veri alışverişi olur ? Diyelim ki yine tehlikeli öğeler içerme ihtimali olan ya da yine aynı şekilde riskli sitelere erişim yapmış olan telefona takılı bir sim kart olsun ve erişim noktası yoluyla ben de o telefonun yaydığı ağa bağlandım bağlantım tehlikeye girer mi ya da telefonuma tehlikeli öğeler geçme ihtimali var mı ?

Wi-Fi konusunda neredeyse hiç bilgim yok açıklayıcı cevaplar verirseniz sevinirim bu konuda biraz pinpirikliyimdir telefonumda ya da bilgisayarımda bilmediğim web sitelerine erişmem ortak ağlar konusunda uç da olsa çekincelerim var cevaplarınız için teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1. Ağı kullanan ve gerçekten bilgili biri varsa HİÇBİR ağ güvenli değildir. Ağ üzerinde yaptığınız trafiği inceleyecek kendi başına çalışabilen detaylı bir yazılımı kolay kolay kimse yazmaz, yazsa da basit bir ağa saldırmak için kullanmaz.
    2. Sim kartların içerisinde mikrokontrolcü yoktur. Telefon için bu tür yazılımları yazacak kişiler çok daha azdır, sizin telefonuza böyle bir girişimde bulunmazlar.
  • Öncelikle cevabınız için teşekkürler fakat ilk cümlenizi anlamadım.
    Yani sim karta sıçrayan bir risk mevcut değildir diyebilir miyiz daha doğrusu o sim kartın durumu için tehlikeli öğeler barındırma ihtimali olan telefona takılmadan önceki haliyle takıldıktan sonraki hali aynı diyebilir miyiz ?

• NetterMD N kullanıcısına yanıt
    Evet.
  • Teşekkürler fakat ilk cümlenizi anlamadığımı belirttim ilk cümleniz hakkında biraz daha açıklayıcı olabilir misiniz ?

• NetterMD N kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen endiselendirmenizi gerektirecek bir durum yok.

• Teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.