"Boş kanal" öyle mi dostum? 2.4ghz'de boş kanalı şehrin göbeğinde nereden buldun bana bi de hele. Hem de duble kanal 40mhz ile interferans olmadan. Dağın başında yaşıyorsun sanırım. |
Wi-fi ile 50 Mb hız kimse alamazmış :) (2. sayfa)

-
-
-
-
Hocam şifrelemeyi WPA2-PSK AES olarak ayarla o şekilde değilse. MOD kısmında da sadece 11n seç. karışık seçme. bu şekilde dener misin bi.
-
13'e geç 13'e. Senin orda fazla bir ağ gözükmüyor. Ben burada wifi scanneri bi açıyorum gazilyon tane ağ çıkıyor. O yüzden benim wifi performansı baya düşüyor malesef. Aşağıda üç tane kocaman market var. Onlar zaten sağlam wifi pompalıyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5AAB90F4D -- 29 Ocak 2023; 4:39:45 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam wpa2 - psk aes yaptim yine ayni. Tabletten denedim 50 mb gordu oda tab a7 modeli note 5 bir telefon vardi oda ayni 50 mb gordu ama ne hikmetse benim telefon ve hanimin telefon 30 mb telefonlarda bir sikinti var ama nedir bilemiyorum.
Doğru hocam, pratikte yarısı kadar kullanım sunuyor. Ancak bu badem cinsi olan teknisyenlerin vatandaşa algı yapmasına uyuz oluyorum..
-
Hocam sizinki yine iyi superonline bana kabloluda tam hız alamazsınız bir üst modemi ücretli değiştirelim dediler 🤣🤣😅. Şaka gibi bu operatorler.
lan ve wan hızlarını birbiriyle karıştıran üyeler var. wifi sinyal gücü ile wifi sinyal kalitesi farklı şeylerdir.
wifi sinyal kalitesindeki kayıp daha önemlidir. sinyal gücündeki kayıplar, router değiştirerek telafi edilebilir. sinyal kalitesindeki kayıplar için de öncelikli olarak cihazlarda tercih edilebilecek ayarlar denenebilir. (kanal ve frekans ayarları)
modemin dibinden wifi'de tam performans alınabileceği gibi daha az bir kayıp da sağlanabilir. ama mevcut hızın %60 ını kullanıyor olmak (50/30 gibi) normal olmadığı gibi kabul edilebilir de değildir. ayarlar ile bu telafi edilemiyor ise router veya adaptör değişimi gerekiyor olabilir. daha yeni bir ürün daha yeni bir teknoloji demektir.
ama yüksek gerilim hatlarına yakınsanız, etrafta zibilyon tane kablosuz ağ yayını var ise çok da fazla uğraşmaya gerek olmayabilir.
-
İstanbulun kalabalık mahalleleri gibi yerlerde Wifi 2,4 GHZ frekansında boş kanal bulamazsınız, bu yüzden 40 MHz ayarlasanız bile hızınızın yükseleceğini garanti edemezsin. Eğer yüksek hızı kesin olarak görmek istiyorsan Wifi 5GHZ geçeceksin
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X