Şimdi Ara

Wifi 6 Bufferbloat sorunu çözebilecek modem arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hopper dsl aldım, iade ettim, bufferbloat tam olmasa da çözüyor ama internet hızı dalgalanmaya başlıyor ve çekim gücü berbat,forumdaki keenetic konusundaki yorum yazanların aktif olanların çoğu firmanın elemanı ,olumsuz yorum yapanlara aynı adamlar saldırmış 3 5 kuruş menfaat için , modem anlatıldığıyla uzaktan yakından alakasız. Konudaki mesajlara aldanmayın .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A393872AB -- 5 Ekim 2023; 23:47:20 >

• bitmiş bu forum, siyasetle ilgili veya çoluk çocuk saçma sapan karı kız konusu açsak 50 tane yorum geliri , forum tamamen amacından şaşmış girmeye değmez.

• elektronik ürün almadan evvel, ürün incelemeleri ve yorumlarını okumak için de forumları dolaşıyor olmak, hiç bir şey yapmayacak olmaktan çok daha iyidir. doğruları ve yanlışları, aldatmacaları vb her şeyi görmek mümkün oluyor. Wifi 6 Bufferbloat sorunu çözebilecek modem arıyorum 

senin sorunun çözüm mercii, öncelikli olarak hizmet aldığın isp'dir. internet service provider (internet servis sağlayıcısı, örn: turknet) ping'in yüksek ise ne alırsan al, derdine tam deva olmaz. zaten kullanıcı yoğunluğuna göre ping değerleri, hipernet abonelikte geziyor sürekli. fiberde durum nedir fikrim yok ama onda da öyledir sanıyorum.

• Ben de sizin gibi yeni modem arayışındayım, bu modem meselesini uzun zamandır kurcalamıyordum, bayağı yenilikler gelmiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TP-Link Deco M4(2-pack) iyidir hocam. 1 Gbit desteğide var. Çok memnun kalırsınız. Ping ve bufferbloat olarak gayet iyi.

Gerçi bu konuda son sözü ISS firması, altyapınız ve evinizin merkeze uzaklığı söyler. Aynı cihaz ve aynı ISS ile İzmirde farklı , Muğlada farklı sonuçlar alırsınız.

Nerden mi biliyorum? üçlü prize kadar her şey aynı İzmir ping 4 ms, Muğla ping 16 ms. An itibarıyla yaşıyorum Wifi 6 Bufferbloat sorunu çözebilecek modem arıyorum 

Ekleme: Karar verirseniz Tenda 300 ün WiFi kapatıp, kablo ile Decoya bağlayacaksınız. Fiber gelince de ihtiyaç kalmayacak zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 25 Eylül 2023; 13:2:49 >
  • kenai kullanıcısına yanıt

hopper dsl aldım ,her ne kadar şişirme yorumlar göz boyama sosyal medya reklamlarıyla dolu bir marka da olsa şuan bana yarayabilecek en performanslı modem buydu, fiber kullanıyor olsam mercusys 80x direk alırdım başka birşeye bakmazdım ama vdsl kullanıyorum 1 sene kadar da böyle devam edecek o yüzden direk hopper dsl aldım fibere geçersem fiber destekliyor,wifi 6 var ,bufferbloat çözüm seçenekleri iyi ve kullanan memnun ama dediğim gibi sosyal medyada sağda solda gördüğümüz perfect yorumların çoğu marka satın alıp da yaptırmış gibi. Yine de aldık deneyecez ,evin en uç noktasından diğerine wifi çekmiyor bakalım bu modemle nasıl bir performans alacağım wifi yönünde

• tcebeci1 kullanıcısına yanıt

hat değerlerim güzeldi istanbuldayım ,hatta çevremdeki internet sahiplerine göre bina eski olmasına rağmen çok kaliteli hattım var düşme kopma hiç yok ,kabloyla değerlerim upload pingi hariç çok iyi aslında ama gel gelelim upload pingi 500leri buluyor ve wifi ile değerler çok kötü boşta 80 90 pinglere çıkıyor ,yani tenda v300 upload sorununu ve wifi kalitesini çözemedi , ben de hem yeni teknoloji wifi 6 birşey olsun hem bufferbloat çözebilsin diye bakıyordum router alacaktım ama tenda v300 ile bağlasam yine tam verim alınır mı alınmaz mı bilemediğim için direk hopper dsl aldım, hem router hem modem wifi 6 başka seçenek yoktu zaten, marka biraz sıkıntı ama en azından bir deneyelim olmadı fibere geçince router alırım

aslında tenda v300 wifi iptal edip başka bir router bağlayıp onun wifi kullanacaktım ama nasıl performans verir tahmin edemedim tecrübem de yok bu konuda ,ve öyle bir cihaz da 1200 1300 liradan başlıyor ben hopper dsl 2800 civarına alım biraz pahalı ama router alırdık sorunumuz çözülmezdi boşa almış olurdum diye garantiye oynadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A393872AB -- 1 Ekim 2023; 19:13:50 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Merhaba tekrar sorum olacak hopper çekim gücü sebebiyle iade ettim ve bu gün arkadaşın mercusys mr70x ile tendayı bağlayıp denedim, köprü modunda falan denedim olmadı en son tendayı normal bağladım, ethernet çektim mercusys routere ve tenda wifi kapadım, nasıl olduysa iki cihaz da internete sahip haldeyken tendayı bir daha köprü moduna aldım bu sefer internet komple mercusys üzerinden aktarılmaya başladı tendayı kapadığım halde net gitmedi yani istediğim oldu

Ancak mercusys openwrt olmasına rağmen tenda üzerindeki 300 400 pingli upload değerleri düşmedi, yani tendanın upload performansı neyse onu aldık, wifi sinyali olarak hopperden çok daha iyi oldu kapı kapatmadan vesaire etkilenmiyor en azından ,bu şekilde kullanılabilse mercusys mr80x alıp tendayla kullanacağım ama bir türlü qos işletemedim

Yani kısacası tendanın verdiği ping değerleri neyse mercusys ile o değerlere sahip oldum hatta biraz daha arttı pingler ,upload düşse yeterliydi de düşüremedim ,sanırım bu şekilde kullanımda tendanın değil de direk mercusys özelliklerine sahip olamıyoruz dsl dönüştüren tenda olduğu için o ne verirse onu görüyoruz, yoksa eksik yaptığımız bir nokta mı var?

• Hat değerlerini gönderme imkanınız var mı?

SNR, hat zayıflaması vb. değerlere bakmak bir fikir verebilir.

iki cihazında yüksek ping vermesi bende alt yapı konusunda şüphe uyandırdı.

Saha dolabına uzaklık, yüksek hat zayıflaması veya kabloların birleşim noktalarındaki paslanma tarzı dirençler değerleri kötüleştirebilir.

Saha dolabına uzaklık sebebiyle bende zaman zaman yüksek upload ping değerleri ile karşılaşabiliyorum.

İlginçtir bazı dönemlerde bu değerler kendiliğinden düzeliyor.

ISS firmanıza bu konuda arıza kaydı oluşturmakta faydalı olabilir. Bakarsınız portunuzu değiştirip sizi bu dertten kurtarabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 6 Ekim 2023; 0:30:14 >

Yok hat değerlerim normal , hatla ilgili hiç sorun yaşamadım zaten hopper dsl taktığımda intelliqos açınca upload pingi 5lere düştü yani modem başlı başına çözebiliyor bu işi suç direk tendanın üzerine kalıyor ama tendanın qos ayarları bir işe yaramıyor hatta evdeki diğer cihazların bağlantısını bozuyordu, manuel hız vererek değiştiriyordum qos ayarını tenda üzerinde ama bir pingi düşürürken diğerini artırıyor.

Wifi 6 Bufferbloat sorunu çözebilecek modem arıyorum

Değerler bu şekilde kopma hiç yaşamadım ,hatta hızlarda dalgalanma bile olmuyor yoğun saatlerde dahi, hopper dsl bufferbloat çözüyor gibiydi ama çekim gücü çok kötüydü . Gerçi bufferbloat çözüyordu ama bu sefer hızda ani değişimler düşüşler falan oluyordu ,tendayla bu sorunlar yok hızlar pingler hep sabit sadece upload tarafı sıkıntı

• Değerler dediğiniz gibi güzelmiş.

Araya router koysanız bile dsl Tenda tarafından ayarlandığı için aslında siz sadece Tendayı kontrol etmiş oluyorsunuz. Hopper ile düzelmenin sebebide sorunun modemden kaynaklandığını gösteriyor.

Durum böyle olunca çekim gücü yüksek ve QOS ayarı yapılabilen bir modem ihtiyacı var.

WiFi 6 lı bir cihaz olması çok iyi olur.

Ekleme: Alacağınız cihazı WiFi 6 ile kullandığınızda, hız olarak yüksek fakat kapsama alanı az olacaktır. Bu durumu gözardı etmeyin. Hooper ile bunu yaşamış olabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 6 Ekim 2023; 9:47:14 >

Sanmıyorum hocam çünkü mercusys de wifi 6 balkonumda dahi çekiyor , bana mesaj atanlardan gördüğüm kadarıyla keenetic modellerin hepsi çekim gücü berbat modemler ,evin ortasına falan koyanlar açıkta bırakanlar için belki sıkıntı yapmamıştır ama 6 7 yıllık modemden de bir zahmet farkı olsun ,gerçekten çekim gücü olarak kalitesiz bir modemdi

Mercusys mr80x ve yanına normal bir tp link vdsl alacağım teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A393872AB -- 6 Ekim 2023; 17:41:58 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.