Şimdi Ara

Wifi Bağlantı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
88
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Merhaba. Yaklaşık 1 senedir bilgisayarımda yaşadığım bir sorun var. Bilgisayarımı 2020 yılında Vatandan sıfır topladım ve bir süre stabil çalıştı. Daha sonra USB wireless ile bağlantılarım kopmaya başladı. Donanım tanınmadı demeye başladı çıkarıp taktığımda düzeliyordu. Cihaz arızalandı dedim ve aynısından bir tane daha aldım fakat durum aynıydı. TP link marka kaliteli bir ürün aldım. Bunu denedim ve bunda da durum aynı. Evde 35 Mbps internet kullanıyorum. Durum analizi:

-Bilgisayar ilk açıldığında wifi görmesi için cihazı tak çıkar yapmanız gerekiyor.

-Tak çıkar yapmanıza rağmen donanım tanınamadı diyor.

-Eğer tanırsa Wifi ağa bağlanılamadı diyor.

-Eğer wifi alıcı Anakart üzerindeki USB 2.0 girişine takılıysa 1Mbps yi geçmiyor.

-Eğer Anakart üzerindeki Usb3.0 a takılı ise 12 mbps yi geçmiyor.

-Eğer Ön usb 2.0 a takılırsa bağlantı kopmaları yaşanıyor donanım tanımamaları yaşanıyor ama hızda problem yok, Yanına mouse alıcı taktığınızda mouse düzgün çalışmıyor.

-Eğer Ön usb 3.0 a takılırsa donanım tanımamaları haricinde hızlı çalışıyor fakat öndeki diğer usbler stabil çalışmıyor.

-Usb wifi alıcı dışında taşınabilir disk, usb bellek, kablolu kablosuz fare klavye gibi tüm usb aygıtlarımı hiçbir sorun olmadan çalıştırabiliyorum.

-Anakart garantiye gitti geldi sorun yok denildi.

-Farklı usb wifi alıcılar denendi sorun devam ediyor.

-Kullandığım Usb wifi alıcılar farklı bilgisayarlarda aynı ortamda denendiğinde sorun görülmedi.

-Baktım olmuyor kablo çektim kablolu olarak kullanıyorum ve hiçbir sorun yok.

-Bilgisayarı farklı bir yerde teste yolladım orada stabil çalıştı.

-Farklı isolardan windows kurdum sorunlar devam etti.

-Anakartı dışarı alıp uzay kasa modunda kullandım sorunlar devam etti.

-Power Supply değiştirip denedim sonuç yine aynı.

Siz olsaydınız neleri denerdiniz?

• USBlere yeterli güç gelmiyor olabilir başka açıklama bulamadım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu kadar uğraşmak yerine gidip ethernet kablosu alsanız sorunuz kökten çözülecekti.

• anakartııın güç devresinden kaynaklı olabilir...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.