Şimdi Ara

Wifi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Arkadaşlar merhaba
    Evimde yaşadığım bir sorun hakkında yardımlarınıza ihtiyacım.
    Arkadaşlar Annemler ile komşuyuz.Aynı bina ama girişlerimiz farklı.Annemgilin evinde Airties 5340 modem var.Modem 150 mbps olduğu için kendi evimde her tarafta çekmiyor.Bende yaklaşık 65 metre kablo kullanarak bacalardan kablo çektim.Çektiğim kabloyu HP marka oem kasa bilgisayara bağladığım zaman yaklaşık 20-25 saniye sonra internetim (ağ bağlantım) geliyor.İlk taktığımda bir değişme olmuyor 20-25 saniye sonra ağ bağlantım ve internetim geliyor.Daha sonra TPLİNK 8951 modem satın aldım.Amacım modem ile wifi ağını dağıtmak hemde spitter gibi kullanayım dedim.Modemde DHCP ayarlarını felan yaptım wifi ayarlarını tamamını yeniden yapılandırdım.Modeme kabloyu takıyorum bir türlü ağı genişeletemedim internet yok kafayı yiyeceğim.

Yapmadığım şey kalmadı kabloyu yeniledim olmadı
    Uçleri yeniden bastım olmadı
    Modemin versiyonu güncelledim yeni yazılım attım olmadı.
    Acaba modem mi arızalı dedim.Kısa bir kabloyla direk modeme taktım annemgilden çatır çatır ip aldı cihaz internete de girdi
    Yani cihaz arızalı değil
    TPLİNK Müşteri hizmetlerini aradım
    Saatlerce konuştuk onlara da bulamadı .

Acil desteğinizi bekler iyi çalışmalar dilerim..
    İyi forumlar
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• wifi'n hiç mi yayın yapmıyor, yoksa diğer lokasyondamı ulaşamıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Twona

wifi'n hiç mi yayın yapmıyor, yoksa diğer lokasyondamı ulaşamıyorsun.
    hocam wifi var ama internet yok
    ayrıca lan kablosuylada bağlıyom lan ışığı felan yanıyor sıkıntı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: utopik83

hocam wifi var ama internet yok
    ayrıca lan kablosuylada bağlıyom lan ışığı felan yanıyor sıkıntı yok

Alıntıları Göster
    hala bir yanıt verebilecek uzman arkadaş yok mu?
  • quote:

hala bir yanıt verebilecek uzman arkadaş yok mu?

Alıntıları Göster
    Modem ayarlarında bir görüntü atabilme şansın var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlusOne

Modem ayarlarında bir görüntü atabilme şansın var mı ?
    Aynı sorun bende de var Up
  • quote:

Orijinalden alıntı: kucukcuce

Aynı sorun bende de var Up

Alıntıları Göster
    hocam modem ayarlarında yapılandırma sorunu yok gibi
    çünkü aynı ayarlar ile asıl modemin yanına gidip kısa kabloyla bağlanınca çatır çatır internet var
    deli olacam arkadaş
    diğer eve geçiyom diğer evden gelen kabloyu modeme takıyom internet yok
    bilgisayara bağlıyom 10 sn bekledikten sonra internet geliyor.

Şayet bu işe çözüm bulamazsam bilgisayarıma 2. bir pcı ethernet kartı alıp diğer evden gelen kabloyu anakarttaki ethernet portuna takacağım harici bağladığım pcı ethernet girişinden modeme lan verecem çaresi yok.
    Sinir oldum arkadaş

• quote:

hocam modem ayarlarında yapılandırma sorunu yok gibi
    çünkü aynı ayarlar ile asıl modemin yanına gidip kısa kabloyla bağlanınca çatır çatır internet var
    deli olacam arkadaş
    diğer eve geçiyom diğer evden gelen kabloyu modeme takıyom internet yok
    bilgisayara bağlıyom 10 sn bekledikten sonra internet geliyor.

Şayet bu işe çözüm bulamazsam bilgisayarıma 2. bir pcı ethernet kartı alıp diğer evden gelen kabloyu anakarttaki ethernet portuna takacağım harici bağladığım pcı ethernet girişinden modeme lan verecem çaresi yok.
    Sinir oldum arkadaş

Alıntıları Göster
    dostum modem ile bilgisayar arasına bağlanan kablo cross olabilir ama sen modem ile router i bağlamaya çalışıyorsun kablonun jaklarını düz çak öyle bi dene

bence senin kablo jaklarının sralamasında sorun var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeki1981 -- 30 Ekim 2014; 13:26:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

dostum modem ile bilgisayar arasına bağlanan kablo cross olabilir ama sen modem ile router i bağlamaya çalışıyorsun kablonun jaklarını düz çak öyle bi dene

Alıntıları Göster
    turuncu beyaz turuncu
    yeşil beyaz mavi
    mavi beyaz yeşil
    kahverengi beyaz kahverengi
    renk sıralamam
    iki ucuda böyle çaktım

cross bağlarsam renk sıralaması nasıl olacak hocam.
  • alamaman normal sen normal modemi tekrarlayici olarak kullanmaya calisiyorsun..8951 normal modem..sana repeater lazim tplink wa901nd gibi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ay_tech

alamaman normal sen normal modemi tekrarlayici olarak kullanmaya calisiyorsun..8951 normal modem..sana repeater lazim tplink wa901nd gibi..

hocam pek alakalı bir durum değil söylediğiniz.
    Çünkü Access point özelliği var bu cihazda.
    Ayrıca ufak bir kablo ile direk modeme bağladığımda herhangi bir sorun yok internet bağlantımda.
  • quote:

hocam biraz daha açarmısın size zahmet dedğin şey çok mantıklı cross renkler nasıl olacak iki üçta mı cross olacak
    asıl modemden gelen uca mı cross olacak
    yoksa benim acess point olarak kullandığım modemde mi cross olacak
  • utopik83 U kullanıcısına yanıt
    kabloyu senmi caktin?..ayrica cat 5 kablo cektiysen 65m fazla..bunun icin cat 6 kullanabilirsin.kablon kalitesiz ise sinyal dusuyorda olabilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ay_tech

kabloyu senmi caktin?..ayrica cat 5 kablo cektiysen 65m fazla..bunun icin cat 6 kullanabilirsin.kablon kalitesiz ise sinyal dusuyorda olabilir..

Hocam cat6 ile bağladım
    renk sıralamasında bir sorun yok sanırım ben kendim çaktım evde
    ama cros bağlantı mantıklı geldi.
  • utopik83 U kullanıcısına yanıt
    cross baglanti pcler arasi swich ..modem vs. olmadan ag baglanmasi icin kullanilir..renklerine bak ama sanmiyorum denk gelcegini :)
  • quote:

quote:

hocam biraz daha açarmısın size zahmet dedğin şey çok mantıklı cross renkler nasıl olacak iki üçta mı cross olacak
    asıl modemden gelen uca mı cross olacak
    yoksa benim acess point olarak kullandığım modemde mi cross olacak

buradaki gibi dene

http://tolgacelikpercin.blogcu.com/cross-kablo-renkleri/5775984

• 65 Kablo Cekmıssın Kablo Uzadıkca Zaten Internet Hızı Dusuyor. Zaten Sınırı 100 m 65 m nedir ya :D Ha Bide Her Modem İçin Ayrı DNS girmen gerekiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: JamesBond09

65 Kablo Cekmıssın Kablo Uzadıkca Zaten Internet Hızı Dusuyor. Zaten Sınırı 100 m 65 m nedir ya :D Ha Bide Her Modem İçin Ayrı DNS girmen gerekiyor

Hocam ben 110 metre çektiğimi bilirim cat6 da sorun olmaz ama cat 5 de 80 den sonra sapıtıyor.Akşam cross bağlantıyu bir denyeceğim ama hangi uca cros basacam bilmiyom olmadı iki ucuda hem cros hem normal bir daha çakarız.

Baktık gene olmassa bir bilgisayarcıya yamulacağız.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: JamesBond09

65 Kablo Cekmıssın Kablo Uzadıkca Zaten Internet Hızı Dusuyor. Zaten Sınırı 100 m 65 m nedir ya :D Ha Bide Her Modem İçin Ayrı DNS girmen gerekiyor

Hocam ben 110 metre çektiğimi bilirim cat6 da sorun olmaz ama cat 5 de 80 den sonra sapıtıyor.Akşam cross bağlantıyu bir denyeceğim ama hangi uca cros basacam bilmiyom olmadı iki ucuda hem cros hem normal bir daha çakarız.

Baktık gene olmassa bir bilgisayarcıya yamulacağız.

Alıntıları Göster
    ağ bağlantıları her zaman canımı sıkmıştır zaten. ama benim sana tavsiyem denedinmi bilmiyorum. Annenlerdeki modemle senin daha sonradan kurmuş olduğun modemin İP'lerini kontrol etmen. çünkü modemler böyle durumlarda ip çakışması yaşayabiliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: K@R@CoCuK

ağ bağlantıları her zaman canımı sıkmıştır zaten. ama benim sana tavsiyem denedinmi bilmiyorum. Annenlerdeki modemle senin daha sonradan kurmuş olduğun modemin İP'lerini kontrol etmen. çünkü modemler böyle durumlarda ip çakışması yaşayabiliyor

Hocam şöyle bir şey denesem
    bilgisayarıma 2. bir pcı ethernet kartı alıp diğer evden gelen kabloyu anakarttaki ethernet portuna takacağım harici bağladığım pcı ethernet girişinden acess point olarak kullanılan modeme girsem olur mu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.