Daha önce ttnet tarafından verilen airties rt204 v3 marka, model numaralı bir modem kullanıyordum. Modemi interneti eve ilk bağladıklarında vermişlerdi bir sıkıntısı yoktu son zamanlarda sürekli wifi de kopmalar yaşamaya başlamıştım. Yeni bir modem almaya karar vermişken ttnet den bir telefon geldi mevcut paketinizden daha hızlı bir pakete aynı ücretle geçiş yapın yeni birde modem gönderelim dediler. Önce pek istemedim sonrasında 2 yıl aynı fiyattan fatura ödeyeceksiniz deyince neyse tamam yapalım dedim. Modem geldi paketin yükseltilmesini beklerken geri dönüş yaptılar alt yapınız uygun olmadığı için mevcut paketinizi yükseltemedik dediler gönderdikleri yeni modemde bende kaldı.
TTNET in gönderdiği TPLINK TD-W9970 marka, model numaralı modemi taktım zaten ayarlar kurulu geldi kullanmaya başladım ilk zamanlar her hangi bir problem yoktu. Son 2 haftadır wifi de yavaşlama problemi başladı. Modeme wifi den 4 mobil cihaz 1 notebook kabloludan 1 masaüstü bilgisayar bağlı ancak hepsini aynı anda kullanmıyoruz. Aynı anda maximum 4 cihaz kullanılıyor. Eski modemde ne eksik ne fazla aynı bu şekilde bağlantı yapılıyordu ve herhangi bir yavaşlama problemi yoktu. Bu arada hiç bir cihazdan indirme yapılmıyor normal kullanım (sosyal medya vb.) yapılıyor.
Problemin neyden kaynaklandığını araştırırken benim telefondan kaynaklandığını öğrendim. Samsung galaxy s6 edge plus marka, model telefon kullanıyorum. Telefonumda wifi den bağlanınca internetim telefonda zaten yavaş (mobil veride problem yok) aynı anda masaüstü bilgisayardan birde video açıyorum sürekli yükleniyor video açılmıyor açılsa da 5 saniyede bir donuyor. Masaüstü bilgisayarda video yüklenmeye çalışırken telefondan wifi kapatıyorum video bir anda çok hızlı bir şekilde yükleniyor. Problem telefondamı modemdemi anlamadım beni bu dertten kurtaracak arkadaşların değerli yardımlarını bekliyorum.