Şimdi Ara

Wii NES, SNES Emulatör yükleme hakkında soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
1.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Emulator yüklemek için Wii'nin hali hazırda "yumuşatılmış" olması gerektiği ve emulatörler piyasada satılmadığı için forum kurallarına aykırı olmadığını düşünerek, Wii'ye NES ve Snes emulatörüleri kurulması hakkında bazı sorularım olacaktı:

1) En önemli soruyla başlayayım; Wii brick olur mu? Kurulum esnasında internet bağlantısı gerekmediği için olmaz diye tahmin ediyorum ama %1 bile risk olsa kurmayacağım

2) Yanlışsam düzeltin; wii brew sitesinden emulatoru indiriyoruz. SD kartımıza "apps" adında bir klasör açıp içine atıyoruz ve içinde unzip yapıyoruz, yüklediğimiz romları unziple çıkan rom kalsörüne atıyoruz, doğru mu? dikkat etmem gereken noktalar var mı?

3) Sitede desteklediği kontroller arasında wii kontrollerde gösteriyor. Yani gidip bir gamepad almama gerek yok, elimdeki wiicontroller ile oynayabiliyor muyum?

Teşekkürler..

• Emulator apps'leri bölge seçmiyor diye biliyorum. Homebrew kanalı altından çalıştırıyorsun. Emulatorden de rom'ları seçip oynuyorsun. Bir nevi PC'de oynuyormuş gibi düşün. Yapılan işlemler PC ile aynı. Brick riski olmaması lazım. Çünkü emulator'ler region free olarak çıkıyor olması lazım yani wiiware ve virtual console oyunları gibi bölge olayı yok. Ben denemedim emulator oyunlarını Wii'de bu yüzden kesin birşey diyemiyorum ama ilk 3 cümlemde ki olayı yaparsan sorun olacağını zannetmiyorum.
  • bazı romların uzantılarında US, JP, EU gibi region gösteren uzantılar var.. farklı bir region romu yüklersem brick olur mu?
  • EU rom yükle ne olur ne olmaz. Dediğim gibi denemedim Wii'de emulator oyunlarını. Sadece Gamecube ve Wii oyunlarını oynuyorum.
  • Snes, Nes vs. tarzı eski oyunları wii de oynarken region farketmiyor. İstediğini seçip oynayabilirsin. Yalnız oyunların hepsi 4x3 görüntü olduğundan ws yapmamanızı öneririm zaten düşük çözünürlüklü oyunlar ws yapınca daha da çamur oluyor.
  • hadi ya.. yani ortada kutu gibi duruyor öyle mi

eğer çamur gibi olacaksa pc'yi hdmi'da tv ye aktarmak daha mantıklı, pc'deki emulatörlerin hem çözünürlüğü iyi hemde 16:9 destekliyor

ben pc'deki gibi kalite görüntü ve wide screen destekliyordur diye düşünmüştüm..

bende super mario collection diye bir oyun var, eski mario oyunlarını toplamışlar.. emulatörden değil, normal iso olarak.. onda da çözünürlük kötüydü ve yanlarda siyah boşluklar bırakıyor.. aynı oyun PS2'de de var bende, hem wide screen hemde çözünürlüğü daha iyi ama save etmiyor ps2'deki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WolF-EyE -- 16 Nisan 2013; 12:07:44 >
  • HDMI'dan LCD'ye görüntü aktarma rulez. Bir ara dev ekranda Tsubasa oynadım, feci sardı cidden.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nintendo 3ds cfw hakkında
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende öyle devam edicem dostum, wii'de emulatör işi yaş gibi duruyor, düşük çözünürlük 4:3 format yaramaz..

bayadır bağlamıyordum pc'yi, en son sega genesis emulatörünü açıp oynamıştım, sonic..

ama asıl şimdi sensible soccer oynuycam
  • İyi yaparsın en güzeli öyle oynamak. LCD'de konsoldan emu oyunları kötü oluyor ama PC'den LCD'ye vericen görüntüyü iş değişiyor.

Birde PSP tarzı el konsollarında da güzel oluyor emu oyunları ekran ufak olduğu için. Bazen arabayı arkadaşa sürdürüp yan koltukta oyun atıyorum.
  • Yavuz'un da dediği gibi eski oyunları emuda oynamak için PSP biçilmiş kaftan. 480x272 olduğundan neredeyse o oyunların orj gibi görüntü oluyor. Hatta kenar tırtıkları düzelten filtreleri de ekleyince daha iyi.
    Wii'de de güzel oluyor ama 16x9 yaparsan wii, ps3, pc farketmez oyunun orijinalliğini yitirirsin. Sonuçta o oyunlar 4x3 görüntüye göre çıkmış. Wide screen yapınca yanlardan uzatıyorsun. Wii de Tsubasa oynuyorum ben de oldukça iyi bence.

@WolF-EyE
  • psp bencede çok iyi bir çözüm, ama halihazırda birçok emulatörü telefonda kurdum.. ama onda da dokunmatik ekranla oynamak pek kolay olmuyor tabi.. şöyle bir ürün getirtmeyi düşünüyorum:

http://www.amazon.com/Gametel-Portable-Controller-Mobile-Tablets/dp/B006L2HBXA/ref=cm_cr_pr_pb_i

veya bunun gibi psp çakması, emulatör çalıştıracak birşey:

http://www.amazon.com/SUBOR-SB-39-Portable-Console-2000games/dp/B008VP9ZGQ/ref=cm_cr_pr_pb_t

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WolF-EyE -- 17 Nisan 2013; 9:46:56 >

• eğer psp alırsam emulatörleri nasıl kuruyoruz cihaza. bütün snes, genesis, gba oyunlarını destekliyor mu.. kurulumları kolay mı
  • PSP'nin orjinal son çıkan yazılımı 6.60

CFW'de var 6.60 için. Slim PSP'de 5 saniyede kırıyorsun aleti. O da slim PSP'ler de flash'a kalıcı yükleyemiyorsun CFW'i. Konsolu tamamen kapatıp (uyku moduna alırsan CFW gitmiyor) açarsan orjinal 6.60 ile açılır. Sende menüden yine kırarsın CFW 6.60'a.

Emulardan aklıma gelen sağlıklı çalışanlardan; NES, SNES, Sega Genesis/MegaDrive, Gameboy/Color, CPS 1, CPS2, NeoGeo vb.
  • anlıyorum dostum, bir yandan da aklımda şu telefonun tutturulduğu gamepadler var.. çünkü psp'de alsam sadece emulatör için alıcam o kadar paraya değer mi bilmiyorum.. bir bakayım
  • Emu oyunlarının yanında PSP oyunlarını da oynayacağını unutma ama.

Çok güzel oyunları var PSP'nin. Özellikle puzzle tarzı oyunları çok hoş.
  • Telefonla emu çok iyi olmuyor tabii gamepad tarzı aparat takarsan nasıl olur bilemem. Psx oyunlarını da oynayabilirsin yukarda yazılanlardan hariç. Ben genelde GBA ve snes oynuyorum çok başarılı. 150-200 tl arasına 2. el temiz psp bulabilirsin.

@WolF-EyE
  • gamepad'le tablette oynuyordum güzel oluyor ama el konsolluğundan çıkıyor tabi
    amazona bir daha bakayım, 2. el psp'leri belki daha ucuz fiyata bulabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: WolF-EyE

gamepad'le tablette oynuyordum güzel oluyor ama el konsolluğundan çıkıyor tabi
    amazona bir daha bakayım, 2. el psp'leri belki daha ucuz fiyata bulabilirim

Yurtdışından daha ucuza temin edebileceğini pek sanmıyorum ama yine de bak.
  • 55 dolardan başlıyor 2. eller.. 60-65 dolara sıfır gibi olanları varmış.. ortalama buradakilerle aynı fiyat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WolF-EyE -- 18 Nisan 2013; 8:55:16 >
  • PSP alırsan tavsiyelerde bulunuruz. Endişen olmasın. 2.el makine temizse al tabiki. TR'de temiz makineler 2.el de 250 TL'ye rahat bulunuyor. 8GB hafıza kartı ile.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.