Şimdi Ara

Wikipedia fotoğraf yarışmasına Burdur damgası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Wikipedia fotoğraf yarışmasına Burdur damgası
    Wikipedia topluluğu tarafından düzenlenen Wiki Loves Earth 2024 fotoğraf yarışmasının sonuçları açıklandı. Hem manzara hem de mikro kategoride ülkemizin pek çok doğal güzelliği ödüle layık görüldü. 

Wiki Loves Earth 2024 kazananları

56 ülkeden 80 binden fazla fotoğrafın yarıştığı etkinlikte bir kullanıcının birden fazla fotoğraf ile katılma imkânı vardı. Her ülkeden 15 yerel finalist belirlendi ve final aşamasında manzara kategorisinde 10, mikro kategoride 10 fotoğraf ödül kazandı. 

Ayrıca Bkz.Google sadece 8 dakikada hava tahmini yapan yapay zekâsını duyurdu: Google GenCast

Yarışmanın manzara birincisi Burdur Gölü’nün kuş bakışı fotoğrafı oldu. Üçüncü sırayı Kaçkar Dağları alırken dördüncü sırayı Hürmetçi Sazlığı özelinde Erciyes Dağı, sekizinci sırayı Karagül Milli Parkı, onuncu sırayı ise Yedigöller Milli Parkı fotoğrafı aldı. Böylece kategoride 5 manzara Türkiye’den seçilmiş oldu. 

Mikro kategoride ise Kapıçam Milli Parkı’nda dua eden peygamber develeri fotoğrafı üçüncü sırayı alırken, bukalemun fotoğrafı da yedinci sırada kendisine yer buldu. Yarışmanın ödülleri 19 Aralık tarihinde Zoom üzerinden yapılacak törenle dağıtılacak. 

Resim Galerisi

Resimin Açıklaması

Kaynak:https://wikilovesearth.org/

• Dün Romen bir meslektaşımla konuşuyorum, bana Türkiye'de 10 farklı yere gittiğini söyledi isimleriyle beraber ve utanarak söylüyorum yerlerin yarısını bilmiyordum. Evet utanarak söylüyorum çünkü meslektaşım olan ve hiç değilse yakın maaş almamın mantıklı olabileceği kişi benden az çalışıp benden çok kazanarak kendi ülkesinden benim ülkeme, benim bu saydıklarım olmadığı için gidemediğim yerlere gidebiliyor.
    Sübhanallah.

O akıl sahipleri, ayakta dururken, otururken ve yanları üzerine yatarken dâimâ Allah’ı zikrederler; göklerin ve yerin yaratılışını tefekkür ederler ve: “Rabbimiz! Sen bunları boşuna yaratmadın. Sen bütün eksik sıfatlardan uzaksın. Bizi cehennem azabından koru!” derler.(Âl-i İmrân / 191. Ayet)

O su ile sizin için ekinler, zeytinlikler, hurma ağaçları, üzüm bağları ve her türden daha nice ürünler yetiştirir. Şüphesiz ki bunda sistemlice düşünen bir toplum için elbette tevhidi gösteren kesin bir delil vardır.(Nahl / 11. Ayet)

Gerçekten harika kareler, arkadaşımızın da yazdığı gibi tefekkür etmeye düşünmeye vakit bulamamak ne acı...
  • Bizim ülkemiz çok güzel, sadece okadar çalışıyoruz ki bırak gezmeyi sağımız solumuza bakamıyoruz. Bu güzellikleri göremiyoruz
  • Dün Romen bir meslektaşımla konuşuyorum, bana Türkiye'de 10 farklı yere gittiğini söyledi isimleriyle beraber ve utanarak söylüyorum yerlerin yarısını bilmiyordum. Evet utanarak söylüyorum çünkü meslektaşım olan ve hiç değilse yakın maaş almamın mantıklı olabileceği kişi benden az çalışıp benden çok kazanarak kendi ülkesinden benim ülkeme, benim bu saydıklarım olmadığı için gidemediğim yerlere gidebiliyor.
  • muratdogan456 kullanıcısına yanıt
    sen niye utanıyorsun ki? utanması gerekenler seni, bizi bu hale sokanlar. sen imkanın olmadığı için gidemiyorsun, duyarsız olduğun için değil.
  • Sübhanallah.

O akıl sahipleri, ayakta dururken, otururken ve yanları üzerine yatarken dâimâ Allah’ı zikrederler; göklerin ve yerin yaratılışını tefekkür ederler ve: “Rabbimiz! Sen bunları boşuna yaratmadın. Sen bütün eksik sıfatlardan uzaksın. Bizi cehennem azabından koru!” derler.(Âl-i İmrân / 191. Ayet)

O su ile sizin için ekinler, zeytinlikler, hurma ağaçları, üzüm bağları ve her türden daha nice ürünler yetiştirir. Şüphesiz ki bunda sistemlice düşünen bir toplum için elbette tevhidi gösteren kesin bir delil vardır.(Nahl / 11. Ayet)

Gerçekten harika kareler, arkadaşımızın da yazdığı gibi tefekkür etmeye düşünmeye vakit bulamamak ne acı...
  • Karnımızı doyurma çabasından ülkedeki güzellikleri gezecek göre zaman ve maddiyat ayıramıyoruzki.

Cennette yaşayıp cehennemi seyrediyoruz.

• bilgi@sayar kullanıcısına yanıt

Konuyla ne alakası var? Anladığınız dilden cevap verelim arap çöllerinde ot bitmez

• Kapaktaki Erciyes bu arada
  • Burdur gölü bitti.Salda gölüdür.
  • Gerçekten etkileyici fotoğraflar böyle bir yermiymiş yav BurdurWikipedia fotoğraf yarışmasına Burdur damgası 

• Çok güzel bir memlekette yaşıyoruz. Gerçekten haberimiz olmadan yaşıyoruz. 😔

Fotoğrafçıları içtenlikle tebrik etmek istiyorum. Güzel pozlar yakalamışlar. 📸🌟
  • cokbaska kullanıcısına yanıt
    Konuyla alakasını son satırlarda çok güzel ifade etmiş arkadaş. Ama Yunan suyu içen idrak etmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hyksl -- 17 Aralık 2024; 17:58:30 >
  • 6 gün 10 saat çalış sonra gel bu ülkeye güzel de güzel olsa da biz göremiyoruz ki.
  • HzBurun H kullanıcısına yanıt

Hocam bizim çalıştığımız isyerlerindeki patronlar geziyor bizim yerimize:)

• hepsi birbirinden güzel. huzur verici. doğanın büyüsü biraz da ürpertici :)

• Kaçkar dağları fotosu ne kadar büyüleyici ya

• Burdur'u ve Burdurluları Tebrik ediyorum :))
  • resimler çok güzel
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.