Şimdi Ara

Wikipedia halen kapalı, ne zaman açılır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: revivo72

Ülkelerin gelişmişliğine sadece Wiki üzerinden bakılmaz ancak bir ülkenin ne durumda olduğuna gelişmişlik düzeyine dair az cok bir fikir de verir. Türkçe Wikipedia yetersiz olabilir ancak Türkçe WP yetersiz olduğu için kapatılmadı.

Futbol sadece bir karşılaştırma örneği. Futbolun Türkiye'de insan hayatına ne derece girdiğini göstermek açısından bir örnek.

wikipedia'nın bilim alanında yeni bir güç olduğunu, bilimin üretim merkezi Massachusettes Institute of Technology/MIT söylüyor, ben değil.

Sen internet sitesine bakarak fikir edinmeye devam et madem öyle, çok güzel fikir edinirsin.

Ayrıca çok merak ediyorum, ben akademik makale veya tezimde Wiki'yi kullansam MIT bunu kabul edecek miymiş ? Ona da baktın mı... Ben sana söyleyeyim. Etmeyecek... Hiçbir yer de etmez. O yüzden örnek aldığın yazıyı iyi oku. Bu arada bilim adına yeni bir güç demek bilimsel bir şeyler üretiliyor anlamına gelir. Wiki ne üretiyormuş acaba ? Palavraların, yalan yanlış bilgilerin dışında ne üretiliyormuş da bilime katkı sağlıyormuş onu da paylaşırsan iyi olur.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

quote:

Ülkelerin gelişmişliğine sadece Wiki üzerinden bakılmaz ancak bir ülkenin ne durumda olduğuna gelişmişlik düzeyine dair az cok bir fikir de verir. Türkçe Wikipedia yetersiz olabilir ancak Türkçe WP yetersiz olduğu için kapatılmadı.

Futbol sadece bir karşılaştırma örneği. Futbolun Türkiye'de insan hayatına ne derece girdiğini göstermek açısından bir örnek.

wikipedia'nın bilim alanında yeni bir güç olduğunu, bilimin üretim merkezi Massachusettes Institute of Technology/MIT söylüyor, ben değil.

Sen internet sitesine bakarak fikir edinmeye devam et madem öyle, çok güzel fikir edinirsin.

Ayrıca çok merak ediyorum, ben akademik makale veya tezimde Wiki'yi kullansam MIT bunu kabul edecek miymiş ? Ona da baktın mı... Ben sana söyleyeyim. Etmeyecek... Hiçbir yer de etmez. O yüzden örnek aldığın yazıyı iyi oku. Bu arada bilim adına yeni bir güç demek bilimsel bir şeyler üretiliyor anlamına gelir. Wiki ne üretiyormuş acaba ? Palavraların, yalan yanlış bilgilerin dışında ne üretiliyormuş da bilime katkı sağlıyormuş onu da paylaşırsan iyi olur.

Demogoji yapmayı kessen iyi olur, MIT senin tezini makaleni kabul ederse miymiş? Öyle laf aritmetikleriyle bize akıl mı öğretmeye, Internetin Wiki'nin tanımını senden öğrenecek değiliz.

Sen önce verdiğin örneği iyi okuyup öğren de sonra aritmetiğe, demogojiye falan geliriz. Konuştuğun konudan haberin yok daha.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kraven -- 19 Ekim 2017; 23:11:42 >

• akepenin bu ülkenin başından defedildiği gün, bütün bu saçma sapan yasakların sona ereceği, yüzümüzü tekrar çağdaş batı değerlerine döndüğümüz gündür,

ve o gün, bu saçma sapan yasakları koyanların da sokakta dolaşmasının yasaklandığı, hepsinin kapalı bir yerlere tıkıldığını gördüğümüz gün olacaktır muhtemelen

Aksi durumda sonsuza kadar bu yasaklar devam eder

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-032E64000 -- 19 Ekim 2017; 20:17:36 >
  • Wikipedia dünyanın en cok ziyaret edilen 10 sitesinden biri fakat reklam içermediği için özgür ve özgün. Bir yanlışı bahane ederek topyekün yasaklamak pireye kızıp binayı yakmak gibi birşey. wikipedia yasaklayan başka ülke var mıdır o da ayrı konu, ya yoktur varsa da adı sanı bilinmeyen ufak bir ülkedir. Çin ve K.Kore gibi yasakçı dikta ülkelerin bile WP yasakladığı duyulmadı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • millet kopyala yapıştır ödev yapamıyor diye kafayı sıyırıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: =PistoLeRo=

millet kopyala yapıştır ödev yapamıyor diye kafayı sıyırıyor

O zaman millete vpn kullanarak açıldığını gösterelim.
  • Youtube kapanınca, işin ucu kendilerine dokununca sayan söven cahiller aylardır wikipedia ya ses çıkarmıyorlar. Çünkü bilimle, ansiklopediyle gelişmişlik göstergesi olan hiçbirşeyle işleri yok!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruk321

Başına 0 koyup girin.https://tr.0wikipedia.org/wiki/Brezilya gibi

Bunun aciklamasi nedir? Muhendislik okuyorum boyle bir seyi ilk kez goruyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

quote:

Orijinalden alıntı: faruk321

Başına 0 koyup girin.https://tr.0wikipedia.org/wiki/Brezilya gibi

Bunun aciklamasi nedir? Muhendislik okuyorum boyle bir seyi ilk kez goruyorum.

açıklaması:

1- önce 0wikipedia.org alanadı satın alınır

2- almanya'da bir sunucu kiralanır (wikipedia.org'a engelsiz erişebilen)

3- sunucuya bir mirroring uygulaması kurularak wikipedia.org altındaki tüm URL'leri --> tr.0wikipedia.org üzerine yansıtacak şekilde uygulama ayarlanır

4- dikkat edilirsehttps://tr.0wikipedia.org/wiki/Brezilya girildikten sonrahttps://tr.0wikipedia.org/wiki/Brezilya URL'i --> index.php?q=aHR0cHM... gibi uzun bir ID'ye sahip bir URL'e dönüştürülür.

5- sunucu Almanya'da old için, IP'si engellenmediği için Türkiye'den normal erişim sağlanır.

6- sunucu Wikipedia ile herhangi bağı olmadığı için, reklam / google ad çıkarmaktadır (reklam sayfa altında gayet mantıklı şekil ve ölçüde konulmuş ki aynı girişimi ben yapsaydım ben de öyle reklam koyabilirdim)

7- tahminim, muhtemelen bu sunucuyu Almanya'da yaşayan Türk (veya belki bir Alman) ayarladı. amacı Türkiye'deki insanların WP'ye erişmesini sağlamaktan cok reklam geliri sağlamak veya her ikisi olabilir.

8- Türkiye'den bu mirror sitesine erişim IP üzerinden yine kısıtlanabilir ilerde. Bekleyip göreceğiz.

• webbie kullanıcısına yanıt
    Kuzey Kore'de yabancılar üniversite okuyabiliyor mu? Gerçekten çok şaşırdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tanrı Misafiri

Kuzey Kore'de yabancılar üniversite okuyabiliyor mu? Gerçekten çok şaşırdım.

Sanırım Güney Kore, Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye dışındaki ülke vatandaşları okuyabiliyor. Yani en azından Çinliler, Vietnamlılar, Ruslar, Moğollar okuyabiliyor ve bundan eminim, çünkü okuyan tanıdığım var.

Bundan 6 yıl önce ben de 1 haftalığına Kuzey Kore'ye gitmeye niyetlenmiştim ama Türk vatandaşı olduğum için, beni yanında götürecek olan arkadaşım riske girmek istemedi ve ben de vazgeçtim.
  • webbie kullanıcısına yanıt
    Anladım, sanırım Abd ile Türkiye müttefik ülke oldugu için risk almak istemedi. İlla gidilecekse Vietnam daha mantikli bir tercih gibi geliyor. İnternetteki resimlerine bakmaya doyamıyorum, çok güzel bir ülke.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tanrı Misafiri

Anladım, sanırım Abd ile Türkiye müttefik ülke oldugu için risk almak istemedi. İlla gidilecekse Vietnam daha mantikli bir tercih gibi geliyor. İnternetteki resimlerine bakmaya doyamıyorum, çok güzel bir ülke.

Amerika Türklere vizeyi kaldırdı, Amerika için müttefik ülke demişsin de, gerçek müttefik öyle birşey yapar mı? Bu arada başka bir konuda PM atmak istedim sana fakat DH PM mesajlaşmamı yasakladı o yüzden imzamda yer alan Riot.im, Antox veya Discord üzerinden bana ark isteği gönderebilir misin? (İmzam forum mobil sürümde çıkmaz sadece forum . donanimhaber . com da tam sürümde çıkar)

• Ulan imgur bile kapalı hemde Dns ban ile. Vikipedi tüy dikme oldu zaten. Abv demek dışında elden ne gelir Muz CUMHURİYET'LERİNDE?

• Bu ülkeye ve yasalarına saygısı olmayan wikipedia dahil hepsinin canı cehenneme. Ya yola gelirler ya da inşallah bir daha engellemeleri kalkmaz.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.