Şimdi Ara

Wildfire S, unlock etmek, recovery ve root atmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
5
Favori
16.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bootloader - bypassed gözüküyor yani yüklemiyor sanırım
    radiov2 yükleniyor.

zip dosyasını silip boot ekranına geldiğim zaman üstte Locked diye herhangi bir ibarede görmüyorum.

Sanırım bunla alakalı olarak
    cmd ye "fastboot oem get_identifier_token." yazdığım da Error veriyor.

Yani işlemi bir türlü başaramadım yardımcı olursanız çok memnun olurum..
  • 16gb class 4 var bende..data2sd ile hafıza artırdığımda telefon pin kodu girildikten sonra rahat 15dk geçiyor sistemin açılması için..bunun yanında ekran ışığı söndüğünde tekrar açmak için düğmeye bastığımda ya ekran gelmiyor 2-3 deneme yapmak gerekiyor ya da geç geliyor 2-3 sn..yanii kasılmadan dolayı.. bu sorun sizce class4 olduğundan mı ??
    data2sd yaptığınız zaman bizim bildiğimiz dahili hafızanın yarısı harici hafıza kartından alınıyor artık. telefonu ilk açtığınız zaman "hafıza kartı hazırlanma" süresi olmalı. telefonun geç açılması, hafıza kartını hazırlamasından dolayı kaynaklanıyor. hangi tarz hafıza kartı kullanırsanız kullanın, bu şekilde donmalar olacaktır. benim size önerim, link2sd yapmanız. link2sd'de fazla kasma olmuyor.

komut sisteminde cd c:/android yazdığımda sistem belirtilen yolu bulamıyor yazıyor acaba nerede yanlış yaptım ?
    indirdiğiniz android sdk'sını c: birimine girip klasör olarak attınız mı? eğer ki attıysanız böyle bir problem olmaması gerekiyor. yani "bilgisayarım" ile girip c:'de android dizinini görüyor musunuz?

Bu anlatılan yöntem s-off olarak mı geçiyor? Ayrıca bu işlemleri yaptıktan sonra telefonu orjinal ayarlarına döndürmek için ne yapmak gerekir?
    bu yöntem telefonu s-off yapmıyor, başlıkta da yazdığım gibi unlock ediyoruz. bu işlemleri yaptıktan sonra telefonu orjinal ayarlarına döndürmek için öncelikle orjinal hboot'u bulmanız, daha sonra orjinal htc romunu kurmanız gerekmekte.

Yukarıda yazılanları aynen uyguladım unlock oldu diğer root yönetiminide yaptım ama hafıza kartını nasıl telefon hafızası olarak göstereceğim?
    ikinci mesajın dördüncü kısmında bu işi anlattım.

bu kısmı yapıyorum fakat <waiting for device> kısmında takılı kalıyor... bir türlü kod gelmiyor sorun neden olabilir acaba ?
    bilgisayarınızda htc sync yüklü mü öncelikle onu öğrenebilir miyim? bilgisayarın telefonda takılı aygıtı görmüyor buradan anladığım kadarıyla, bu sorunu bende htc sync yüklü değilken alıyordum.

Her romun data2sd dosyası aynı mı yoksa farklı mı? Jikantaru yükleyip dediğiniz data2sd atsam çalışır mı?
    bunu henüz denemedim fakat indirdiğim data2sd programında "special edit for m1ndh4x8r" yazıyordu. yine de bir denemem lazım.

Arkadaşlar telefonu yeni aldım ve bu anlattıklarınızın ne işe yaradığını yazmadığınız için anlamadım heryerde anlatılıyor nasıl yapılacağı ama kimse ne için yapılacağını yazmamış. Acaba bu işlemlerin amacı nedir? Ben telefonumu amerikadan unlock olarak aldım. Son olarak telefonun aynen bilgisayardaki gibi recoverysi alınabiliyor sanırım onu yapmak için burada anlattıklarınızın hangisinden başlamak gerekiyor?
    biz bu işlemi neden yapıyoruz sorusunun en iyi cevabı sanırım 150mb olan telefon hafızasının, gereksiz uygulamalarla dolu olması. biraz da performans arttırıcı etkisi var. cpu ayarını değiştirerek telefonunuza overclock yapabiliyorsunuz. telefonunuz eğerki unlock edilmişse ilk kısmı tamamen atlamanız gerekiyor, direkt olarak rom yükleyebilirsiniz.

m1ndh4x8r romu beta rommu yoksa en son cıkan stable rom mu? bide orjinal rom yuklemek istersek bunu nasıl yapıcaz? hafıza olaylarını fln hallettikten sonra.
    burada anlatımını yaptığım rom 20 ocakta yayınlamıştı. en son olarak m1ndh4x8r, 25 ocakta yayınlandı.

PG76IMG.zip yükleme işlemi sırasında

radiov2 yükleniyor.

zip dosyasını silip boot ekranına geldiğim zaman üstte Locked diye herhangi bir ibarede görmüyorum.

hafıza kartınıza tamamen format atıp tekrar dener misiniz lütfen?

geç cevap verdiğim için özür diliyorum, işten dolayı pek ilgilenemedim konuyla.

• Marketten uygulama yüklenirken donup kalıyor ve telefon yeniden başlıyor. Neden olabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: YasinY

PG76IMG.zip yükleme işlemi sırasında

radiov2 yükleniyor.

Sanırım bunla alakalı olarak
    cmd ye "fastboot oem get_identifier_token." yazdığım da Error veriyor.

Yani işlemi bir türlü başaramadım yardımcı olursanız çok memnun olurum..

aynı sorun bendede oldu il once

http://www.mediafire.com/?wfi8h1tmff6541x

http://hotfile.com/dl/141204298/f21e7ec/PG76IMG.zip.html

bu linkteki dosyayı yukledim daha sonrasında tekrar burdaki yolu izledim düzeldi
    birde hafıza kartına hızlı format yerine tam format attım ekliyim bunuda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi posluk -- 31 Ocak 2012; 20:57:17 >

• orjinal htc romunu nerden bulabiliriz ya bilen varmı yardım edebilecek biri?
  • Peki arkadaşlar bu telefonda ara sıra özellikle arama sonlandırdıktan sonra veya arama yapacağınızda dokunmatikte sorun yaşıyormusunuz? Mesela arama yapacağınızda tuşlara basmıyor bir süre bekliyorum veya ekranı kaydırır gibi vs. yapıyorum sank dokunmatik çalışmaya başlıyor sonra sıkıntısız çalışıyor. Buna benzer problemler yaşayanlar oldumu acaba?
  • Peki arkadaşlar bu telefonda ara sıra özellikle arama sonlandırdıktan sonra veya arama yapacağınızda dokunmatikte sorun yaşıyormusunuz? Mesela arama yapacağınızda tuşlara basmıyor bir süre bekliyorum veya ekranı kaydırır gibi vs. yapıyorum sank dokunmatik çalışmaya başlıyor sonra sıkıntısız çalışıyor. Buna benzer problemler yaşayanlar oldumu acaba?
    bu sorun nem ile alakalı olaraktan telefon ekranın ıslanması ile oluyor. bu yüzden ben size telefon ekran koruyucusu öneririm, şeffaf olanlardan. dokunmatik hassasiyetini de arttırıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: salvado

Peki arkadaşlar bu telefonda ara sıra özellikle arama sonlandırdıktan sonra veya arama yapacağınızda dokunmatikte sorun yaşıyormusunuz? Mesela arama yapacağınızda tuşlara basmıyor bir süre bekliyorum veya ekranı kaydırır gibi vs. yapıyorum sank dokunmatik çalışmaya başlıyor sonra sıkıntısız çalışıyor. Buna benzer problemler yaşayanlar oldumu acaba?
    bu sorun nem ile alakalı olaraktan telefon ekranın ıslanması ile oluyor. bu yüzden ben size telefon ekran koruyucusu öneririm, şeffaf olanlardan. dokunmatik hassasiyetini de arttırıyorlar.

Ben yaşadım bu sorunu ve çözdüm. Konuyla alakalı xda ya konu açtım ingilizce olarak ve bana gelen bildirimlere göre buna benzer sorunu olan bir çok kişinin sorununu çözdü, akşama doğru buraya da aynı konuyu türkçe olarak açarım.

• az once rootladim.... htc sync programi eski surumdu,guncelleme yapinca kodu telefon saniyesinde verdi..ilk isimiz face ile twiter i silmek oldu :)...yardim icin tesekkurler..
  • Anlatım için teşekkürler.
    2.3.5 yüklü telefonu sorunsuzca unlocked ve root yaptım.

Anlatımda küçük bi yazım yanlışı var onu düzeltirseniz iyi olur.

quote:

Gelen komut istemine de "cd c:/android" yazıyoruz

BU komutda / yerine \ olması lazım yoksa hata veriyor. Yani;

quote:

Gelen komut istemine de "cd c:\android" yazıyoruz

Olması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .AnasoN.

Anlatım için teşekkürler.
    2.3.5 yüklü telefonu sorunsuzca unlocked ve root yaptım.

Anlatımda küçük bi yazım yanlışı var onu düzeltirseniz iyi olur.

quote:

Gelen komut istemine de "cd c:/android" yazıyoruz

BU komutda / yerine \ olması lazım yoksa hata veriyor. Yani;

quote:

Gelen komut istemine de "cd c:\android" yazıyoruz

Olması lazım.

düzelttim :)

• 10 puan
    tşk
  • hocam ben bu ilk adımı yaptım unlocked kısmı sorunsuz oldu ama root işlemini yapamıyorum :S only read yazıo bazende device not found dio yani işlemlerin bazıları olouyor bazıları olmuyor :S
  • quote:

m1ndh4x8r rom yükleme

http://www.mediafire.com/?mofmy5q1s5bld7n adresinden rom'un ana dosyalarını bilgisayarımıza **** önce. bilgisayar indire dursun, hafıza kartına yapacaklarımız var daha. kenara köşeye çekip çatır çatır işkence edeceğiz ona, neyse. hemen geçiyorum.

hocam burda vermiş olduğunuz romu yükledim yalnız türkçe dil seçeneği Türkçe (Avustrya) Türkçe (İsviçre) Türkçe (Almanya) var ve hiç biride tam türkçe dil olmuyor bu böylemi yoksa başka ayarı varmı?

• hocam ben bu ilk adımı yaptım unlocked kısmı sorunsuz oldu ama root işlemini yapamıyorum :S only read yazıo bazende device not found dio yani işlemlerin bazıları olouyor bazıları olmuyor :S
    htc sync programı yüklü mü? yükledikten sonra bir defa bilgisayara bağlamalısınız ki bilgisayar telefonun sürücülerini yüklesin.

hocam burda vermiş olduğunuz romu yükledim yalnız türkçe dil seçeneği Türkçe (Avustrya) Türkçe (İsviçre) Türkçe (Almanya) var ve hiç biride tam türkçe dil olmuyor bu böylemi yoksa başka ayarı varmı?
    hocam malesef, m1ndh4x8r romu sadece ingilizce olarak çalışıyor. türkçe bir rom istiyorsanız eğer http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1226765 adresindeki romu öneririm. ama bu romda mesajlarda türkçe karakter sorunu var. ı,ş gibi özel karakterler kullandığınızda karakter sayısı 70'e düşüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salvado -- 9 Şubat 2012; 2:08:20 >

• arkadaslar unlocked yaptım, CWM yüklendi sonra CWM den superuser ı yükledim ve telefonu açıp superuser ikonu gelmiş güncelleme yaptı su versiyonu güncellendi.
    es file explorera root yetkisi veremiyorum nedendir cihazda stock rom yüklü ondam mıdır.
  • quote:

hocam ben bu ilk adımı yaptım unlocked kısmı sorunsuz oldu ama root işlemini yapamıyorum :S only read yazıo bazende device not found dio yani işlemlerin bazıları olouyor bazıları olmuyor :S
    htc sync programı yüklü mü? yükledikten sonra bir defa bilgisayara bağlamalısınız ki bilgisayar telefonun sürücülerini yüklesin.

hocam malesef, m1ndh4x8r romu sadece ingilizce olarak çalışıyor. türkçe bir rom istiyorsanız eğer http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1226765 adresindeki romu öneririm. ama bu romda mesajlarda türkçe karakter sorunu var. ı,ş gibi özel karakterler kullandığınızda karakter sayısı 70'e düşüyor.

bilgi için tşkler hocam bişey daha soracağım ben cihazı s-off yaptım yukardada pembe yazı yazıyordu UNLOCKED şimdi baktım bot menüde pembe yerde aynı UNLOCKED altında s-on yazıyor recovery falan açılıyor fakat superuser moduna gecmiyor root isteyen uygulamaları bu nedenle kuramıyorum ben bunlar olmadan once orjinal backup almıştım ne olur ne olmaz diye bir kaç rom denedim türkçe olmayınca geri orjinal backupu restore ettim ondan olabilir mi?

• kardeş eline koluna klavyene sağlık allah razı olsun süper anlatım
    DH yi seviyorum yaaa

yalnız bu data2sd yi kullanamadım kurdum yükledim ama tel menüsüne gelmedi yapan biri ayrıntılı anlatabilirmi :)
  • arkadaslar unlocked yaptım, CWM yüklendi sonra CWM den superuser ı yükledim ve telefonu açıp superuser ikonu gelmiş güncelleme yaptı su versiyonu güncellendi.
    es file explorera root yetkisi veremiyorum nedendir cihazda stock rom yüklü ondam mıdır.

aynı sorunu ben de yaşıyorum, bir çözüm bulamadım henüz. m1ndh4x8r kullanmama rağmen yapamadım.

bilgi için tşkler hocam bişey daha soracağım ben cihazı s-off yaptım yukardada pembe yazı yazıyordu UNLOCKED şimdi baktım bot menüde pembe yerde aynı UNLOCKED altında s-on yazıyor recovery falan açılıyor fakat superuser moduna gecmiyor root isteyen uygulamaları bu nedenle kuramıyorum ben bunlar olmadan once orjinal backup almıştım ne olur ne olmaz diye bir kaç rom denedim türkçe olmayınca geri orjinal backupu restore ettim ondan olabilir mi?
    yurt dışındaki forumlarda telefon güvenliği açısından s-off yapmak yerine unlocked yapmamız öneriliyor. o yüzden s-off'u önermedim ama hboot güncelleştirmenin değişik bir sürümünü bulabilirsek eğer s-off'ta yapabiliriz. superuser moduna geçmeme olayı dediğiniz gibi orjinal backup'tan olabilir. kullandığım tüm romlarda rahatlıkla superuser modunu kullanabildim.

yalnız bu data2sd yi kullanamadım kurdum yükledim ama tel menüsüne gelmedi yapan biri ayrıntılı anlatabilirmi :)
    data2sd yüklendiği zaman telefon menüsüne gelen bir uygulama değil. talimatları uyguladıysanız eğer telefonunuzun ayarlarından dahili hafıza boyutunuza bakarsanız eğer olup olmadığını anlayabilirsiniz.

• ben de BB Curve 9300ü verip ikinci el Wildfire S aldım geçen gün, SD kart olarak da 4 GB HC taktım.. şunu sormak istiyorum: burada anlatılanları yapmadan da hafıza kartının bir kısmını dahili hafıza olarak göstermenin başka bir yolu yok mu? benim niyetim (en azından şimdilik) overclock yapmak filan değil, sadece dahili hafızayı artırmak.. dolayısıyla bu detaylara girmek istemiyorum...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.