Şimdi Ara

Wildfire S, unlock etmek, recovery ve root atmak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
5
Favori
16.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben de BB Curve 9300ü verip ikinci el Wildfire S aldım geçen gün, SD kart olarak da 4 GB HC taktım.. şunu sormak istiyorum: burada anlatılanları yapmadan da hafıza kartının bir kısmını dahili hafıza olarak göstermenin başka bir yolu yok mu? benim niyetim (en azından şimdilik) overclock yapmak filan değil, sadece dahili hafızayı artırmak.. dolayısıyla bu detaylara girmek istemiyorum...
    root olmadan yapamıyorsunuz.
  • Arkadaslar ben telefonumu satmak istiyorum 19 ay garantisi mevcut koruma kilif ve jelatin ile kullanilmistir cizik vs hic bir sorunu yoktur cok temiz kullanilmistir.

Fiyat: 470 tl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: focus1

Arkadaslar ben telefonumu satmak istiyorum 19 ay garantisi mevcut koruma kilif ve jelatin ile kullanilmistir cizik vs hic bir sorunu yoktur cok temiz kullanilmistir.

Fiyat: 470 tl

Gunceldir almak isteyenler pm atsinlar..
  • Ben burda anlatılan 1. adımı yaptım kartı çıkarıp silinmesi gereken dosyayı sildim fakat pembe renkli unlocked yazısı filan yok acaba yukarıda verilen dosyadamı bir sorun var yoksa benim cihazmı kabul etmiyor.. orjinal 2.3.5 rom..
  • quote:

Orijinalden alıntı: redloves

Ben burda anlatılan 1. adımı yaptım kartı çıkarıp silinmesi gereken dosyayı sildim fakat pembe renkli unlocked yazısı filan yok acaba yukarıda verilen dosyadamı bir sorun var yoksa benim cihazmı kabul etmiyor.. orjinal 2.3.5 rom..

ben aynen burdaki anlatımlar ile kurulumu yaptım bi sorun da çıkmadı
    o adımdan sonra unlocked diil yukarıda pembe ile locked yazması gerekiyor fastboot ekranında :)
  • Ben hepsini yaptım rootladımda şuan gayet memnunum ancak telefonumun garantiye gitmesi gerekiyor power tusunda bir sorun var sanırım tutukluk yapıyor. Ve hboot u locked yapmam gerek yani eski haline döndürmeliyim aksi halde garanti dışı kalıyor. Ne yapmamı önerirsiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deadevill

Ben hepsini yaptım rootladımda şuan gayet memnunum ancak telefonumun garantiye gitmesi gerekiyor power tusunda bir sorun var sanırım tutukluk yapıyor. Ve hboot u locked yapmam gerek yani eski haline döndürmeliyim aksi halde garanti dışı kalıyor. Ne yapmamı önerirsiniz ?

üstad keşke önce garantiye gönderip sonra bunu yapsaydınız
    walla tam tersi hakkında bilgim yok açıkçası ama konuyu açan arkadaşla pm aracılığı ile görüşün size yardımcı olabileceğini düşünüyorum :)
  • quote:

Ben hepsini yaptım rootladımda şuan gayet memnunum ancak telefonumun garantiye gitmesi gerekiyor power tusunda bir sorun var sanırım tutukluk yapıyor. Ve hboot u locked yapmam gerek yani eski haline döndürmeliyim aksi halde garanti dışı kalıyor. Ne yapmamı önerirsiniz ?

Asagi linke tikla bende ordaki anlatima gore cihazimi eski haline geri getirdim sende yaparsin

http://www.uydulife.net/konu/htc-unlock-iptal-etmek-ve-orjinal-roma-donmek-htc-s-on-yapmak.69618/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focus1 -- 5 Aralık 2015; 23:41:19 >

• bende get identifier token olayı olmuyor arkadaşların çözümünü uygulasam da..
  • quote:

Orijinalden alıntı: focus1

quote:

Asagi linke tikla bende ordaki anlatima gore cihazimi eski haline geri getirdim sende yaparsin

http://www.uydulife.net/forum/htc/83124-htc-unlock-iptal-etmek-ve-orjinal-roma-donmek-htc-s-yapmak.html

Teşekkür ederim

• herşeyi hallettim yeni rom da yüklendi ama türkçesi bir garip ve bazı yerleri ingilizce..bunu tamamen türkçe yapmak için dil pakedi falan yok mu?
  • Bu rom ingilizce malesef. Burda turkce rom gelistiren biri var ama daha beta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: salvado

m1ndh4x8r rom yükleme

http://www.mediafire.com/?mofmy5q1s5bld7n adresinden rom'un ana dosyalarını bilgisayarımıza **** önce. bilgisayar indire dursun, hafıza kartına yapacaklarımız var daha. kenara köşeye çekip çatır çatır işkence edeceğiz ona, neyse. hemen geçiyorum.

Kısım 1
    http://www.partitionwizard.com/download.html adresinden harddisk editörümüz olan MiniTool Partition Wizard programını indireceğiz. Direkt olarakhttp://download.cnet.com/Partition-Wizard-Home-Edition/3000-2094_4-10962200.html?part=dl-6285158&subj=dl&tag=button adresinden de indirebilirsiniz tabi. Dosyayı indirip kurun. Telefonunuzun hafıza kartını bilgisayara "kart okuyucu" ile bağlayın.
    Kart okuyucu ile bağlamasanız da bir şey olmaz ama hız açısından kart okuyucu önemli.
    Ben USB yolu ile yaptım.
    Programı yükleyin.

Kısım 2
    Programı açın, bilgisayarın hafıza kartını gördüğünden emin olun.
    Hafıza kartına sağ tıklayın ve "Move/Resize" kısmına basın.
    2-1 Bu bizim FAT32 kısmımız, yani harici hafıza olarak kullanacağımız kısım. İstediğiniz kadar yapabilirsiniz, ama hepsini buraya kullanırsanız eğer dahili hafızamız için kullanabileceğimiz yer kalmaz. O yüzden Size and Location kısmının en sağ tarafında bulunan siyah oktan tutun ve geriye doğru çekin. Bitirdikten sonra OK'a basın.
    2-2 Ana menüde, hafıza kartının altında az önce görmediğimiz *: şeklinde bir şey olmalı. Sağ tıklayın ve "Create"yazana basın. NTFS yazan kısmı "ext4" yapın. Primary seçeneğini seçin ve dikkat edin; bu kısım 2GB boyutu kesinlikle geçmemeli. Bu alanın da hepsini kullanmamalısınız, o yüzden biraz boşluk bırakın, boyutunu düşürün.
    2-3 Biraz boşluk bıraktığınız için *: şeklinde bir şey tekrar oluşmuş olmalı. Tekrar sağ tıklayın ve "create" yazısına basın. Yine Primary seçin fakat bu sefer NTFS yazan yeri "Linux Swap" yapın.
    2-4 APPLY'e basın ve yaptığınız işlemleri onaylayın. Bitene kadar bekleyin.

Kısım 3: Rom'u yükleme
    Şimdi biçimlendirdiğiniz hafıza kartına, yukarıda yüklediğimiz rom dosyasını atmalısınız. Attıktan sonra telefonu kapatın ve fastboot modunda açın.

3-1 Ses düşürmeyi kullanarak recovery'e gelin. Recovery açılmıyorsa eğer yukarıda bahsettiğin "clockwork recovery" kısmını atlamışsınızdır ki o yüzden açılmıyordur. O kısmı tekrarlayın, recovery kısmı açılacak bu sefer.
    3-2 Açılan recovery'de sırasıyla "wipe factory, data,cache and wipe dalvik cache" yapın. Daha sonra "install zip from sd card" yazısına basın. hafıza kartına attığınız zip dosyasını seçin ve öyle bekleyin. Burası rom yükleme sırası işte. Bi 10 dakika falan bekleyin, bittiği zaman "go back, go back, reboot" yapın ve telefonunuzu yeniden başlatın.

Kısım 4: Data2SD, dahili hafıza arttırma.
    4-1http://www.mediafire.com/?dk7dihf320dsof9 adresinden DATA2SD INSTALLER'i yükleyin ve zip dosyası olarak hafıza kartı içine atın.
    4-2 3-1 kısmını tekrarlayın ve recovery kısmına gelin. Direkt olarak "install zip from sd card" kısmına gelin ve az önce hafıza kartına attığınız DATA2SD INSTALLER uygulamasını seçin. biraz bekleyin. bir yerde telefon donmuş gibi olabilir, sakın dondu sanmayın biraz bekledikten sonra geçiyor.

Telefonu açın, HTC ekranında donup kalırsa eğer rom'u tekrar yükleyip tekrar aynı şeyi yapın. rom atıp hemen DATA2SD'yi seçerseniz HTC ekranında donma yapıyor ve açılmıyor. telefonu açın, kapatın, sonra DATA2SD yapın.

üstad her şey için sağolasın. son noktaya kadar yaptım. ama en son bu dahili hafıza olayında sorun çıktı. evvela verdiğin romu yükleyerek ve dediğin adımları tek tek yaparak işlemleri tamamladım. ancak dahili hafıza 150 mb, harici hafıza ise 800küsür mb olarak görünüyordu. verdiğin romu kaldırdım, forumda yayınlanmış olan türkçe romu yükledim. işlemleri yine tek tek gerçekleştirdim. lakin sonuş değişmedi. üstüne bir de programları sd karta taşımaya ve silmeye yarayan araç da kayboldu.

şimdi sd kartı dahili hafıza olarak nasıl tanıtacağım ben:(

• root olduk olmasuına da sonrasında napıcaz yaa hiçbirşey bilmiyorum ben:))
  • Bu romu kurdum ama istediğim hiç bir uygulamayı yükleyemiyorum.Marketten dahi yüklemeye kalksam cihaz sürekli resetliyor.Hatta sarj için bile taksam reset atıyor.Bunun bir çözümü var mı?
  • Hboot işleminde 2.4 de kadar herhangi bir sorun yok ancak locked yazısı gözükmüyor??
  • Başka telefona herşeyi yaptık sıkıntı olmadı ama benim telefonda olmadı yardım edebilrmisiniz
  • 4. basamak: Root & Recovery
    Bu kısmı ben tek tek root atmak ve recovery yapmak ile uğraşarak yapmadım. Önce HTC Sync ile bilgisayara bağlayın telefonu. HTC Sync'i açıp telefonu görüp görmediğini kontrol edin.

4-1 Gördüyse eğer adresinden WFS Manager.exe dosyasını indirin.
    4-2 Ayarlar-Uygulamalar-Geliştirme kısmından geliştirme modunu açmanız gerekiyor. Telefonum şu an ingilizce olduğu için ne yazdığını hatırlamıyorum ama en üstteki şeyin tikini aktif edeceksiniz.
    4-3 Bilgisayara yüklediğiniz dosyaya çift tıklayın. Devam etmek için bir tuşa tıklayın. Size ne yapmak istediğinizi soruyor, 1'e basıp enter'a basın ve olacakları sadece izleyin. Her şeyi kendisi halledecektir.

ve bitti.

paşam ellerine saglık buraya kadar geldm ama bundan snra sistemde yer acmayı gereksiz ne bilem tiwiter hic kullanmıyorum onları silmeyi nasıl yapacam az acıklarmısın rom fln yüklemek istemiyorum onları silsem hafıza kartına tasınmayan uygulamaları tasıyabilsem yeter bna

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidroliktr -- 23 Şubat 2012; 5:29:12 >

• takip...
  • merhaba arkadaşlar yazılanları gayet dikkatli biçimde okudum,sorcaklarım basit gelebilir bu konudaki cahilliğime verin,yardımcı olursanız sevinirim..

Şuan vodafone ile aldığım ve içinde 2.3.5 yazılımı yüklü wildfire s telefonum var..
    benim tek rahatsızlığım telefonun içinde bulunan silinmeyen gereksiz programlar..yoksa telefonun teması,işletim sistemi vs problemim yok..
    sadece bu programları kaldırabilmek için yapmam gereken işlem nedir? unlock mu? s-off mu? rom yükleme mi? yardımcı olursanız çok sevinirim..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.