Şimdi Ara

Win 7 Açılışta Donma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Geçen hafta PC de sorunlar yaşamaya başladım.Fotmat attım.Öncelikle XP kurmayı denedim.Her denemem de aygıtlar yükleniyor bölümüne gelince 34. dakika da donma sorunu yaşadım.4-5 farklı xp cd'si kullanmama rağmen her seferinde 34. dakikada, aygıtlar yükleniyor bölümünde kitlendi.Daha sonra W7 kurmaya karar verdim.Gayet rahat bir şekilde kurdum W7'yi.10-15 dakika kadar kullandım.Fakat bilgisayarı tektar başlattığım anda Windows açılıyor bölümüne gelince yine kitlendi.Her seferinde aynı yerde windows açılıyor yazısının çıktığı (4 adet pencere animasyonunun olduğu) bölümde kitlendi PC.

Ekran kartını değiştirdim.PSU'yu değiştirdim.Üzerinde bulunan sata harddiskin yerine IDE harddisk vardı onu taktım yine olmadı.Değiştirmediğim ram ve anakart kaldı sadece.Başka bir anakart ve ram olmadığı için onları da deneme şansım olmadı.Parçaları kasadan çıkardım.Dışarıda çalıştırdım.Yine olmadı.

Ben anakarttan şüpheleniyorum.Ama emin olmadan anakartı da değiştirmek istemedim.

Sorunum ne olabilir?
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Sistemim;
    AMD Atlon x2 cpu
    ASUS M3A anakart
    2x1gb ddr2 ram
    Ati HD 3600 ekran kartı
    Sata HDD
    Samsung Dvd-Rw

Bunların dışında herhangi bir parça yok.

• ram lerdendir büyük ihtimalle
  • Ramlari tek tek farklı slotlarda denedim.Yine olmadı.2 adet ram var.2 side bozuk değildir heralde.
  • sen hiç everest programı ile sıcaklığını ölç bilgisayardan birz anlıyorsan işlemci ile fan arasına termal macun sürmeyi dene olmazsa ram başka bir ram le değiştir öyle dene olmazsa anakartın arızalı olabilir
  • KOLAY GELSİN ÖNCELİKLE BENCE SORUN İŞLEMCİDE COK ISINMASI SONUCUNDA DONMALAR MEYDANA GELEBİLİR FANLARI Bİ KONTROL ET TERMAL MACUNDA SÜREBİLİRSİN ..
  • Sorun çözüldü.Bios update yaptım.XP yi kurdum.Donma vb. sorun kalmadı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 10 reset atma sorunu
    7 ay önce açıldı
    Windows 10 Kasma Sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.