arkadaşlar öncelikle merhaba, win 7 konusunda ben dahil hemen herkesin kafasında soru işaretleri olduğunu düşünüyorum, onun için böyle bir sayfa açıp sorular sprup bilgileri paylaşmanın çoğu arkadaşa faydalı olacağını düşünüyorum. öncelikle bi kaç soru sormak istiyorum
1- ultimate mı yoksa professional mı kurmalıyız? önemli farklar var mı aralarında? (benim bildiğim en önemli fark pro da türkçe dil paketi olmaması ) 2- 32 bit mi 64 bit mi kurmalıyız? bilindiği üzere 32 bit sistemelrde 3 gb ramden fazlası kullanılamıyor, 64 bit kurup kullanmak ciddi sorunalra yol açar mı? 3- nette çok çeşitli sürümler mevcut , bunlardan hangisi tercih edilmeli ? şu an kurulu olan sistemin versiyonunu öğrenmenin yolu nedir? 4- eğer ki kullanmakta olduğumuz versiyon sorunlu veya eski bir versiyonsa bundan kurtulmak için yeniden yeni bir versiyonla kurmak şart mı? yoksa güncelleme yoluyla versiyonu yenileme olanağına sahip miyiz?
herkes bildiği bir soruya cevap verse forumun amacına ulaşmış olacağı kanaatindeyim, şimdiden teşekkürler
1- Ultimate en iyisi idi. Ama bu versiyonlar, 50-100 bilgisayarlı bir ağ felan kuracaksan gerekli. Yoksa oyun makinasına Home Premium bile yeterli. Home Basic'ten uzak durun. 2- Photoshop, 3Dsmax, AutoCAD kullanıyorsan; video editleme, DVD'den Blueray'den divX felan yapıyorsan, çok kanallı müzik kayıtlarıyla uğraşıyorsan 64 bit kullan. Yok oyundu, ofisti, netti takılıyorsan 32bitte kal.
3 ve 4'e cevap yok.
-32-bit mi 64-bit mi sorusuna kendi deneyimlerimden yararlanarak bir makale yazmıştım.http://www.mturkergultepe.com/_mturkergultepe/post/2009/11/27/Windows-7-32-bit-mi-64-bit-mi.aspx Umarım faydalı olur. -Yeni versiyon güncellemesi için aldığınız markaya bağlı olarak ki genelde Haziran ayından bu yana alınan bilgisayarlar için Win 7'ye yükseltme imkanı vardı. -Ultimate versiyonda diğer versiyonlara göre biraz daha fazla program ve görünüm olarak daha özgün bir yapı var. Benim gördüğüm kadarıyla, eğer profesyonel olarak çok fazla iş yapmayacaksanız Home Premium ve Professional uygundur.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme