Şimdi Ara

win 7 ultimate ekran sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bana çok acill hyardım edin lütfen.
    bilgisayarım 4 saat önce ekranı aniden gri oldu photoshop cs6 yukleme yaparken oldu. yeniden başlattım ekran normaldi acıldıktan 10 dk sonra yine başka bir renk oldu.
    bilgisayar çalışıyor fakat ekran ya gri oluyor yada rengarenk gökkuşağı gibi oluyor.. sizce sorun nedir. .

casper nirvana tw7 laptop...

acil yhardım lütfen..

ekte verdiğim resimdeki pc benim değil ama ekran o şekil oluyor

win 7 ultimate ekran sorunu

• hacı naptın.Yazılımsal değilde donanımsal bir arızaya benziyor.Gpu yu yakmış olmayasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdfg_1453

hacı naptın.Yazılımsal değilde donanımsal bir arızaya benziyor.Gpu yu yakmış olmayasın.

Arkadaşın dediğin gibi ne yaptın sen .. !

Bu sorunun kendin çözmen imkansız bu şekilde Ekran kartı yada ekran bozulmuş olabilir..

Hemen beklemeden garantiye gönder

İyi Forumlar..
  • dediğim gibi photoshop cs6 yı yükleme yaparken oldu. şimdi win cd'sini taktım kendi dosyalarımı yedekliyorum format atacağım. yedeklerken bile ekran gitti laptopun sol alt köşesine bastırdım ekran geldi geri fakat yarı karıncalı....

format çözüm olurmu. bu saatte bilgisayarcı zor bulurum (:
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazyniko

dediğim gibi photoshop cs6 yı yükleme yaparken oldu. şimdi win cd'sini taktım kendi dosyalarımı yedekliyorum format atacağım. yedeklerken bile ekran gitti laptopun sol alt köşesine bastırdım ekran geldi geri fakat yarı karıncalı....

laptopun sol alt köşesine bastırdım ekran geldi geri fakat yarı karıncalı...

Ekran kartı zarar görmüş parçalar yerinden çıkmış gibi gözüküyor diyorum senin yapacağın hiç bir şey yok servise gönder..

Ekran gelmiyor format at oldu bu :)))
  • quote:

dediğim gibi photoshop cs6 yı yükleme yaparken oldu. şimdi win cd'sini taktım kendi dosyalarımı yedekliyorum format atacağım. yedeklerken bile ekran gitti laptopun sol alt köşesine bastırdım ekran geldi geri fakat yarı karıncalı....

Bi yerde lehim kopmuş gibime geldi.
  • arkadaşlar
    ben webtasarımcıyım bilgisayardan pek anlamam. servise götürmeden halletmek gerek. lehim makinasını bulabilirim lehimi koptuysa, fakat lehimini kopartacak bir şey yapmadım. masanın üstünde duruyordu yükleme yaparken ekran gitti. başka şeyden kaynaklanıyor olmasın ?

bu arada ekran gidince sol alt köşeye bastırıyorum ekran geliyor elimi cekince ekran gidiyor. belki yardımcı olabilir size

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazyniko -- 28 Mayıs 2012; 20:27:42 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 10 Oyun Modu Sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Windows 10 Kasma Sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

arkadaşlar
    ben webtasarımcıyım bilgisayardan pek anlamam. servise götürmeden halletmek gerek. lehim makinasını bulabilirim lehimi koptuysa, fakat lehimini kopartacak bir şey yapmadım. masanın üstünde duruyordu yükleme yaparken ekran gitti. başka şeyden kaynaklanıyor olmasın ?

Servise ver diyorum.

Açıp yapacam diye diğer parçalara zarar verebilirsin.. Ekran kartı bozulduysa yapacağın bir şey zaten yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 28 Mayıs 2012; 20:28:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PcKolikq

quote:

arkadaşlar

Servise ver diyorum.

Açıp yapacam diye diğer parçalara zarar verebilirsin.. Ekran kartı bozulduysa yapacağın bir şey zaten yoktur.

ben derdimi bir anlatabilsem (:

bu saatte servis bulamamki bulsam götüreceğim. o bilgisayarda işim var bu gün acmam lazım.

belki başka caresi vardır ?

• Bir şey diyemiyorum.

Elle yapılacak bir sorun ise açıp ekran kartı ve ekran bölümüne bakabilirsin..

İyi forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdfg_1453

quote:

Bi yerde lehim kopmuş gibime geldi.

bence senin dediğin olay olmuş olabilir. forumda aradım benle birebir aynı sorunu yaşayan başka bir vatandaş resimleriyle konuyu açmış. ve ordan bir arkadaş şunu demiş

"Ekranının beyaz şekilde açılması tamamen gpu kaynaklı yine bir soğuk lehim vakası şaşmamak gerekir..
    Ekran kartın nvidia 7000 serisi birşey olmalı. Sıkıntının kaynağı sıcaklık.
    TW3 ve TW7 lerde sıkca görülen bir rahatsızlık.
    Cpu ve gpu tek soğutucuya bağlı ve genellikle bakır boru içerisindeki gazın tükenmesiyle ısıyı düzgün iletememesi sebebiyle bu arıza oluşur.
    Gpu dediğimiz grafik işlem birimi bu makinalarda anakart üzerinde yapışık haldedir yani bga diye tabir edilen yapıdadır (ball grid array)
    Bu chip'in sökülüp altındaki lehim toplarının yeniden dizilmesi ve yeniden lehimlenmesi gerekiyor. Ya da yeni gpu takılması gerekiyor. 150-200 tl arası."

konu linkide bu :http://forum.donanimhaber.com/m_54103172/tm.htm

servisin yolu gözüktü bana (:

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.