Şimdi Ara

Win 8 kurulu sistemi nasıl recovery yaparım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
65
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Benim bilgisayarım HP Compaq Presario CQ60 Pentium Dual Core CPU T4200@2GHz 3GB Ram ve NvidiaGeforce 920M GE özelliklere sahip notebook , orjinali Vista yüklüydü bunun yerine internetten indirdiğim İng. Win 8 64 bit sistemi kurdum.Zaman zaman kasma yapıyor ama ne yapayım. Benim sizlere soracağım bazı sorular var bunları anlayacağım şekilde detayl ıyazarsanız memnum olurum.
    1- Benim yüklediğim sistemde daha rahat çalıştırabileceğim Windows sürümü varmı ? Win 7 demezseniz memnun olurum.
    2- Yüklediğim sistemi daha hızlı hale getirme için ne gibi donanımsal ilave yapabilirim ?
    3- Harddiskim Sata HDD , 250 GB lık.Bu diske ben Win8 , Office 2013 , Avast antivirüs , soyprogramı , CCleaner , Revo , Yazıcı programı , 2 tane kağıt oyunu , Gom player , utorrent ve adobe reader yükledim. 2 Haftadır kullanıyorum , zaman zaman Windows güncellemeleri geliyor. Bunun akabinde windows clean up yapıyorum. Şimdi benim sorum şu 3-4 kere güncelleme aldım ve epey zaman kaybı oluyor. Netice bilgisayar herhangi bir nedenle başına sorun gelebilir ve format ihityacı doğar. Bu aşamaları her seferinde tekrar tekrar yaşamamak için notebookumun en son haliyle yüklenmiş dosyaları recovery yapma şansım varmı bu recoveryyi kullanarak sanki format öncesi haliyle kullanma şansım varmı bunu nasıl , hangi program ve nasıl yaparak gerçekleştirebilirim ? Bu konuda detaylı açıklama yapabilirseniz memnun olurum.
    Saygılar.

• 1-Windows 10'u deneyebilirsiniz.
    2-RAM takviyesi yapabilir veya sisteminiz destekliyorsa SSD takabilirsiniz.
    3-Sistem stabil, yani düzgün çalışır vaziyette iken Norton Ghost veya Acronis True Image gibi yazılımlarla sistemin imajını alıp, daha sonrasında format yerine bu imajdan o günkü sistemi tekrar yükleyebilirsiniz.
  • SlideToUnlock kullanıcısına yanıt
    Sn SlideToUnlock ,
    Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Eğer SSD yüklenirse sistemi bunamı kurmalıyım , ayrıca SSd yüklersem hıza katkısı veya kasmaya ne kadar faydası olabilir ?
    Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkozcan

Sn SlideToUnlock ,
    Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Eğer SSD yüklenirse sistemi bunamı kurmalıyım , ayrıca SSd yüklersem hıza katkısı veya kasmaya ne kadar faydası olabilir ?
    Saygılar.

Sistemi SSD'ye kurmanız faydalı olur. SSD, genel sistem hizmetlerini, bilgisayar açılışını, yükleme sürelerini hızlandırmaya yöneliktir, asıl yükün işlemcide olduğunu unutmayın. Youtube vs. kanallarda SSD farkını anlatan videoları izlemeniz yararınıza olacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.