Merhaba değerli dostlarım , ben emekli bir kişiyim . Senelerdir kullandığım 2012 model Astra 1.6 sedan Plus arabam var 115 BG 155 tork manuel . Bu araba ile yaşadığım problemlerim şunlar .
- Bayır da , klima açıkken çekişi çok düşüyor .
- Atmosferik olduğundan benzin sarfiyatı fazla .
- Kronik sorunları var . Isıtma ve soğutma sistemi arıza veriyor . Sesi içeri alıyor .
Ben ancak ikinci el araba alabileceğim . SUV tarzı bir araba kullanayım diyorum merak ettiğimden . Otomatik vites olsun , klima açıkken bayırda çok rahat çekiş gücü olsun istiyorum . Benzinli istiyorum gerekirse lpg ilave ettirebilirim . Skoda veya volswagen grubu olabilir ?
Sorularım şöyle ; Turbo bana avantaj sağlar mı nerede faydalı olur ?
Beygir gücü 150 BG bir SUV için iyimi dir ?
Tork 200 - 250 olması bayırlarda sıkıntısız çıkmaya katkısı oluyor mu ? Yoksa ağır araba olduğu için Benim arabamdaki 155 tork la aynı performansı mı verir ?
İnternette gördüğüm Tiguan arabalarda 1.4 TSİ ile 1,5 TSİ hangisini niçin tercih etmeliyim ? Aklıma takılan sorular bunlar vereceğiniz cevaplara göre tekrar sorularım olabilir . Yardımcı olabilirseniz sevinirim . Saygılarımla . Sağlıklı ve huzurlu günler dilerim .
Merhaba değerli dostlarım , çok özür dilerim belki bu sayfa isteğim için uygun değil ancak ne yazık ki diğer sayfalarda arzu ettiğim sonuçları alamayacağım buraya yazdım. Arabama telefon tutucu almak istiyorum.
İstediğim özellikler ;
1- Ben Adana'da oturduğum için güneşe ve sıcağa dayanıklı olması .
2- Cama takmayı düşünüyorum , camda sıkıca ve uzun süre durabilmesi .
3- Telefon tutucunun mekanizması çeşitli ebat daki telefonları sağlam tutabilsin , ben mıknatıslı istemiyorum.
Bu isteklerimi karşılayabilecek kaliteli tutucu için hangi marka ve modeli önerirsiniz ? Yurt içinden almak istiyorum ( Çinden uzun sürede gelen önermezseniz iyi olur )
Sağlıklı günler dilerim. Saygılar.
Değerli dostlarım , sizlerden acil yardım istiyorum . Elimde Next firmasının YE-G535 navigasyon cihazı var ancak biliyorsunuz güncelleme olmadığından son değişiklikler mevcut cihazımda görülmüyor . En son güncel navigasyon programı ne yükleyebilirim. Bana cep telefonlarının navigasyonundan istifade edebilirsiniz diyebilirsiniz . Ancak onun için internet gerekli oluyor ben internet kullanmadan sadece konumu açarak navigasyon kullanmak istiyorum . Bana yardımcı olabilirseniz memnun olurum. Saygılarımla.
Merhaba değerli dostlarım benim aklıma soru takıldı ? Aynı cins yakıt diyelim benzinli , vitesleride aynı sadece manuel veya sadece otomatik vites olsun. Motor hacimleri farklı , beygir güçleri farklı , tork farklı ve araba ağırlığı farklı olsun ancak arabay alınacak yolcu ve yük aynı olduğunda mukayese nasıl hesaplanır . Mesela A arabası ağırlıkca hafif ama motor hacmide küçük B arabasının ağırlığı fazla ancak motor hacmide fazla. Ayrıca örneğin 1.2 turbo benzinli bir araç atmosferik kaç hacimli ve kaç beygirlik arabadan iyi nasıl mukayese edebiliriz ? Sanırım öğrenmek istediğimi anlatabildim ? Saygılar .
Merhaba dostlarım , daha önceki mesajlarımdan sizlerden sürekli Golf araba ile ilgili cevabi yorumlar almıştım . Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Geçen hafta İstanbul'dan 2. el 2015 1.2 TSİ DSG şanzımanlı Golf aldım. İstanbul trafiğinde acemi olduğum için (otomatik vitese) İstanbul içinde kullanmadım. İstanbul - Ankara - Manavgat - Adana yolculuğum oldu. Benim 2010 model 1.6 benzinli , manuel Opel Astra arabam var . İki arabayı kendi gözlemlerime göre + ve - ile değerlendireceğim.
1- DSG şanzıman , manuel şanzımana göre büyük rahatlık . Ancak gerçekten DSG kullanımını iyi bilmek gerekiyor , bunu neden söyledim adamlar DSG için örneğin 10 tane özellik sunmuşlar ancak kullanıcılar bunun 2-3 tane özelliğini kullanıyor (mevcut özellikleri tanımıyorlar) . Bu DSG vitesi tanıyanlar için söylemiyorum. Ancak sık ve bayırlı virajlarda ben biraz zayıf hissettim.
2-Motor sesini içeriye almama konusunda Golf bayağı başarılı.
3- Kendini toplama , bayır performansı olarak ilk kalkışlarda Golf iyi , ancak uzun süreli bayırda Astrayı aradım belki 1.2 TSİ motor dolayısıyla zayıf kalmış olabilir . 1.4 TSİ sanırım bu sıkıntıyı ortadan kaldırır .
4- Bagaj hacmi olarak Golf 380 Lt Astra 480 Lt
5- Sürüş konforu bakımından iki arabada güzel . Ancak ön cam görüşü olarak Golf çok daha rahat. Arka koltuk konforu olarak Golf daha konforlu.
6- Bendeki Golf de otomatik far , cruise , digital klima yok bunları aramıyor değilim. Teknoloji kişiye büyük kolaylık sağlıyor.
7- Golfün en büyük + sı Start Stop , yokuş kalkış desteğinin olması .Bana bayırlarda ve Ankarada büyük kolaylık sağladı.
8- Belki benim yeni kullanmam dolayısıyla iki araba arasına park etmekten , veya park yerinden çıkmaktan korkuyorum çünkü ilk kalkışta gazı ayarlayamazsanız aniden fırlıyor. Bunun ayarını tam beceremedim.
9- Gelelim yakıt tüketimine yukarıda yazdığım gibi İstanbul - Ankara - Manavgat - Adana güzergahı yolculuğum oldu . 1420 Km yolculuk yaptım . Bu yolculukta otoban , ayrılmış yol , ayrılmamış yol , düz yol , virajlı yol sürüşlerim oldu . Otobanda en fazla 125 Km hıza çıktım. Virajlarda 35-40 km ye kadar düştüğüm yerle oldu . Golf ile 1 lt benzinle 18,53 km giderken Opel Astra ile şehirler arasında 15.6 km gidebiliyordum. Yakıt tüketimi bakımından Golf 1.2 TSİ , Astradan çok çok iyi .
Sizlere aklımın erdiğince yorum yapmaya çalıştım inşallah sizlere ışık tutar. Sağlıklı günler.
Merhaba dostlarım , bir konu hakkında sizin değerli bilginize ihtiyacım var. Kızıma ait arabanın , kasko ve trafik sigortası kızımın adına yapılı ancak , kızım okuduğundan dolayı kızım arabayı kullanmıyor . Bu arabayı benim kullanmamın kanuni olarak sakıncası var mı ? Allah korusun bir kaza anında kasko ve trafik sigortası açısından sıkıntı ile karşılaşır mıyım ? Kazayı ben yaptığımda trafik ve kasko sigortaları hasarı karşılarmı ? Yolda yapılan trafik kontrolların da kızım olmadığında sıkıntı çıkar mı ? Saygılar.
2015 Golf modifiye ne yapabilirim
Merhaba dostlarım kısmet olursa önümüzdeki hafta 2.el 2015 1.2 TSI DSG Comfortline Golfüm olacak. Ben Adanadayım kızkardeşimden alacağım ancak ne donanımları standart kendisi de bilmediği için sizlerden yardım isteyerek neler yapabilirim öğrenmek istiyorum.
Arabada Cruise kontrol yok , ön park sensörü yok bunlardan eminim . Sanırım USB girişi yokmuş .
Şimdi ben sizlerin değerli tecrübelerinize istinaden bu araba için fazla masraf yapmadan neler yapabilirim ? İnternette arabanın gizli özelliklerinden bahsediyorlar bunlar açtırılabiliyormuş ancak ben,m yaşım 62 bu yüzden kadranda selam verme , arka stop lambaları flash çakarmış benim için önemli değil .
1- Multimedya ekranında navigasyon görebilme , cep telefonundan müzik aktarabilme , telefona gelen aramaları araba ekranından görebilmem mümkün mü mesela(mirrorlink uygulaması) bu işlemi arabanın orjinal multimedyası ile mümkünmü ?
2- Benim arabamda yağmur sensörü var mıdır , yani standart mıdır ?
3- Cruise kontrol yaptırmak ne derece avantajlı ve yaklaşık fiyat bilgisi ?
4- Ön park sensörü yaptırmak ne kadara mal olabilir ?
5- Yukarıda bahsettiğim gizli özellik açma ne kadar mantıklı ve muayenede sorun oluyor mu ?
Lütfen mantıklı cevaplar verirseniz memnun olurum .Sağlıklı günler dilerim. Saygılar .
Tiguan mi başka suv mi ?
Merhaba dostlarım merak ettiğim için soruyorum . 2016 Tiguan 1.4 Benzinli manuel 125 Bg araba internette baktığımda 270 bin TL bu arabayı almak mantıklı mı yoksa benzinli başka Suv mi mantıklı ? Aradığım kriterler , rahat oturum , sürüş kolaylığı , donanım zenginliği , bagaj büyüklüğü , tüketim ekonomikliği göz önüne alarak Tiguan tercih edilir mi ? Saygılar.
Merhaba değerli dostlarım bimiyorum yanlış yere mi yazdım. 2015 Comfortline Golf 2. el araba alacağım kısmet olursa . Ancak bu arabada cruise yok , yağmur sensörü yok , ön park sensörü yok . otomatik yanan far sistemi yok . Navigasyonu yok . Bu bahsettiğim modifiyeleri yaptırmam mümkünmü ? Bana maliyeti yetkili servis ve özel serviste ne kadar olabilir ? Özel serviste derken kaliteli temiz iş yapılsın istiyorum. Zaman olarak ne kadar sürebilir . Ankara ve İstanbulda önereceğiniz nereler vardır. Saygılar.
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 375
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 39.922 (Bu ay: 1.071)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 82 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar