Selamlar windows 95 yüklü sistemimi format atarak yeniden kurmak istiyorum. (Pentium200MMX, 64MB ram, 4MB ekran, 2GB harddisk) Yapmam gerekenleri başlangıçtan itibaren sırası ile anlatabilecek bir arkadaş var mı? Ve bu sisteme win98 kursam sorun olur mu?CD yazıcı alsam düzgün çalışır mı? Teşekkürler
İlk önce başlanğıç disketi oluşturacaksın.. bunuda bir disket alarak ve denetim masasında program ekle kaldır orada başlangıc disketi oluşturu göreceksin ona bas dikseti tak ve oluştur.. DAha sonra disketi kuracagın bilgisayara tak win95 cd nide tak bilgisayar ı aç ve disketi okuyacaktır oradan cd rom destegi ile başlat a: çıkana kadar bekle çıktıktan sonra format c:/c/u/ yaparsın format ı çeker sonra cd e girer kur yaparsın.. [ inş setuptan boot disket olarak ayarlanmıştır]
orjinal 98 cd si bul ve biostan boot from cd seçeneginde cd yi işaretle biosta sag üste 2 .
1-Cd- Yazıcı çalışır.
2-Boot için mutlaka win 98 başlangıç disketi yada orj win98 cd'si bul. W95 Başlangıç disketinden başlattığın zaman CD sürücüyü görebilmen için Autoexec ve Config.sys dosyalarında değişiklik yapıp diskete bazı dosyalar eklemen lazım.
ya arkadaşım o setup ayarını Biosfuturesetup' tan açılışı CdRom yapman lazım daha sonra.... sürücüye CD yi tak ve yeniden başlat makineyi sonra kur WIN95 ini
haaa Kardeş ayrıca 98 ile hiçbirşey olmaz Bendede var bi 200 MMX 4MB ekran Kartı 3,2 hard disk benim RAM lerde 32 idi ayrıca buna rağmen canavar gibiydi mübarek.... Hadi Kolay Gelsin