Şimdi Ara

WİN XP CDSİZ FORMAT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
29.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • CD-ROMUM ÇALIŞMIYOR DAHA ONCEDE OLDU SERVİSE GÖTÜRDÜM FORMAT ATTI DÜZELDİ YANİ CDROM ARIZALI DEGİL ŞİMDİ BEN PCYE CDSİZ NASIL FORMAT ATABİLİRİM BASLANGIÇ DİSKETİ YAPTIM FORMAT C: KOMUTUNU KABUL ETMİYOR LÜTFEN YARDIM PLS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkman35 -- 18 Ocak 2007; 17:48:49 >

• c nin içine format.com dosyasını atman lazım sanırım o şekil çekersin
  • NASIL YAPACAZ O İŞİ BİLİYORSAN DAHA ACIK ANLATABİLİRMİSİN
  • format mesela attın peki sistem nasıl kuracan cd rom olmadan
  • Nasıl çalışmıo ben anlamadım ki bence o cd-rom un ide lerini bi kontrol et ya da başka bi cd-rom,cd-rw,dvd-rom,dvd-rw filan bul bi şekilde dene diğer türlü uğraşırsın çünkü...
  • DOS'tan C: format yazarak atılabiliyor diyorlardı. Forumda aratırsanız ayrıntılı bulabilirsiniz.
  • Arkadaşının birinden iste 1 saatliğine en kolayı. Hayırda demezler yani
  • Selam arkadaşım. Öncelikle bilgisayara açılış disketini takarak açıyorsun. Sonra menüden "bilgisayarı cd-rom desteğiyle başlat" seçeneğinden dos ortamına geç. Burada "format c:/u" yaz. Buradaki "u" parametresi unformat anlmında yani tertemiz kazıttıra kazıttıra bir format demektir. "u" parametresi biosa giren virüsleri de temizler. Fakat formattan önce fdisk yaparsan daha iyi olur. İnşallah bu şekilde işini halledersin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tt43

Burada "format c:/u" yaz. Buradaki "u" parametresi unformat anlmında yani tertemiz kazıttıra kazıttıra bir format demektir. "u" parametresi biosa giren virüsleri de temizler. Fakat formattan önce fdisk yaparsan daha iyi olur. İnşallah bu şekilde işini halledersin.

''u'' parametresi uninstal değilmiydi yaff
  • quote:

Orjinalden alıntı: tt43

Selam arkadaşım. Öncelikle bilgisayara açılış disketini takarak açıyorsun. Sonra menüden "bilgisayarı cd-rom desteğiyle başlat" seçeneğinden dos ortamına geç. Burada "format c:/u" yaz. Buradaki "u" parametresi unformat anlmında yani tertemiz kazıttıra kazıttıra bir format demektir. "u" parametresi biosa giren virüsleri de temizler. Fakat formattan önce fdisk yaparsan daha iyi olur. İnşallah bu şekilde işini halledersin.

Arkadaşlar lütfen yanlış bilgilendirme yapmayalım. unformat ayrı, /u parametresi ayrıdır.

UNFORMAT komutu: Yanlışlıkla Formatlanmış bir disk veya disketi eski haline getirmeyi sağlar. U parametresi ile Formatlanmış kayıt ortamı UNFORMAT ile kurtarılamaz.

Ayrıca format atabilirsin ama sistem cd si olmadan attığın format bir işe yaramaz. Neticede İşletim sistemi olmadan PC ne öylece bakarsın. Senin etrafında acilen bir cd_rom bulman gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartal_07 -- 19 Ocak 2007; 1:52:17 >

• Cdsiz olmaz

başlangıc disket 6 tane gerek ama o da sonında senden cd isteyecek
  • merhaba
    öncelikle bir tane win98 başlangıc disketi bulmalısın.Daha sonra o disketi disket sürücüsüne tak ve bilgisyarı başlat.Bilgisayar açıldıktan sonra linkini vereceğim ve indirim diskete attığın programı çalıştır.Onu çalıştırmak içinde bilgiyar disketten açıldıktan sonra.içinde bu program olan disketi takacaksın ve ekrana part240 yazacaksın.Sonra mavi bi ekran çıkacak orda hdd nin bütün parçalarını görebilirsin.Silmek ya da formatlamak istediğin parçanın üzerine gel ve DEL tuşuna bas.Sonra tekrar o parçanın üstünde ENTER yap sonra FAT32 yi seç ve yan tarafa geç orda da hdd nin boyutunu göreceksin bölmek istersen bi yana daha geç ve ne kadar istiyorsan onu rakamla yaz.ENTER yap sonra format at.Çıkarkende parçalardan birinini üstüne B tuşuna bas ve o parçanın başında > işaretini gördükten sonra esc yap save mbr yap ve çık artık hdd formatlandı ve kullanıma hazır...

program linki:
    http://www.sendspace.com/file/mwu9ku

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BadBoy__ -- 19 Ocak 2007; 9:18:19 >

• quote:

Orjinalden alıntı: darkman35

CD-ROMUM ÇALIŞMIYOR DAHA ONCEDE OLDU SERVİSE GÖTÜRDÜM FORMAT ATTI DÜZELDİ YANİ CDROM ARIZALI DEGİL ŞİMDİ BEN PCYE CDSİZ NASIL FORMAT ATABİLİRİM BASLANGIÇ DİSKETİ YAPTIM FORMAT C: KOMUTUNU KABUL ETMİYOR LÜTFEN YARDIM PLS

e peki diyelim format attın sonra işletim sistemini nasıl kurucaksın.

sen iyisi mi bir cd-rom bul kullan. olmaz öle. sonra dönülmez hatalara sebebiyet vermeyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magnum opus -- 19 Ocak 2007; 9:31:18 >

• e peki diyelim format attın sonra işletim sistemini nasıl kurucaksın.

sen iyisi mi bir cd-rom bul kullan. olmaz öle. sonra dönülmez hatalara sebebiyet vermeyelim.

bencede en mantıklısı hiç uğraşmadan bir cd-rom alman katılıyorum
  • dedigim gibi daha oncede oldu aynı sorun bikere format attıktan sonra düzeliyo ve çalışır hale geliyor cd-rom ayrıca sagolun bilgiler için sırayla deneyecem artık biri olur inşallah :D
  • aynı sorun bendede var yanlız bende wındows kayıtlı nasıl yapabılırım
    saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karacaardıç -- 7 Nisan 2008; 23:24:01 >
  • Usb Diskten Windows Kurulumuhttp://forum.donanimhaber.com/m_26255663/tm.htm
    USB bellekten Vista kurulumuhttp://forum.donanimhaber.com/m_30851039/tm.htm

CD-ROM U ÇALIŞMAYAN LAPTOP A WINDOWS KURMAK?http://forum.donanimhaber.com/m_8662997/tm.htm
    USB FLASHDISK KULLANARAK XP KURMAKhttp://forum.donanimhaber.com/m_20004759/tm.htm

Bu konuları incelerseniz, çözüm yolunu bulabilirsiniz...

Daha yeni konuların linklerini ekledim,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat35nihat -- 17 Eylül 2009; 3:18:54 >

• bilgisayarda onem li fazla bişiyin yoksa yeniden başlat açılışta cntrl + f11 e basasan bilgisayar ilk aldıgın daki haline geri doner ama dikkat et sistem dışın da hersey kaybolur sıfır km bi pc ye doner hadi kolay gelsin :D
  • Usp Flash diskin varsa xp cd sinin imajını içine at, Bios ayarından first device yi yani başlama sırasını usp hard disk olarak ayarla makinayı resetle formatını at ve keyfine bak
  • tesekkurler arkadaslar cok sağolun
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.