Şimdi Ara

win10'dan sonra açılışta mavi ekran:VIDEO_TDR_FAILTURE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows 7yi sorunsuz kullanıyordum, resmi Windows 10 Pro demo sürümünü indirdim açılışlarda çok sık bir şekilde mavi ekran alıyorum hatanın ismine "VIDEO_TDR_FAILTURE" diyor, araştırabilirsiniz diyor.

http://i.hizliresim.com/D9yrrO.jpg

umarım donanımsal değildir nasıl çözebilirim bunu acaba?

bilgisayar özelliklerim(aldığım gibi kullandım kendim O.C. vs. yapmadım)

CPU: Intel Core i5 4690K
    GPU: Gigabyte GTX660 2GB 192 Bit GDDR5
    Anakart: MSI Z97-G43 3000MHz O.C.
    HDD: WD 3,5" 1TB Caviar Blue Sata 3.0 7200Rpm 64MB
    Kasa: Cooler Master 600W RC-K380-KWA600-TR Mid Tower
    PSU: Dahili 600W
    RAM: Kingston 4GB Hyperx Savage Red 1600MHz CL9

• http://www.vmwareandme.com/2015/07/solved-windows-10-bsod-with-Video-TDR-Failure-igdkmd64.sys.html

üstteki linkte yazıldığına göre sorun intelin grafik kartının sürücüsünden kaynaklı. intel grafik kartının driverını kaldırıp, aygıt yöneticisinden hd4600'ı da devre dışı bırakınca sorun çözülmüş. devre dışı bırakmak istemezsen driverı güncellemeyi de deneyebilirsin.
  • Fire.Sword kullanıcısına yanıt
    bende zaten intel sürücüsü yok otomatik yükledimi bilmiyorum ama aygıt yöneticisinde de sadece gtx 660 var

http://i.hizliresim.com/OBrvg5.jpg
  • internette bir sürü site var hepsine bakamadım ingilizcen varsa yabancı sitelere bir göz at. Genellikle driver kaynaklı olduğu söyleniyor. nvlddmkm.sys yazıyorsa nvida'dan kaynaklı, igdkmd64.sys yazıyorsa intelden kaynaklı. sen de intel biostan devre dışı olduğu için görünmüyor zaten bu yüzden sorun nvidia kaynaklıdır. nvidianın windows 10 ile windows 7 driverları farklı. windows 10 için olan driverı indirip kurdun değil mi? eğer kurduysan şu windows 10 forum sitesinde şöyle bir şey yazılmış.

1-bilgiasyarı güvenli modda aç.
    2- güvenli modda açarken ağ desteği olmayan güvenli modu seç. bu da sanırım 5. seçenek oluyor.
    3-DDU (display driver uninstaller) programını yönetici olarak çalıştırıp temizle ve yeniden başlatı seçmen gerekiyor. Tabi bunun için programı önceden indirmiş olup masaüstüne atmak gerekiyor.
    4-windows açıldığında tekrar yeninden başlat, ekran kartının driverı kalkmış olması gerekiyor. çözünürlükten anlarsın.
    5-tekrar yeniden başlatıp güvenli modda aç.
    6-nvidia driverını güvenli modda kur. hızlı kurulum değilde özel kurulumu seç.
    7- sistem güvenli modda olduğu için bütün özellikleri kuramayacaksın ama driver gibi önemli olanları kurabileceksin.
    8- kurulum bittikten sonra sistemi yeninden başlat
    9-açıldıktan sonra masaüstünü yeninden düzenleyeceksin. (Bunu sanırım driver kaldırıp kurarken çözünürlük azalıp arttığı için masaüstü simgelerinin yeri değişcek onları düzenlenmesi için yazmış, çok önemli değil)
    10- sorunun çözülmüş olması gerekiyor. En azından bunları yazan adamda çözülmüş.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.