Şimdi Ara

Win10 kurulumuyla alakalı soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, format atıcam bu konuyla alakalı bir kaç sorum olacaktı.

1- Anakartım UEFI destekliyor. Format atmak istediğimde BIOS'da "boot mode select" kısmı UEFI olarak işaretli olduğunda bilgisayar açılır açılmaz direk BİOS'a giriyor kendiliğinden. Bir türlü Windows kurulum dosyasını başlatamıyorum. Açma tuşuna basmamla direk BIOS'a giriyor. Mecburen UEFI kısmını LEGACY yapıp o şekilde format atıyorum. UEFI, legacy'e göre daha performanslı bir mod olduğu için UEFI kullanmak istiyorum, bu sorunu nasıl düzeltebilirim ?

2- Windows 10'u direk windows'un sitesinden iso olarak indirip, Universal USB Installer ile flash belleğe atıyorum. Windows'un sitesinden indirmiş olduğum bu iso dosyası UEFI destekli mi ?

3- Diskleri GBT olarak biçimlendirmenin, MBR'ye göre daha fazla performans sağladığını okudum. Windows 10 kurulum esnasında bölümlerin tamamını silip tek bir disk haline getirdikten sonra biçimlendirdiğim de, MBR formatında mı yapıyor diski yoksa GBT formatında mı? Disklerin GBT formatında olması için ne yapmam gerekiyor. (SSD kullanıyorum.)

• UEFI' nin sistemin hızlı açılması dışında performansa bir katkısı yok...12 saniyede açılıyorsa 3. saniyede açılır...

• teşekkürler arkadaşlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.