|
Win32 Nedir ve Kurtulma Yolları
Win32 Nedir?
Win32, Microsoft Windows işletim sistemleri için tasarlanmış bir 32 bit uygulama programlama arayüzüdür (API). Windows 95'ten beri tüm Windows sürümlerinde bulunur.
Win32'den Nasıl Kurtulursun?
Win32, Windows işletim sisteminin ayrılmaz bir parçasıdır. Bu nedenle, ondan tamamen kurtulmak mümkün değildir. Ancak, Win32 kötü amaçlı yazılımlardan kaynaklanan sorunları gidermek için atabileceğin bazı adımlar şunlardır:
- Virüs Taraması Yap: Güncel bir virüs tarayıcı yazılımı kullanarak sistemini kötü amaçlı yazılımlar açısından tara.
- Kötü Amaçlı Yazılım Temizleme Araçlarını Kullan: Malwarebytes gibi özel kötü amaçlı yazılım temizleme araçları, Win32 kötü amaçlı yazılımlarını kaldırmaya yardımcı olabilir.
- Sistem Geri Yükleme Noktası Oluştur: Sisteminde anormallik fark edersen, daha önceki bir geri yükleme noktasına geri dönerek sorunu çözebilirsin.
- Windows'u Yeniden Yükle: Tüm diğer seçenekler başarısız olursa, Windows'u yeniden yüklemek Win32 kötü amaçlı yazılımlarından kurtulmanın etkili bir yolu olabilir.
Dikkat:
Win32 ile ilgili sorunları giderirken dikkatli olman gerektiğini unutma. Yanlış adımlar daha fazla soruna yol açabilir. Emin değilsen profesyonel yardım al.