arkadaslar cok uzun zamandır arastırdıgım ama birturlu cozum bulamadıgım bir konu icin sizlerin yardimini bekliyorum bilgisayarimda win 7 home premium 64 bit kurulu 4 gb ram ve 4 cekirdekli islemci mevcut harici ati 1 gb ekran kartii mevcut diner dash dene bir oyun var oyunu aciyor gerekli islemler yapilip tam oyun baslayinca windows bir sorundan dolayi calismayi durdurdu uyarisi alip oyundan cikiyorum play first un yaptigi oyunlar hakkinda bilgisi olan varmi hangi programla calisiyor. yani tam oyun acilacakken cikmasi biraz tuhaf tum guncellemeleri yaptim flash playeri yukledim javayi update yaptim ama yok cikiyor sizce neden olabilir xp de hicbir sorun yapmadan oynuyor tum eski modlarda calistirmayi denedim ama olmuyor sanki bir program eksik ve o yuzden cikiyor gibi fikirlerinizi bekliyorum ilgi ve alakaniza simdiden tesekkurler
enteresan bir sorun acaba bir oyundamı yapıyor bunu yoksa diğer oyunlardadamı atıyor burdan çıkalım önce yola?
Oyunun simgesine sağ tıklayıp özellikler dediğinizde, "Uyumluluk modu" gibi bir şeyler çıkmalı. Onu XP yapın. Bir de öyle deneyin.
oyun uyumsağlamıyor olabilir öteki oyunları çalıştırıp bu oyunda hata veriyor ise oyun win 7 ile uyumlu olmayabilir.
tum uyumluluk modlarini denedim ama malesef hala oyunun baslangicinda oyundan cikiyor tum oyunlarda degil mesela cyrisis oynuyorum warcraft oynuyorum ama play first die bi sirket var hani diner dash, chaclote, garden defense falan tarzi basit oyunlar yapiyolar onlari oynarken yapiyor. oyunlarin exelerinin hangi programi kullanddigini ogrenebilsem sorunuda bulmus olacagim kanisindayiim sistem gereksinimlerinde directx 6 ve üzeri denilmekte bende 10 var birde oyun win7 ile uyumlu olmasa baslangicini player name falan onlari girip tam oyun baslarken kapanirmi acaba? bence hic acmaz gibi geliyor ama yinede olabilir. yeni bir oyun var hatta facebookta falanda oynanmaya baslanmis diner dash 5 boom ondada ayni sorun var girisi yapiyorum oyuncu ismini kaydediyorum gerekli yonergeleri yapip oyuna baslama aninda oyunda cikiyor hani cok onemli bir oyun deigl ama yinede inat ettim neden oynamiyor die oyunun sirketi playfirst ilgilenen arkadaslar www playfirst com adresinden bakabilirlermi ingilizcem fazla yeterli degil ilgilenrn arkadaslariima cok tesekkur ediyorum
quote:
Orijinalden alıntı: spartakuez
enteresan bir sorun acaba bir oyundamı yapıyor bunu yoksa diğer oyunlardadamı atıyor burdan çıkalım önce yola?
sadece basit tip oynlarda yapior komplike oyunlarda yapmiyor
biraz geç oldu ama kusurabakmayın anca bakabildim işten güçten şimdi bunun bir çok sorunu olabilir yani directx gibi java gibi gereksinimlere ihtiyacı olabilir sisteminizin bunlarda bi deneyin daha sonra en önemli etken ise '' veri yürütme engellemesi'' bilgisayarıma sağ tıklayın özellikler deyin yukardan gelişmişi seçin daha sonra performansın altındaki ayarlara tıklayın gelen seçeneklerden veri yürütmesi engellemesini göreceksiniz '' seçtiklerimin dışında kalan tüm windows programları ve hizmetleri için DEP i aç '' bunu işaretleyip çalıştırmanız gereken exeyi bulup yada setupı yada uygulamaları seçerek açabilirsiniz ve sizin dediğiniz sorunlarn hepsini bende yaşadım ve 5-6 oyundada hata veriyodu belirttiğiniz gibi ve bu 5-6 oyunun hepsinide çalıştırmayı başarabildim bu sölediğim yöntemlerle sizde bir deneyin eğer buda çözüm olmazsa trojan virüs gibi uygulama olabildiğinde antiprolar yada windows engeleleybiliyor bu seçenekleride aklnızda bulundurmanızda yarar var aklıma gelebilecek seçenekler bunlar şimdilik iyigünler
ha bu arada sölemeyi unuttum bendede windows 7 64 bit ve 4 çekirdek 4 gbram vga 128 bit 512 mb varken yapıyordu sölediklerimi bi deneyin tekrar düşünürüz
quote:
Orijinalden alıntı: spartakuez
biraz geç oldu ama kusurabakmayın anca bakabildim işten güçten şimdi bunun bir çok sorunu olabilir yani directx gibi java gibi gereksinimlere ihtiyacı olabilir sisteminizin bunlarda bi deneyin daha sonra en önemli etken ise '' veri yürütme engellemesi'' bilgisayarıma sağ tıklayın özellikler deyin yukardan gelişmişi seçin daha sonra performansın altındaki ayarlara tıklayın gelen seçeneklerden veri yürütmesi engellemesini göreceksiniz '' seçtiklerimin dışında kalan tüm windows programları ve hizmetleri için DEP i aç '' bunu işaretleyip çalıştırmanız gereken exeyi bulup yada setupı yada uygulamaları seçerek açabilirsiniz ve sizin dediğiniz sorunlarn hepsini bende yaşadım ve 5-6 oyundada hata veriyodu belirttiğiniz gibi ve bu 5-6 oyunun hepsinide çalıştırmayı başarabildim bu sölediğim yöntemlerle sizde bir deneyin eğer buda çözüm olmazsa trojan virüs gibi uygulama olabildiğinde antiprolar yada windows engeleleybiliyor bu seçenekleride aklnızda bulundurmanızda yarar var aklıma gelebilecek seçenekler bunlar şimdilik iyigünler
sevgili dostum yazdiklairnizi aynen uyguladım ama malesef oyunun acılması anında yeniden ayni mesaji aldim windows diner dash uygulamasini durdurdu cozum icin sonuc araniyor dedi eger verdigim linkten sizde bilgisayariniza yukleyip oyunu oynama zahmetine katlanabilirmisiniz?? belkide ben anlatamiyorum sorunun ne oldugunu oyunun kis yoluna tikladigimda oyun basliyor firmanin adi cikiyor loading diyor ve oyun aciliyor kayit ettigim kullanici adi ile oyun basliyor bu oyun etap etap ilk etaba tiklayip basla deyince oyundan cikiyor yani kisa yola tiklayinca degil oyunun ilk etabina baslayinca cikiyor direct x olayi olsa xp de oynuyor ayni direcet x ile http://www.playfirst.com/download.html?game=diner-dash-5-boom&variant=windows&cid=R1zzz burdan oyunu indirebilirsiniz lutfen birkezde siz denermisiniz?
yokmu baska bir fikir verebilicek kaldikmi simdi boyle
aynı sorun bendede var oyunu bıraktım bu kadar araştırmaktansa
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme