Şimdi Ara

Win7 format sonrası yardım(Acil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayardan hiç anlamıyor olsamda forumdaki windows 7 ana konu yolu ile format atmayı usb format flashı yapmayı becerdim şuan windowsu kurdum birkaç sorunum var derdime derman olun,
    1- şuan windows 800x600 ekran çözünürlügünde uygun ekran kartı sürücümü indiremiyorum ana konuda verilen linkten
    2- bilgisayar ara sıra kendiliginden kapanıyor
    3-ana konuda verilen sürücüleri güncelleyen programların tamamı tarama yaptıktan sonra yüklemek için full versiyonu satın almamızı istiyor hepsini denedim,bende daha öncedende kullandıgım advanced system care yükledim onun ilede sadece 4 tane bişeyin güncellemesini yaptı,
    4- ssd ye ahci modda iken format attım dvd rom bozuk oldugu için driverını güncelleyemedim daha(samsung 850 evo 120 gb),hdd yi biçimlendirdim depo olarak kullanıcaktım fakat biosta görünmesine ragmen bilgisayarımdan gözükmüyor
    5-yeniden format atmalımıyım birşeyleri yanlış mı yaptım lütfen yönlendirir misiniz.
    Arkadaşlar birde bu kendinden kapanma olayı önce ekran donuyor mouse felan hareket etmiyor 15-20 saniye içindede kapanıyor sebebi nedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gundogan94 -- 30 Eylül 2015; 10:47:26 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Lütfen cevap verin artık

• 1-AIDA64 programı ile ekran kartınızı öğrenebilirsiniz.
    2-Sistem yarım yüklenmiş olabilir, PSU yetersizliği olabilir, RAM olabilir.
    3-Google amcaya sorun orada çıkar
    4-Denetim Masası>Yönetim Araçları>Bilgisayar Yönetimi>Depolama... Orada ismi atanmamış (kaç GB ise) sürücüyü bulun.Sağ tıkla harf atayın.
    5-Dediğim gibi 2. Maddeye bağlı bu durum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karanlık Ülke kullanıcısına yanıt
    Diğer sorunlar tamam şuan sadece bilgisayar ara sıra cok nadir donuyor bazengeri gelio bazende kapanıo 15 sn sonra direk psu neden yetersiz olsun ki 500 w ona nasıl bakarım

• gundogan94 G kullanıcısına yanıt
    Ram'lere test yapın. Harddiski de HD Tune ile tarayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karanlık Ülke -- 30 Eylül 2015; 19:04:29 >
    ramlere nasıl test yapabilirim tekini yeni aldım nedeni o olabilir mi aynı model ama gskill ripjaws 4 gb ddr3 1600 mhz cl 9 1.5v 2 tane bu ramdan var tekini yeni aldım.
    buda test sonucu işte ben anlamıyorum yardım lütfen
     Win7 format sonrası yardım(Acil)

Win7 format sonrası yardım(Acil) Win7 format sonrası yardım(Acil)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gundogan94 -- 30 Eylül 2015; 19:45:21 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gündoğan öncelikle driver yükleyen hiç bir programı yükleme. İstediğin sonucu alamazsın üstüne yarım düzine alakasız pop up ads, toolbar, uzantı vs kolayca kaldıramayacağın şekilde bilgisayara yapışır.

Aldığın laptopun markası ne ise o markanın sitesinde farklı işletim sistemlerine göre driverlar sunulur. Girip tek tek indirip kuracaksın. İndirirken 32bit ve 64bit farkına dikkat et.
    Örnek:
    Acer'ın indirme bağlantısı:http://www.acer.com.tr/ac/tr/TR/content/drivers
    Lenovo'nun:http://support.lenovo.com/tr/tr/
    ...
    Kendi laptopunun markası ne ise sitesinde download, support, yada driver kategorisi adı altında listelenir.

Kapanma olayına gelince temiz kurulum yaptıktan sonra hala devam ediyorsa sorunun çözümünü o zaman ararsın.

• masaüstü toplama pc
  • quote:

Orijinalden alıntı: gundogan94

masaüstü toplama pc

AIDA64 ile tek tek aygıtların marka, modeline bakıp aygıtın üreticisi kimse onun sitesinden indirebilirsin.
    Yanlış yeri taramışsınız ama sorun değil bende hata söylemedim. :)

Bunu söylediğiniz için teşekkür ederim. Sorun RAM olmalı, imkanınız varsa eski RAM'le devam edin sorun çözülürse yeni RAM'den kaynaklı.
    birde eski ramla kullanacagım yeniyi çıkartıp gene kapanırsa sanırım termal macun eskidi çünkü pc 2 yıl oldu hiç termal macun sürdürmedim,ve 1 ay boyunca hiç pc açmamıştım soguktan kurumuş olabilir mi,yeni aldıgım ssd ile ram gelince montaj yapıp format attım sonra bu sorun oldu herşeyi hallettim.SENCE NE YAPAYIM ÖNCE
    Önceki mesajımda dediğim gibi yeni RAM'ı kullanmadan deneyin.

• Ee? Durum nedir?

şuana kadar daha pc kapanmadı format sonrası driverleri felan yükledim hepsini yeniden başlattım windows update etti bişeyleri sorun yok çözüldü inş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.