Arkadaşlar, daha önce şıkır şıkır çalışan DVD RW sürücüm şimdi nedense sadece cd üzerinde okuma ve yazma işlemi yapmaya başladı. DVD'leri ne okuyor nede yazıyor. Benim de laptop'a format atmam gerekiyor. Hazır bu durumdayken de windows 7 den kurtulmak ve XP işletim sistemine dönmek istiyorum. İnternetten SATA entegreli XP-SP3 indirdim. Imgburn ile bir kurulum CD'si hazırladım. CD Rom'a taktım yeniden başlattım. Daha öncesinde biostan başlatıcı olarak CD Rom seçmeme rağmen CD'yi görmeden windows başlıyor. SATA ACHİ den IDE ye geçtiğimde de boot geçmeden çok seri bir şekilde mavi bir ekran gelip yeniden başlıyor. Kafaya öyle bir taktım ki driverler ile bir hafta bile uğraşsam XP ye geçeceğim.
Bu konuda daha önce benim gibi sorun yaşayıp sonunda başarabilen arkadaşlardan ve bu konunun hocası olmuş arkadaşlardan basit açıklamalı bir anlatım rica ediyorum.
Burada araştırdığım tüm yöntemleri harfiyen uyguladım ama olmadı.
Merhaba;
CD leri okuyup yazıyorsa sadece DVD lerde sorun çıkartıyorsa işletim sisteminden olma ihtimali yoktur. Muhtemelen DVD yazıcınız ömrünü tamamlamak üzeredir. Özellikle notebook dvd yazıcıları çok çabuk bir şekilde arızalanabiliyor. En iyi çare USB bellek ile XP kurmak gibi görünüyor.
Kolay gelsin.
Yazma özelliği olan sürücülerin bir ömrü vardır ve bu ömür dolduğunda düzgün çalışmayı bırakırlar. Sizin durumunuz buna benziyor. Aynı CD'yi başka bir bilgisayarda deneyiniz. Eğer CD de sorun gözükmüyor ise DVD yazıcınız ömrünü tamamlamıştır.