Şimdi Ara

Win7 Mavi Ekran Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar temiz kurulum yaparak win7 yükledim ve bazen durduk yere mavi ekran alıyorum, yardımcı olursanız sevinirim.Windows 7 kullanmamın sebebi eski ekran kartı kullanıyorum geçici olarak ve win8/10 sürücüsü yok maalesef.
    Sistem bilgileri:
    Ryzen 5 2600
    MSI B450 Gaming Plus
    Kingston HyperX 2x8GB 3000MHZ
    Corsair CX750
    WD Caviar Black 1TB
    Sapphire x1550

Minidump Dosyaları
    Win7 Mavi Ekran Hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xgrabyourglocks -- 14 Ocak 2020; 3:53:15 >

• Mavi ekranın pek çok sebebi olabilir hocam. Kurulumdan sonra başladıysa eğer; BIOS güncellemesi yapıp yeniden Windows kurmayı deneyin.
  • V1CT0RY kullanıcısına yanıt
    hocam bios sürümü güncel
  • quote:

Orijinalden alıntı: xgrabyourglocks

hocam bios sürümü güncel
    Windows 7 kurulumu UEFI mi LEGACY mi hocam? Aynı şekilde BIOS'tan bu ayarlar yapılı mı?
    harddiski yedekleyebilceğim bir yer olmadığı için legacy olarak kurulum yaptım hocam, biosu da buna göre ayarladım
  • quote:

Orijinalden alıntı: xgrabyourglocks

harddiski yedekleyebilceğim bir yer olmadığı için legacy olarak kurulum yaptım hocam, biosu da buna göre ayarladım
    BIOS'u sonra ayarladıysan eğer sorun bu hocam. Önce BIOS sonra format her zaman.
    hocam biosu kurulumdan önce ayarladım, diğer türlü kurulum yapmam imkansız boot etmiyor çünkü
  • aygıt yöneticisinin resmini atabilir misin ?

Bu hatanın sebepleri şunlar olabilir:
    -Kurulu bir driver hata veriyor.
    -Ramde bozukluk varsa.
    -İşletim sisteminin kritik dosyalarında bozukluk varsa.

ram için memtest yapıp sorun olup olmadığına bakın.
    windows 8.1 de iken sfc /scannow komutu ile işletim sistemi kendisini onarabiliyordu. Windows 7 için bir deneyin belki işe yarar.

Ya da Bozuk driver ı tespit edebilirsen onu kaldırman lazım.
    Olmadı format son çare.
  • kuasudba kullanıcısına yanıt
    Hocam temiz bir formattan sonra bu sorunu yaşamaya başladım, daha önce windows10 kullanıyordum sorun yoktu 7ye geçmek zorunda kaldım ve bu mavi ekran sorunuyla karşılaştım. her zaman olmasa da dizi izlerken müzik dinlerken yok yere mavi ekran geliyor.işletim sistemindeki dosyalarda sorun yok, umarım sadece driver sorunudur ramlerde problem varsa çok üzülürüm.
    Win7 Mavi Ekran Hatası
    Win7 Mavi Ekran Hatası

• xgrabyourglocks kullanıcısına yanıt
    Kurduğunuz kurulum dosyası hatalı olabilir.
    Dediğim diğer sorunlar da olabilir.
    Hdd sıkıntılıysa o bile yapabilir.
    (Kernel hatası alıyorsun.Bir donanım hatssı işletim sisteminin işini yapamamasına neden oluyor. )

Tek tek test et. Zor değil ama zaman alabilir.
    windows araçlarından bellek tanılama isimli olan program ile ram'i test edebilirsin.

Hdd için de test eden programlar var.

Tabi ilk önce kurulum yaptığın iso orjinal değilse orjinal bir tane bul format at.
  • Hocam donanımsal bir arıza olduğunu zannetmiyorum. Yeni sistemlerde Win7 mavi ekran hatası alan çok var. Hatta dün başka bir arkadaş konu açmıştı; mavi ekran hatalarından bıkmış, Win10 başlangıcına sahip Win7 arıyordu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.